Cserkészszövetség: Jön a Betlehemi Békeláng!

Borítókép

A Bízd Rá Magad oldalon a Magyar Cserkészszövetséggel is "egy csónakban evezünk". A segítő közösségünkhöz tartozó MCSSZ idei évét is - mint mindenki másét - alaposan felforgatta a Covid. Réder Kristóf kommunikációs vezető megkeresésünkre összegezte a 2020-as esztendő megvalósult eseményeit, és bizakodva tekintve a jövőbe, a 2021 elejére  vonatkozó terveiket is megosztotta velünk.

-Tavasszal több nagy programunkat kellett lemondani, vagy az online térbe tettük át. Nyáron és ősszel két nagyobb rendezvényt tudtunk szervezni. Szeptember végén a Gubacs fesztivált tartottuk meg a szentendrei Pap-szigeten, majd októberben a Scout Trail Run futóversenyt rendeztük meg Királyszálláson.

A cserkészvezető azzal a jóhírrel szolgált, hogy a Betlehemi Békeláng fogadása idén sem marad el, de ezúttal sajnos csak online csatlakozhatunk.

A Betlehemi Békeláng érkezése évtizedes tradíció már a magyar cserkészetben. Az utolsó két évben nagyobb létszámú zarándokcsoport kelt útra, és vett részt a Linzben vagy Bécsben tartott központi lángátadón. Az azt megelőző években is szép számmal vettek részt a fórum tagszövetségeinek képviselői az Ausztriában tartott eseményen. Az idei évben sajnos a járványhelyzet miatt csak online lehetünk jelen, december 12-én 14 órától. December 13-án aztán egy kis küldöttség átveszi a Betlehemi Békelángot az osztrák-magyar határon, és megindul a Békeláng átadás Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében.

- Mivel nincs központi lángátadó ünnepség Magyarországon, így egy közös imádságra hívunk benneteket december 13-án 15 órára a Zoom felületen. 
Link: Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/93696897792...
Meeting ID: 936 9689 7792
Passcode: betlehem

Ami az év elejét illeti, 2021 januárjában két képzéssel is készül az MCSSZ.

-Az egyik esetében az Adománygyűjtés míg a másik esetében az Informatika áll majd a középpontban. Ezeknek részleteiről itt lehet bővebben olvasni.

- Ha minden jól alakul, 2021 áprilisában tartjuk majd meg az Országos Cserkésznapot, ahova minden cserkészt várunk, reményeink szerint már személyesen, egy hatalmas, igazi nagy találkozón! 

 

 

--

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: FE
Kép forrása: MCSSZ