Borítókép

Az idei évben is színes programokkal és témákkal várta az érdeklődőket a Katolikus Szeretetszolgálat az Alzheimer Világnapon, 2020. szeptember 21-én.

Ezen a napon világszerte olyan eseményeket szerveznek, amelyek felhívják a figyelmet a demenciával élők és a gondozó családtagokra. 

Idén a járványügyi szabályok ugyan nem tették lehetővé a nagyszabású rendezvényeket, a világháló azonban összekötött bennünket. A Katolikus Szeretetszolgálat több helyszínen (Székesfehérváron, Csákváron, Tiszaalpáron és Jászberényben) kínáltunk tartalmas programokat, filmeket, információkat, előadásokat mindenki számára. 

 Az „Adj esélyt az éveidnek” jeligével meghirdetett ingyenes programok a koronavírus járványra tekintettel online voltak követhetőek a www.demencia.hu oldalon. 

A nap folyamán a közvetítést követő érdeklődők hasznos lakossági információkat kaphattak a demenciáról, bemutatásra kerültek a témában Koltai Róbert főszereplésével készült rövidfilmek, megismerhették a demenciával élők hozzátartozóinak készült foglalkoztató füzeteket, és sok további érdekes téma várta a honlapra ellátogatókat

Székesfehérváron az Alba Plaza előtti téren Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának kamionja várta az érdeklődőket, ahol az átfogó szűrővizsgálatokon felül az INDA program keretében demenciaszűrést is végeztek.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/szuronappal-hivtak-fel-a-figyelmet-az-alzheimer
Szerző: Katolikus Szeretetszolgálat
Kép forrása: https://www.szeretetszolgalat.hu/online-rendezvenyek-az-alzheimer-vilagnapon