Bízd Rá magad - Itt segítőkre találsz!

Borítókép

A 72 Tanítvány Mozgalom néhány fős lelkes csapatából alakult Család Munkacsoport négy év alatt összegyüjtötte azokat a keresztény értékrend szerint működő segítő szervezeteket, amelyekhez - egy emberöltőt átölelően - mindenki bizalommal fordulhat lelki-fizikai problémájával. Dávid Beáta, a munkacsoport vezetője a Bonum TV műsorvezetőjének, Madocsai Beának elmondta, milyen céllal hívták életre a Bízd Rá Magad honlapot.

- Nem kellett felfedezni a spanyol viaszt. Rengeteg jó dolog történik, jó sok emberrel, gyűjtsük ezeket össze, nézzük meg, hogy egy életúton keresztül mik azok a nagy csomópontok, amik körül ezek a jógyakorlatok csoportosíthatók, és kapjunk erre egyházi áldást is, úgynevezett minőségbiztosítást, hogy azok a szervezetek, segítő közösségek, amelyeknek mi ezen a honlapon otthont adunk, azok bizony ajánlhatók, akár plébánosokon, akár a híveken, ismerősökön keresztül azoknak a kereső embereknek, akik bajban vannak, és akik katolikus módon próbálják a problémáikat orvosolni. Dávid Beáta hozzátette, nagyon fontos, hogy amikor segítséget kérünk, akkor legyen bennünk bizalom a felé, akitől azt kapjuk.

Soósné Erdő Klára, a munkacsoport oszlopos tagja azt ismertette, hogyan juthatunk el az internetes felületről  azokhoz a szervezetekhez, szakemberekhez, akik a katolikus értékrend szerint elkötelezetten és hitelesen próbálnak valamilyen témakörben segíteni.

- A kezdőlapon 6 életszakaszunk van, a fogantatástól az időskorig. Az oldalon az első kérdés: Milyen életszakaszban van, akin segíteni szeretnél? Ha itt kiválasztottuk a megfelelőt, akkor arra rákattintva, 12 problémakört találunk. Ezek alatt pedig megtaláljuk, milyen szervezetk, csoportok vannak, amelyek hitelesen tudnak segíteni nekünk. 

 

 

Forrás: Bonum TV
Szerző: Bonum TV/FE
Kép forrása: Bonum TV/BRM