Borítókép

A Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat nagyon sok, magát kilátástalan élethelyzetben érző embernek nyújtott már segítséget a hit erejének és a képzett szakemberek közreműködésének köszönhetően.

Budán, a belvárosban és online is

-Budapesten két budai és egy pesti helyszínen vagyunk jelen, de a Kilátó Szegeden is elérhető. Mindenhol mentálhigiénés szakemberek vagy képzett lelkigondozók várják a klienseket – tudtuk meg Sólyom Beátától, a Kilátó szolgálatvezetőjétől, akivel az országúti ferenceseknél bárki beszélgethet, előzetes bejelentkezést követően.

„Úgy érzem, összekuszálódtak a dolgok, nincs kapaszkodó, nem tudok eligazodni. Nem látom, merre induljak el, és már azt sem tudom, képes vagyok-e elindulni, és merjek-e erről egyáltalán beszélni valakivel?" – talán mindannyian ismerjük ezt a válsághelyzetet akár a saját példánkon, akár az ismeretségi körünkből. A Kilátó éppen ebben az esetben tud segíteni messzebbről nézni a problémára, más horizontról tekinteni a körülményeinkre, rálátni önmagunkra.

Ingyenes beszélgetés - most!

-Ha valaki már olyan kritikus állapotban van, hogy érzi, nem tud egy szakemberhez való eljutással három hetet várni, akkor egy krízishelyzetben létfontosságú lehet, hogy hozzánk szinte rögtön bejut. Csak rákeres a https://www.ferenceskilato.hu/ honlapunkon, hogy mondjuk, ma szerda van, lássuk csak, ki hol tart beszélgetést. A jelenlegi helyzetben párhuzamosan online is beszélgetünk, ha nem tudunk személyesen találkozni – hívta fel a figyelmet a szakember. Sólyom Beától azt, a mai világban egyáltalán nem elhanyagolható szempontot is megtudtuk, hogy mindezt térítésmentesen vehetik igénybe a segítséget kérők. Önkéntes alapon természetesen lehet támogatást utalni a ferences rendnek, hiszen ezzel a jógyakorlattal komoly anyagi terhet vállal magára. (A Ferences Alapítvány itt támogatható: https://www.ferencesalapitvany.hu/projekt/kilato-ferences-mentalhigienes-kozpont-tamogatasa/8)

Név nélkül is, bárkinek elérhető

-Alacsony küszöbű szolgáltatást végzünk, tehát nálunk akár anonim módon is lehet beszélgetésre jelentkezni, a hozzánk forduló embernek elég csak a problémáját, elakadását feltárnia, ha a nevét sem szívesen mondaná el. Nincs adatlap, számunkra csak az ember a fontos. Nem feltétel, hogy hívő legyen.

Jó kezekbe kerülünk

Ha a beszélgetés során kiderül, hogy az a személy, aki első körben a Kilátóhoz fordult, más jellegű orvosi-szakmai segítséget igényel, akkor azonnal a megfelelő helyre,  jó kezekbe tudják tovább küldeni olyan szakemberhez, akikhez teljes bizalommal fordulhat. 

Kapcsolatfelvétel: Sólyom Beáta, info@ferenceskilato.hu

vagy a 

https://bizdramagad.hu/jogyakorlat?j_id=132

linken keresztül.

 

Ferences Kilátók

Budapesten:

Országúti ferencesek Országút - II., Margit körút 23.

Pasarét- Pasarétii Közösségi Ház - II., Pasaréti út 102.

Belváros - V., Ferenciek tere 9. – itt a templomon át vezet az út a beszélgetős szobába

Szegeden­ – alsóvárosi ferencesek

Szeged, Mátyás király tér 26, 6725

Telefonszám: (06 62) 442 384

 

Csoportok – térítéses

A Kilátó csoportos foglalkozásokat is tart, ezek azonban nem ingyenesek.

SZAVAIDAT NEM FELEJTEM – Bibliodráma csoport

„MI FÁN TEREM AZ ÖNISMERET?” – Bevezetés a pszichodráma és a csoportos coaching világába

JÁRT ÉS JÁRATLAN ÚTJAINK – Meseterápia felnőtteknek

ÖNISMERETI CSOPORT MŰVÉSZETTERÁPIÁS ESZKÖZÖKKEL

APÁM ÉS ÉN – Önismereti pszichodráma-csoport

Forrás: Bízd Rá Magad-média
Szerző: Fodor Erika
Kép forrása: Kilátó