Erdő Klára: Sosem vagyunk egyedül

Borítókép

A Bízd Rá Magad! idén ősszel indult útjára a NEK egyik első gyümölcseként. A közel száz segítő szervezetet összegyűjtő honlapra a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) Család Munkacsoportja egyházi és világi szakemberek kutatási eredményei, tapasztalatai alapján éveken keresztül gyűjtötte a legkülönbözőbb testi-lelki emberi élethelyzetekben utat mutató, kezet nyújtó képzett segítőket.

A T72 önkénteseivel közösen elvégzett munkát Dávid Beáta szociológus vezette, a honlap létrehozásának technikai részét, a megvalósuláshoz szükséges hátteret, a szervezési feladatokat és az ehhez kellő lelkierőt Soósné Erdő Klári tette hozzá a projekthez, amely időközben az összes körülötte bábáskodónak szívügyévé vált, és ezzel a szeretettel ajánlják most mindenkinek, aki a keresztény értékrend által felkínált lehetőségeket keresi és elfogadja.

-Nem volt egyszerű életem, gyerekkoromtól kezdve sok mindenen mentem keresztül. Hamar megtapasztaltam, hogy a JóIsten kegyelme nélkül semmi sem működik.

Klári a későbbiekben is megélte a ráhagyatkozás és a Teremtőbe vetett bizalom erejét. Azt vallja, el kell jutni oda, hogy képesek legyünk a földi életünket nagyobb, magasabb távlatokban szemlélni, és előre nézni, amihez persze sok imára és kegyelemre van szükség.

-A nagylányunk 28 éves, a középső 13, a most 9 éves fiunk úgy született, hogy 2 hónaposan majdnem elvesztettük. Mire rendbe jött, és megállapították, hogy nem Chron beteg, a középső gyerekünkről derült ki, hogy az. Nagyon nehéz megélni, a betegség miatti tehetetlenséget, bizonytalanságot, amikor csak úgy mersz elaludni a kórházban, hogy az a bizonyosság van benned, hogy a kisbabáddal fekszel a JóIsten tenyerén és bárhogyan is lesz, az úgy lesz jó. Szépen lassan megtanultam és megéreztem, hogyan lehet a nehézségeinket ajándékként megélni, ami persze nem könnyű, hisz emberek vagyunk.

Ilyen és hasonló élethelyzetek sokakban éppen az Istentől való elfordulást váltják ki, Klári azonban meglátta ebben a ráhagyatkozás lehetőségét.

-Azt hiszem a szenvedést, nehézségeket másképpen kellene értelmeznünk, meg kell találni benne az ajándékot, azt a kegyelmet, amit a megpróbáltatásokban kapunk, a lehetőséget, hogy növekedni tudjunk, és mindez a javunkra váljék az utunk során. Ez azonban nem megy bizalom nélkül!

Éppen erre a bizalomra épül a Bízd Rá Magad! honlap gondolata is!

-A karitász szolgálat sok lehetőséget ad, hogy megérezhessük milyen jó a ráhagyatkozás szabadságát megélni. Nem könnyű.., tudatosan hangolódni kell rá, de megéri! Sokszor találkozunk reménytelennek tűnő élethelyzetekkel, amiben végül nemvárt helyről érkezik a segítség, vagy előfordul, hogy látjuk: egy leszervezett jótékonysági akcióhoz nem leszünk elegen, mert épp kevés önkéntesünk ér csak rá, aztán valahogy végül mégis pont annyian vagyunk, amennyien kellünk, hogy véghez tudjuk vinni azt, amitől néhány nehéz helyzetben lévő embertársunknak picit könnyebb lesz az élete.

Klári családja, munkahelye és a szeretetszolgálatban végzett aktív munkája mellett is érzett még magában erőt és indíttatást, hogy másoknak segítsen.

-Elhívtak a T72 Mozgalomba, ahol a később megalakult Család Munkacsoportban talált rám az újabb feladat. Sok közös ötletelés után, itt született meg a Bízd Rá Magad honlap gondolata, azzal a szándékkal, hogy bemutassuk és mindenki számára elérhetővé tegyük, hogy milyen sok és sokféle lehetőség van, ahol hiteles szakmaisággal és empátiával, keresztény értékrendünk szerinti gyakorlati segítséget kaphatunk. A weboldalon szereplő szervezetek mögött emberek állnak, akik maguk is sok nehézségen mentek már keresztül, megélték a ráhagyatkozást és missziójuk lett, hogy mások mellé állva ők is segíteni tudjanak. Nagyon fontosnak tartom, hogy merjünk szembenézni a nehézségeinkkel, ahelyett hogy tabukat gyártanánk és takargatnánk őket! Ne így akarjunk jónak tűnni, hanem inkább vállalva, hogy emberek vagyunk, hibázunk, elakadunk, de sosem vagyunk egyedül!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Fodor Erika
Kép forrása: NEK/Ambrus Marcsi