Katolikus társkereső- párKatt.hu

Borítókép

A Magyar Kurír 2019 évi cikke róluk:

Az indulás óta elmúlt hat esztendő folyamán több mint kétszáz katolikus egyedülálló talált társat a párKatt.hu-n. Több mint száz komoly kapcsolat, eljegyzés, esküvő jött létre, és egyre több gyermek születik. A hat év alatt több mint tízezren regisztráltak, és minden negyedik regisztráló aktív tag is lett a katolikus társkeresőn. Szinte egyedülálló az online társkeresők világában – főleg ahol házastárstalálás a cél –, hogy a párKatt.hu-n a férfiak és nők aránya kiegyenlített az aktív tagok között. (Induláskor a férfiak aránya csak körülbelül egyharmad volt, ez a szám mostanra 50 százalék körüli.) A tagság feltétele, hogy a jelentkező egyházjogilag szabad állapotú katolikusként készen álljon a szentségi házasságra, és magáénak vallja a Katolikus Egyház tanításának a házasságra és a családra vonatkozó igazságait.

Írások, videók – több mint online találkozási felület

A párKatt.hu-n folyamatosan közzétett írások, videók értékes katolikus támpontokat adnak a társkeresés, párkapcsolat, nemiség, házasság különféle kérdéseiben. A honlap főoldalán található új menüpont, a párTipp témák szerint csoportosítva kínálja a gazdag linkgyűjteményt nemcsak párKatt-tagok, hanem minden érdeklődő – fiatalok, párok és nevelők – számára is.

Programok

A párKatt.hu kiváló anonim találkozási lehetőség az interneten keresztül; nem helyettesíti, hanem lehetővé teszi a személyes ismerkedést. Emellett színvonalas programokat is kínál. Mindannyiszor igen sikeres, kiemelt esemény a félévente telt házzal megrendezett egyéni MÉCS Napok lelkigyakorlatos program, amelyen eddig több mint ötszáz katolikus egyedülálló vett részt.

Kimagasló sikerarány

A párKatt-tagok által vallott katolikus értékrend hatalmas közös alapot teremt: ennek köszönhető, hogy a párKatt.hu-n és kapcsolódó nemzetközi testvérhonlapjain mintegy ötször magasabb a társtalálás aránya, mint más társkeresőkön. Noha nem minden társtaláló ad hírt magáról, ma már alig akad, aki ne tudna legalább egy párról, akik ezen a társkereső oldalon keresztül találtak egymásra. Akik írásban köszönetet mondanak, és megírják történetüket, azok levelei – hozzájárulásukkal – a honlap Sikertörténetek rovatában olvashatók. Íme három példa:

„Ezúton szeretnénk köszönetet mondani, elsősorban Istennek és a párKatt.hu társkereső létrehozóinak, szervezőinek, hogy egymásra találtunk 2018 márciusában, a párKatton kezdeményezett levelezésünk kapcsán. Egymás iránti elköteleződésünket december 25-én pecsételtük meg az eljegyzésünkkel. Imáink, álmaink beteljesülését Isten áldása által jövő nyáron szeretnénk szentségi házasságban elmélyíteni. Imával, köszönettel, és bátorítva minden kedves társkeresőt: Andrea és Ákos.”

„A párKatt közreműködésével találtam meg a párom, és immár házasokként szeretnénk mindezt meghálálni történetünkkel. A párKatt volt az egyetlen lehetőségünk, hogy egymásra találjunk, mindketten dolgoztunk, és imádkoztunk, mert 30 felett már »felkiált a lélek«, hogy megtalálja párját! Egy év után, pünkösd szép ünnepe előtt, május 19-én házasodtunk össze. Jászságban, egy szép szentmise keretében mondtuk ki az igent! Örökké hálásak leszünk minden közbenjárásért! »Megtaláltam azt, akit az én lelkem szeret!« Köszönettel Istennek és nektek: Annamari és Tamás.”

2018 májusában pedig párKatt-baba született: „Kedves párKattosok! Nagy örömmel írjuk Nektek, hogy megszületett Zsófia! Egy kis pötty, csak 2360 gramm, de nagyon aranyos! Mindannyian jól vagyunk, már itthonról gondolunk Rátok sok szeretettel! Zsuzsi és Gábor.”

Születésnapi meglepetés

A honlap működtetéséhez és állandó felügyeletéhez szükséges forrást a tagdíjak jelentik; ez egyben hatékony eszköznek bizonyul a komolytalan szórakozni vágyók kiszűrésére. A nehezebb anyagi helyzetben lévőket előfizetési akciók segítik. A hatodik születésnapon is ilyen örömteli meglepetésben részesülhet minden tag és csatlakozni vágyó.

Forrás: https://www.magyarkurir.hu/hazai/hat-eve-indult-parkatt-hu-katolikus-tarskereso
Szerző: https://www.magyarkurir.hu/hazai/hat-eve-indult-parkatt-hu-katolikus-tarskereso
Kép forrása: https://www.magyarkurir.hu/hazai/hat-eve-indult-parkatt-hu-katolikus-tarskereso