Családban maradva sorozat -Jobban szeretem, mint az igazamat

Borítókép

Örömmel mutatjuk be a Faludi Ferenc Akadémia és a Jézus Társasága Alapítvány jóvoltából létrejött 5 részes Családban maradva című filmsorozatot, mely négy házaspár életébe enged bepillantást. A sorozatban nehézségeken, kríziseken átjutott házaspárok osztják meg személyes és praktikusan is használható tapasztalataikat. A házaspárok megtapasztalták, hogy a nehézségek lehetőséget is rejtenek a növekedésre, a kapcsolat erősítésére, mert a krízist teremtő módon be tudták építeni a kapcsolatukba.

A filmsorozat harmadik része alább tekinthető meg, illetve kiváló kapaszkodókat kaphatunk a film feldolgozásához annak egyéni, páros vagy akár csoportban történő megbeszéléséhez. Ennek menetéhez itt találhatunk ötleteket.

A harmadik rész címe: Jobban szeretem, mint a saját igazamat

 

A veszteség megélése hatalmas trauma a házaspár számára. Lehetséges felállni a legnagyobb veszteség után is? Hogyan lehet feldolgozni egy traumát: együtt vagy külön? Ha külön indulunk lehetséges, hogy az utak összeérnek? Mi tarthat meg a legnagyobb próbák idején?

A filmben érintett témák, összefüggések:

A kisgyermek elvesztése hoz krízist a család életébe. Végig lehet gondolni, hogy a veszteségnek és fájdalomnak hogyan mutatkozik meg a szétválasztó ereje. És van-e összetartó ereje? Hogyan lehet megtalálni?

A külön megjárt utak szenvedés és fájdalom elkezd egybe érni, azaz megosztható. A kinek fáj jobban, kinek van joga a gyászhoz gondolata csapda!

A mélyen lappangó bűntudat hol hallható? Például az édesapa azon mondatában, hogy: keveset voltam a gyerekkel. Az édesanya pedig kevésbé tudott hinni a gyermek gyógyulásában, stb.

Mit kell azért tenni, hogy igaz legyen az a mondat, hogy a veszteség jobbá tesz?

Döntés egymás mellett: a válás árulás lenne, inkább a szövetségre tekintenek.

Újrakezdés szépsége. Fontos megfigyelni, hova tudott a pár visszanyúlni, hogy képesek legyenek egymás felé közeledni.

Veszély lehetősége (Nem a filmben szereplő pár mentén, hanem általában felmerülő jelenség): Funkció gyerekek, azaz vigasz babák születésre.

Forrás: https://faludiakademia.hu/filmgyartas-es-filmforgalmazas/csaladban-maradva/
Szerző: https://faludiakademia.hu/filmgyartas-es-filmforgalmazas/csaladban-maradva/
Kép forrása: https://faludiakademia.hu/filmgyartas-es-filmforgalmazas/csaladban-maradva/