Borítókép

Dr. Rézné Vitus Csilla, az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft ügyvezetőjeként a Titkos Küldetés fiúknak szóló Kiskamasz Program képviselője, valamint a Bízd Rá Magad Családi Életre Nevelés, CSÉN jógyakorlata projektmenedzsere érdeklődésünkre elmondta: a jelenlegi helyzetben csak képzéseik online megtartására van lehetőség, a személyes találkozásokat igénylő foglalkozásokkal várják a járvány végét.

-Mivel a Titkos Küldetés fiúknak szóló felvilágosítás főként iskolákban valósul meg, ahol most az alapműködés is kérdéses, ugyanakkor a témája és szervezése kapcsán nagyon igényli a személyes, interaktív jelenlétet, hiszen a foglalkozás egy dramatikus kerettörténetbe ágyazott játék, ami online nehezen képzelhető el.

Csilla a Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes szakmai vezetésével működő "Boldogabb Családokért" Családi Életre Nevelés (CSÉN) Program Budapesti Család Munka Csoportjának vezetőjeként elsősorban a képzésekre koncentrál. Megerősítette: a CSÉN Programban is online képzések tartására van különösen nagy igény, amihez egy kisebb irodahelyiségre, vagy szabad teremre van szükségük Budapesten.

-A COVID miatti helyzetben a képzéseket online módon tudjuk megtartani, de előtte szeretnénk mozgásos foglalkozáselemeket, és egyéb, a képzéshez fontos jeleneteket videóra venni, amelyeket le tudunk játszani az online alkalmak során. Ehhez egy tágasabb teremre van szükségünk, ahol a munkacsoportunk tagjaival (12 fő) elférünk. .

A CSÉN már december 10-én elkezdené a videófelvételeket, és örömmel fogadják, ha a Bízd Rá Magad honlap segítő közösségének tagjai közül valaki ismer erre alkalmas helyszínt, amit a képzési videók készítéséhez támogatással vagy jutányos bérleti díjjal tudnak rendelkezésükre bocsátani.

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Fodor Erika
Kép forrása: CSÉN