Program képe

Időpont: 2022-02-19 16:00:00
Helyszín: D50 Kulturális Központ, EWTN Katolikus Televízió
Programszervező: Bízd Rá Magad
További információ: https://bizdramagad.hu/cikk/rad-biztam-magam-

Szerelem, bizalom, intimitás, elköteleződés, hűség és hűtlenség, krízis, elfordulás, megújulás –mindez benne van egy házasság történetében, főként, ha több éve, évtizede tart. A hazánkban idén február 13-20. között, immár tizenötödik alkalommal megrendezett Házasság hetéhez kapcsolódva, a Bízd Rá Magad portál segítő szakemberei elgondolkodtató és egyben párkapcsolati jó gyakorlatokat is bemutató programra várják az érdeklődőket, melynek helyszíne a budapesti D50 Kulturális Központ

2022. február 19-én, szombaton du. 4 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Erdő Péter bíboros, prímás, aki videóüzenetben szól majd a jelenlévőkhöz. A program során részesei lehetünk két izgalmas és mélyreható kerekasztal-beszélgetésnekZsuffa Tünde író a dr. Csókay András-Altay Daniella házaspárt és Marton Zsolt váci püspököt, az MKPK Családügyi Bizottságának elnökét kérdezi a hit házasságban betöltött szerepéről, valós veszélyekről, megélt küzdelmekről és a tragédiák feldolgozásáról. Megtudhatjuk, hogy milyen kísértések jelentkezhetnek egy pár életében, emellett szó lesz a megbocsátásról és az újrakezdés lehetőségéről is.

Hogyan maradjunk együtt egy életen át?” című kerekasztal-beszélgetés többek közt egy házasság megújításának lehetőségeit,  a Gordon-módszer által támogatott pozitív kommunikációt, a családközösség hatásait, a kreatív családpasztorációs tevékenységet és a kríziskezelés fontosságát emeli fókuszba. A beszélgetés résztvevői CsaládEgyetem, az EFT Alapítvány, a Gordon Kiadóa Házas Hétvége és a Magyar Schönstatt Család képviselői.

A rendezvényhez kapcsolodóan a Bízd Rá Magad egy online, országos házasság megerősítő, párkapcsolat gazdagító játékot is indít 2022. február 20-án, melynek március 26-ra tervezett zárórendezvényén előadók, tanúságtételek és nyeremények várják majd a játékba bekapcsolódott házaspárokat. Ennek részleteit is megismerhetjük a február 19-i eseményen.

A rendezvényen történő személyes részvétel ingyenes, de előzetes REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.  A regisztrációkat 2022.02.17-ig ITT fogadjuk, ill. a terem befogadóképességéig. A helyszíni részvétel az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetséges.

A rendezvényt az EWTN Katolikus TV élőben is közvetíti.