Jótékonysági eseményre hív a Gézengúz adventben

Borítókép

A Gézengúz Alapítványnál a mostani járványhelyzettel nehezített időszakban is változatlanul fogadják – az előzetes regisztráció és időpont egyeztetés után - a fejlesztést igénylő kicsiket, egészen december 14-ig, a téli szünetig. 2021. január 4-től aztán folytatják a munkát. Előtte még egy közös jótékonysági vásárra hívják a Gézengúzos családokat.

A Gézengúz Alapítvány munkatársai által nyújtott szolgáltatást a Bízd Rá Magad honlapról is könnyen elérhetjük. Braun Viktória intézetvezető megkeresésünkre elmondta, a járványügyi előírások szigorú betartásával, kizárólag előzetes bejelentkezés alapján személyesen fogadják az időpontra érkező gyermeket a szülővel. A covid az ő munkájukat is jelentősen megnehezíti, de ez szakmai tevékenyságüket nem befolyásolja, a hozzájuk fordulók nem látják kárát az ellátásban.

A gézengúzosok idén még december közepéig dolgoznak, aztán egy kis pihenőt tartanak, hogy év elejétől újult erővel folytassák a munkát. Előtte azonban még közös segítségnyújtásra biztatnak: november 23-tól december 14-ig jótékonysági adventi vásárt szerveznek  a győri Gézengúz Házban vagy online a Szülőkör a gézengúzokért projekt facebook oldalán található eseményben.

 

 

A Gézengúz Házba látogatók személyesen is megtekinthetik a portékánkat, ahogy eddig is. Idén online formában is elérhetőek a termékek. Az esemény alatt megtaláljátok a gazdára váró termékek fotóit. Keress minket, ha Te is csatlakoznál! Az összegyűlt adományokat hátrányos helyzetű családok terápiás megsegítésére fordítjuk.

30 év, évente 2 ezer gyermek

A Gézengúzt 1990-ben alapította dr. Schultheisz Judit gyermekorvos a koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben érintett, eltérő vagy veszélyeztetett fejlődésmenetű gyermekek családcentrikus, kora gyermekkori intervenciós ellátásáért. „Évente több mint kétezer gyermeknek segítünk. Többségük koraszülöttként vagy sérüléssel érkezett a világra, szüleik a kórházból hazatérve, szakorvosi beutalóval keresik meg a Gézengúz Alapítványt. Sok olyan család is érkezik hozzánk, akik aggódnak gyermekük megfelelő fejlődése miatt, vagy szeretnének részt venni fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásaink valamelyikén.”

Gyógyítás, fejlesztés, tehetséggondozás

Az alapítvány koragyermekkori intervenciós hálózatában a gyógyítás, a fejlesztés és a tehetséggondozás komplex, egymásra épülő egységet alkot, így minden gyermek megkapja azt a segítséget, amire szüksége van.

Elérhetőség 5 helyszínen

2020 december 14-2021. január 4-ig téli szünet

1.Óbudai Intézet (1039 Budapest, Medgyessy F. utca 3.)

tel/fax: +36 (1) 243-8595 vagy gezenguz@gezenguz.hu

2. Cseppek Háza Központi Intézet (2011 Budakalász, Sport utca 3.)

tel: +36 (26) 546-327 vagy gezenguz@gezenguz.hu

3. Budafoki Intézet (1222 Budapest, Tolcsvai utca. 7.)

tel: +36 (20) 507-5027 vagy budafok@gezenguz.hu

4. Salgótarjáni Intézet (3100 Salgótarján, Március 15. út 34.)

tel: +36 (20) 431-6958 vagy salgotarjan@gezenguz.hu

5. Győri Intézet (9025 Győr, Liget utca 1.)

tel: +36 (96) 439-115 vagy gyor@gezenguz.hu

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: FE
Kép forrása: www.gezenguz.hu