Kovácsné Treer Mária: Közösségi hálon üzenünk a találkozásig

Borítókép

Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó Ne félj, nem ítéllek el! „szülőpárosa”,immár 13 éve segíti azokat, akik magzatvesztés vagy a gyász más fázisain estek át, illetve most élik meg azt. Az elmúlt több, mint egy évtized alatt egyszer sem fordult elő, hogy decemberben ne tudtak volna foglalkozásokat tartani.

A jelenlegi járványügyi körülmények között - veszélyeztetett életkoruk miatt - most ez is megtörtént. A Kovács házaspár azonban nem az a fajta, akik ne találnák fel magukat a szokatlan helyzetekben is, és ne próbálnák - a nehezített terep ellenére - mások javát szolgálni. Amíg a személyes találkozás nem lehetséges, addig is közösségi oldalukon folyamatosan ellátják útravalóval mindazokat, akik elfogadják a segítségüket.

A Mária Rádióban rendszeresen, 2 hetente kedd esténként 9 órakor felváltva jelentkeznek a Sorstársak – gyógyító szeretet a gyászban, illetve a Ne félj, nem ítéllek el! - kiút az abortusz okozta fájdalomból - című műsorukkal.

Decemberben 15-én hallgathatjuk meg segítő gondolataikat a Ne félj! adásában, és 29-én a Sorstársak érdekes beszélgetése zárja az idei évet.

Ami pedig a jövőt illeti, Mária és Ferenc a kényszerű visszavonulás idejét sem tölti tétlenül, és már startra készen várják, hogy folytathassák a munkát a terepen, lehessenek újra csoportos foglalkozások, hogy a segítség a lelki közelség mellett a fizikai térben is megvalósuljon.

-Addig is szélesítjük az érdeklődők táborát, igyekszünk mindenkihez eljuttatni a lehetőséget, hogyha élni kíván vele, legyen módja bekapcsolódni, akár a Bízd Rá Magad oldalon keresztül– egyelőre az interneten vagy a rádióműsorban megfogalmazott üzenetet hallgatva – és reméljük, mihamarabb személyesen is.

Ne félj! december 15. Tini mama PANKA 

Panka videóüzenete innen letölthető:

http://https://drive.google.com/file/d/1KTbIiuzgQbxYqc8VfDgA9c69mhdWgwqK/view?usp=sharing

Egy 17 éves lány történetét mutatja be, aki várandós lett, -  tudatosan, - megtartotta babáját, ma egyetemista, szeretettel neveli gyermekét, némi nagyszülői segítséggel.

Sorstársak december 29. Isten terve kifürkészhetetlen

Ebben az adásban megismerünk egy megözvegyült édesapát, aki miután felnevelte gyermekeit, ma hivatásában boldog papként szolgál.

 

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Fodor Erika
Kép forrása: BRMM/FE