1úton Nemzetközi Zarándoknap a békéért 2022.

Program képe

Időpont: 2022-08-13 00:00:00
Helyszín: A Mária Út teljes szakasza (Ausztria, Erdély, Felvidék, Szlovénia és Magyarország)
Programszervező: Mária Út
További információ: http://1uton.mariaut.hu/tart-index-1015-1/Zarandoklatok_20221Úton Nemzetközi Zarándoknap - Indulj el a test és a lélek közös útján a békéért! Kilence

1Úton Nemzetközi Zarándoknap - Indulj el a test és a lélek közös útján a békéért!

Kilencedik éve már, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepekor zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt. A csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket. A felajánlott célért való tenni akarás jelentése kettős ebben az értelemben: a komoly testi áldozat mellett az imádság ereje is meghúzódik. A zarándoklat felajánlása pedig igen gyakran célt is ér.

Az elmúlt másfél-két év sok változás hozott. A rendkívüli helyzet megélése sokakat indított belső útra, igazi önfejlődésre. A mindenkori vírushelyzetnek megfelelő szabályok betartása mellett 2022. augusztus 13-án mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy útra kelljen és tegyen valamit. Tegyen valamit a békéért. Most, hogy ilyen közel érezhetjük, tapasztalhatjuk a háború pusztító hatásait, fontos felvállalnunk ezt a fajta szolgálatot is, mert a háború nem csak fizikai, de lelki értelemben is pusztít. Ember és ember között, Isten és ember közötti békés viszonyért ajánljuk fel imáinkat és lépteinket.

Egy zarándoklat során megoszthatjuk zarándoktársainkkal fájdalmunkat, vagy boldogságunkat, tanulhatunk egymás hibáiból, megoldást, eszközt adhatunk az útkeresők kezébe, ezért reméljünk, hogy sokan csatlakoznak a zarándoknaphoz.

A központi lelki programhoz minden zarándokszakasz kínál valami pluszt, ami igazodik a helyi közösség, az érintett terület lelki életéhez, de akár a terepviszonyokhoz is. Az idei 1 Úton zarándoknapon nem csak gyalogosan, de kerékpárral, futva vagy lovon, sőt kenuval is megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a lelkiségben eltöltött zarándoklás.

Csatlakozni - egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, pl: a kerékpáros szakaszok - bárhol bármikor lehet. A Mária Út lehetőséget biztosít arra, hogy ne az otthonunktól távol találjuk meg ezt a lehetőséget, hanem saját régiónkban is ki lehessen próbálni a zarándoklást. Az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknapnak az az egyik célja, hogy megmutassa, hogy itthon is lehet zarándokolni és tartalommal megtölteni a csodás természeti és épített környezetben aktívan, erőnkön felül teljesítve eltöltött időt.

2022. augusztus 13-án a békéért ajánljuk az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot.

Részletek és az útvonalak az esemény honlapján találhatók meg.

Ha szeretnéd jobban megismerni a tábort szervező Mária Út Egyesületet, olvasd tovább bemutatkozó oldalukat! 

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!