MÉCS Napok papoknak, szerzeteseknek

Program képe

Időpont: 2022-08-08 17:15:00
Helyszín: Pécs
Programszervező: MÉCS
További információ: https://mecshonlap.hu/mnp2022/

A szentmiseáldozat felajánlása és a szentségek kiszolgáltatása mellett a pap hivatása a hívek lelki vezetése, a szentségi házasságok lelki kísérése is. E feladatnak a pap, a szerzetes akkor felelhet meg igazán, ha olykor időt szakít arra, hogy a változó valóság fényében újra átelmélkedje papi, szerzetesi hivatását.

A MÉCS Napokat az különbözteti meg minden más, jól ismert lelkigyakorlattól, hogy a program során a lelkigyakorlatot vezető pap- és szerzetestestvérek mellett a résztvevők elkötelezett keresztény házaspárok segítségével tekinthetnek életükre. A házaspárok saját élményeikről beszélnek, őszintén kifejezve, mennyire számítanak a papok, szerzetesek szolgálatára házasságuk megerősítésében, hogyan tapasztalták azt, mennyire hálásak érte stb. A tanúságtételeket témánként egyéni elmélkedés és beszélgetés követi. A háromnapos lelki programot szentmise és közös imák teszik teljessé.

A részt vevő papok és szerzetesek számára megerősítést jelent, amikor hivatásuk ajándékáról elmélkedve újra felismerik annak szépségét és a benne rejlő lehetőségeket, majd felismeréseiket a többiekkel is megosztják. E megerősítés nagyban segíti az egyéni fejlődést, ugyanakkor megszilárdítja az elköteleződést Krisztus és a papi rend szentsége mellett.

A programot vezeti: Bíró László püspök

Helyszín: Pécs belvárosa

Időpont:
Kezdés: 2022. augusztus 8. hétfő 18 óra
Érkezés: 17.15 és 17.45 között
A program előreláthatólag augusztus 11. csütörtök 16 óráig tart.

FONTOS!
A MÉCS Napok egymásra épülő részekből álló program. Ezért kérjük az atyákat, hogy csak akkor jelentkezzenek, ha vállalják, hogy legkésőbb a kezdés előtt 15 perccel megérkeznek, és a program teljes egészén − csütörtök délután legkésőbb 16 óráig − bentlakással részt vesznek.
Hétfőn, a 
lelkigyakorlat első estéjén nincs szentmise; a többi nap programjában a szentmise és a zsolozsma is szerepel.

Részvételi díj: 49.500 Ft
A részvételi díj önköltség: szállás és teljes ellátás hétfő vacsorától csütörtök ebédig

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2022. JÚLIUS 15.

JELENTKEZÉS ITT

Ha szeretnél többet megtudni a MÉCS Családközösségek által szervezett MÉCS Napokról, olvasd el a bemutatkozó oldalukat! 

Kép forrása: pexels.com