Program képe

Időpont: 2023-04-28 00:00:00
Helyszín: Balatonboglár, József Attila utca 51.
Programszervező: Joppé Evangelizációs Központ, Kaposvár
További információ: https://www.joppe.hu/programjaink/ne-felj-nem-itellek-el-ne-sirj-ne-bankodj-lelkigyakorlatok/

Spontán vetélés, abortusz, halvaszületés, „lombikbaba” elvesztése okozta lelki fájdalmak feldolgozása

Kinek?
Ne félj, nem ítéllek el! lelkigyakorlat mindenkinek szól, aki bármilyen módon elvesztette magzatát. Legyen az ok spontán vetélés, abortusz, halvaszületés vagy akár „lombikbaba” halála, nagyon hasonló gyászfolyamat játszódik le az érintettekben. A lelkigyakorlaton való részvételnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlás, de mindenképp előnyt jelent az erre való nyitottság. Hitünk szerint a gyógyulás az Úr ajándéka, a lelkigyakorlat vezetői csak eszközök az Ő kezében. Szeretettel várunk mindenkit, a résztvevők szabadon választhatják meg, mennyire nyitottak a program egyes részeire.

Férfiak is jöhetnek?
Számos esetben tapasztaltuk, hogy az édesapák is részesei a gyászfolyamatnak, ezért jónak látjuk, ha a párok együtt érkeznek a hétvégére.

Hol?
A Kaposvári Egyházmegye balatonboglári lelkigyakorlatos házában. A téma intimitása miatt erre a csendes, a külvilágtól elzárt helyre vonulunk vissza, ahol lehetőség van az elcsendesedésre, elvonulásra.

Hogyan?
Kis létszámú csoportokat fogadunk, és minden, ami a lelkigyakorlaton elhangzik, a résztvevők között marad. Senkit nem ítélünk el, illetve halmozunk el „jótanácsokkal“. Dinamikák, tanítási fogások segítségével vezetjük a jelentkezőket a gyógyulás útján, lehetőséget nyújtva számukra az elcsendesedésre, a történtek végiggondolására.

Miért?
Az ilyen veszteséget az idő (vagy akár egy később született gyermek) önmagában nem gyógyítja meg. A régen lezárt, elfeledni kívánt sebek úgy gyógyulhatnak, ha először is felnyitjuk, majd kitisztítjuk őket. Ez egy nagyon fájdalmas folyamat, de ez a gyógyulás alapja. Önmagától nem múlik el a gyász, a fájdalom; akár évtizedekig is rányomhatja a bélyegét egész családok életére. Az Úr gyógyító ereje azonban végtelen, bármilyen reménytelennek tűnő helyzetben képes csodát tenni!

Kik vezetik a lelkigyakorlatot?
Udvardyné dr. Tóth Lilla (biológus, Creighton Módszer oktató) és Udvardy Márton (állandó diakónus)

Jelentkezés ezen a linken vagy az evangelizacio.kaposvar@ katolikus.hu e-mail címen legkésőbb 2023.04.10-ig.

Ha szeretnél többet megtudni Az ÉLET útja programsorozatról is, akkor olvasd el a bemutatkozó oldalukat!

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!