Bízd Rá Magad: Emberi arcok a segítő honlapon

Borítókép

Az Erdő Péter bíboros által a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tartós gyümölcsének szánt Bízd Rá Magad segítő honlapot Dávid Bea és Soósné Erdő Klára mutatta be az M1 ÉLŐ EGYHÁZ című műsorában.

A 72 Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoportja vezetője, Dávid Beáta szociológus hangsúlyozta, az általuk létrehozott "jógyakorlatos" weboldallal azt a jóhírt szeretnék közzétenni, hogy segítséget lehet, és kell is kérni.

-Azt szeretnénk elérni, hogy a bajban lévő emberek egy honlapon keresztül kaphassanak egy olyan menüt, ahol az adott élethelyzetüknek megfelelően olyan segítséghez tudnak fordulni, amelyet a katolikus egyház minőségbiztosít. Ez azt jelenti, hogy bár nem mindig olyan emberek segítenek nekünk, akik katolikusok, de ezt a szellemiséget képviselik. Számunkra ez nagyon fontos. Ennek a fajta segítségnek az igénybevétele ugyanakkor nyitott mindenki számára – Dávid Beáta hozzátette, a másik fontos dolog, hogy az egyházi emberek, a plébánosok is segítséget kapjanak, hogy akik bennük bízva hozzájuk fordulnak a problémáikkal, számukra megbízható segítőket tudjanak ajánlani. 

Soósné Erdő Klára, a T72 Család Munkacsoport tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a https://bizdramagad.hu/ weboldalon olyan elkötelezett szakemberek szerepelnek, akik már régóta próbálnak a maguk szakterületén segítséget nyújtani az élet különböző problémáira.

-Minden olyan szervezet, amelyik a honlapon szerepel, nagyon emberarcú. Egy-egy segítő szervezet mögött hús-vér emberek dolgoznak, akik már megéltek sok olyan élethelyzetet, végig kísértek sorsokat, amelyekkel mi is találkozunk.

https://mediaklikk.hu/video/elo-egyhaz-2021-01-12-i-adas/

A Bízd Rá Magad honlapon: https://bizdramagad.hu/ 6 életszakasz, 12 fő problémakörén keresztül érhetők el azok az elkötelezett, a katolikus egyház „minőségbiztosításával” bíró szakmai szervezetek, segítő közösségek, úgynevezett jógyakorlatok, amelyekre bizton ráhagyatkozhatunk személyes problémáinkban és bátran ajánlhatjuk a körülöttünk élő embereknek is nehéz élethelyzeteikre.

A főoldalon megjelenő kérdés: Milyen életszakaszban van, akinek segíteni szeretnél? alatt választhatunk a várandósság-szülés-újszülött, a csecsemő-kisgyermekkor, a kisiskoláskor, a kamaszkor, a felnőttkor vagy az időskor csempék közül.

A megfelelőre rákattintva elérjük a családi élet, párkapcsolat, szexualitás, gyermekvállalás, gyermeknevelés, fejlődési rendellenességek, függőségek, közösségi programok, intézményi elhelyezés, hitélet, életvezetés, érzelmi-pszichológiai elakadások témaköröket, amelyeken belül megtalálhatjuk azt a segítő szervezetet, úgynevezett jógyakorlatot, amelyikre éppen nekünk szükségünk van, avagy egy általunk ismert embernek orvosolhatja a problémáját, eligazítást kínálhat élete aktuális kérdéseiben.

A jógyakorlatok között szerepelnek konkrét segítséget biztosító szervezetek, például a hajléktalanság, a mélyszegénység, a fejlődési rendellenességek, a betegápolás, a pszichés-érzelmi kibillenések, a hitbeli-és közösségi élet területén, de rátalálunk a Bízd Rá Magad honlapon olyan „segítő” tartalmakra is; hírportálra, kiadványokra, könyvekre, írásokra, amelyek az adott témakörben, egy-egy problémát, kritikus élethelyzetet körül járó olvasmánnyal, szellemi támogatással járulnak hozzá testi-lelki-pszichés egyensúlyunk visszanyeréséhez, megerősítéséhez.

Forrás: M1 Élő Egyház
Szerző: M1 Élő Egyház, Bízd Rá Magad Média (Fodor Erika)
Kép forrása: NEK/Ambrus Marcsi