Filmklub: Wim Wenders: Ferenc pápa: Egy hiteles ember

Program képe

Időpont: 2021-06-15 18:00:00
Helyszín: Online
Programszervező: Párbeszéd háza
További információ: https://www.parbeszedhaza.hu/esemeny/ars-sacra-filmfesztival-es-a-magyar-katolikus-radio-filmklubja-ferenc-papa-egy-hiteles-ember

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.


A film azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek.

A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget

A vetítés utáni beszélgetés vendége Fábry Kornél, az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, beszélgetőtárs Gőbel Ágoston, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztője.

 A film és a beszélgetés linkje az Ars Sacra honlapján és Facebook oldalán lesz elérhető.

 Időpont: 2021. június 15. kedd 18:00 óra. A beszélgetés 20:00 órakor kezdődik.