Borítókép

Egy fantasztikus és felemelő héten vagyunk túl, rengeteg élménnyel, hittel feltöltődve. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Bízd Rá Magad! kezdeményezés és weboldal is több helyen bemutatkozhatott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus során. Ennek az egyik csúcspontja a szombati Családi Nap volt. Rengeteget készültünk erre az alkalomra, hiszen végre személyesen is találkozhattunk Veletek, hívőkkel, érdeklődőkkel. Nagyon fontos és meghitt beszélgetésekben volt részünk, megindító volt az a bizalom, amivel sokan hozzánk fordultatok, éppen aktuális nehéz élethelyzeteiteket elmesélve és segítséget kérve kit tudnák ajánlani. Sok beszélgetésben említettétek, hogy milyen fontosnak tartjátok, hogy merjünk őszintén beszélni a dolgainkról, akár a nehézségeinkről is és milyen felszabadító és megerősítő lehet a sorsközösség felvállalása, hiszen segít és megnyugtat a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. Nem csak mi vagyunk tanácstalanok, kétségbeesettek, esetlenek néha, hanem mi mind, hívők és nem hívők egyaránt emberek vagyunk.

Csodálatos volt élőben is megtapasztalni a Bízd Rá Magad! segítői szervezeteinek összefogását, hiszen ez a segítő portál több mint száz egyházi és civil, katolikus segítő szervezetet, jógyakorlatot ölel át. A Bízd Rá Magad! sátrában most hét szervezet személyesen is jelen volt velünk, sokak pedig önálló sátorban fogadták a látogatókat. Így megismerhettétek az emberi arcokat is a szervezetek mögött. Hatalmas erőt adott az az egység, amiben közösen lehettünk jelen, ahol bizalommal ajánlhattuk egymást! Hisszük, hogy ez az összefogás nagyon fontos és alapvető, hiszen együtt, egymást segítve, támogatva, kiegészítve mindig erősebbek vagyunk és sokkal több helyre juthatunk el.

Születtek új kapcsolatok is, megismerhettünk további nagyszerű kezdeményezéseket, felismerhettük miben és hogyan tudnánk tovább erősíteni egymást.

Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy milyen sokan vettetek részt ezen az eseményen, a Bízd Rá Magad! sátrában tizenhét segítővel is csak kapkodtuk a fejünk. Jöttek családok, egyedülállók, idősek és fiatalok, családpasztorációs- és gyermekvédelmi szakemberek, hitoktatók és pedagógusok, illetve számos egyházi személy, köztük Székely János püspök atya, illetve Herczegh Anita asszony és Novák Katalin családokért felelős miniszter asszony is meglátogatta a standunkat.

A sátrunkban sokféle bizalom játékot játszottuk kicsikkel és nagyokkal, volt óriás kockakirakónk, mellyel a Bízd Rá Magad! weboldalát mutattuk be az érdeklődőknek. Különleges vonzerő volt a „Csodapatikánk”, ahol Lázár Ervin meséje nyomán bárki választhatott magának „gyógyszert”, pl. kamasz panaszra, párválasztáshoz, házassági gondokhoz, termékenyégtudatosságra, érzelmi elakadásokhoz, testi-lelki egészséghez, vagy akár Istenkapcsolat erősítéshez. A „gyógyszerek” hatóanyagát a Bízd Rá Magad! oldal segítő lehetőségei adták (pl. lelkigyakorlat, zarándoklat, mentálhigiéné, kortárs közösségek, stb), amíg az összetevők pedig az adott nehézségekre megoldási lehetőséget kínáló segítő szervezetek voltak. Meg kell mondjuk minden „gyógyszer” elfogyott!:)

Köszönjük, a szervezőknek ezt a fantasztikus lehetőséget, Nektek, hogy velünk voltatok és a Jóistennek, hogy áldás volt mindezen!

Erdő Péter bíboros úr a NEK tartós gyümölcsének nevezte a bizdramagad.hu honlapot, hiszen ennek a csodálatos eseménynek a örökségét szeretnénk benne tovább vinni. Segítségeteket kérjük, hogy minél több emberhez eljuthasson a híre és imáitokat, hogy a köztünk lévő összefogás, bizalmi- és szeretetháló további gyümölcsöket teremjen mindannyiunk szívében!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média
Kép forrása: Bízd Rá Magad Média