Program képe

Időpont: 2023-03-23 18:00:00
Helyszín: Országosan több helyszínen
Programszervező: Pécsi Egyházmegye
További információ: https://pecsiegyhazmegye.hu/pasztoracio/ferfitalalkozok

A nagy érdeklődésre való tekintettel a férfitalálkozók újabb témák mentén tovább folytatódnak. A második évad új témaköreiben az ember- és istenszeretet, a férfi félelmei és reményei, kudarcai és sikerei, valamint az egyház és a világ viszonyának nagy kérdéseire keresik majd a választ.

A Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére 2021 őszén életre hívott, a férfiakat, édesapákat és nagyapákat megszólító férfitalálkozók koncepciója egy 30 fős, férfiakból álló csoport együtt gondolkodásában forrta ki magát. Akkor kristályosodtak ki a találkozók témái, konkrét kérdései, melyekről az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron négy sorozatban hallhattak előadásokat az érdeklődők. Ez 2021 szeptembere és 2022 májusa között - sorozatonként két pécsi alkalommal számolva - összesen 32 férfitalálkozót jelentett.

A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állítják előtérbe. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, egyben kérjük, hogy vallási beállítottságtól függetlenül hívják meg ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, tehát bárkit, akit érdekelhet a téma.

A férfitalálkozók 2022/23-as évad 4. sorozatának helyszínei és időpontjai

Téma: Egyház és világ

  • Pécs (március 23-24.)
  • Mohács (március 31.)
  • Szekszárd (április 14.) 
  • Paks (április 21.)
  • Tamási (április 28.)
  • Dombóvár (május 5.)
  • Szigetvár (május 12.)

Ha szeretnéd jobban megismeri a Férfitalálkozók programsorozatot, akkor olvasd tovább a bemutatkozó oldalt!

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!