MÉCS Napok Házasoknak

Program képe

Időpont: 2021-02-26 18:00:00
Helyszín: Budatétényi verbita Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház, 1223 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 3-5.
Programszervező: MÉCS
További információ: https://mecshonlap.hu/mnhreszletek16539761/

A család szíve a házasság. A házasok életének szinte minden területe – gyermeknevelés, munka, idős hozzátartozók gondozása stb. – férj és feleség harmonikus kapcsolatán alapszik. Ezért rendkívül fontos, hogy a házastársak őszinte, mély beszélgetések által újra meg újra „leporolják” kapcsolatukról a hétköznapok szürkeségét, megújuljanak hitben és szeretetben. Nagyszerű lehetőséget kínál erre a MÉCS Napok Házasoknak című program, melynek célja, hogy a házastársak őszintébb, meghittebb kapcsolatba kerüljenek önmagukkal, egymással és Istennel. A program során témavezető házaspárok beszélnek az életükről. Tanúságtételüket kérdések alapján egyéni elmélkedés, majd házastársi beszélgetés követi. A kétnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé. A program a katolikus egyházban szerveződik, de nem katolikus vagy templomba nem járó házaspárok is részt vehetnek rajta. A részvétel feltétele a három évnél régebben kötött, egyházilag érvényes, illetve rendezhető házasság.

A MÉCS Napok Házasoknak Gabriel Calvo atya eredeti Marriage Encounter programja, amely 1961 óta a világ számos országában sokféle változatban terjedt el. Legismertebb változata a jezsuita Chuck Gallagher nevéhez fűződő Worldwide Marriage Encounter (Magyarországon: Házas Hétvége). A MÉCS Napok Házasoknak Magyarországon 1999-ben indult a szerző, Gabriel Calvo engedélyével és támogatásával, a MÉCS Családközösségek szervezésében.

A program őszinte hitvesi párbeszédre indít, mélyebb önismerethez és harmonikusabb házastársi kapcsolathoz vezet, ugyanakkor az evangelizációnak is rendkívül hatékony eszköze.

A programot vezeti: Mészáros Domonkos OP atya

A járványhelyzet miatt korlátozott számú jelentkezőt tudunk fogadni. A program során távolságtartás és maszk viselése kötelező.

Helyszín: Budatétényi verbita Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház,
1223 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 3-5. [Térkép ]

Megközelítés: Újbuda központtól vagy a Kosztolányi Dezső tértől 150-es busszal a budatétényi Őszibarack utcáig (Aszály u. utáni megálló), majd gyalog visszafelé egy sarok. A buszút kb. 40 perc. [Menetrend ] Autóknak zárt udvarban van parkolási lehetőség.

Időpont:

A program kezdete: 2021. február 26., péntek este 18.00 óra. 
Érkezés: legkésőbb 17.30-ig. 
A program előreláthatólag vasárnap 18 óráig tart.

A program a házaspárok lelki elmélyülését szolgálja, ezért kérjük, hogy gyermekei elhelyezéséről mindenki egyénileg gondoskodjon.

FONTOS!
A MÉCS Napok egymásra épülő részekből álló hétvégi program. Ezért csak azok jelentkezését fogadhatjuk el, akik vállalják, hogy legkésőbb a kezdés előtt fél órával megérkeznek, és a program teljes egészén – vasárnap estig (kb. 18 óráig) – bentlakással részt vesznek.

Kedvezményes jelentkezés 2021. február 14-ig
Jelentkezési határidő: 2021. február 21.

Szállás:  kétágyas, fürdőszobás szobákban (telt ház esetén az utolsó néhány jelentkezőt egymás melletti egyágyas szobákban tudjuk elszállásolni)

Részvételi díj (2 nap szállással, teljes ellátással):

Február 14ig történő jelentkezés esetén: 16.000,- Ft/fő
Február 21-ig történő jelentkezés esetén: 19.000,- Ft/fő

További információ  a 20 / 823 2413  telefonszámon.