Zarándok akadémia 2.

Program képe

Időpont: 2023-03-22 09:30:00
Helyszín: Nemzeti Kegyhely, H-3077, Mátraverebély-Szentkút 14.
Programszervező: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely, Viator
További információ: https://szentkut.hu/hirek/hireink/zarandok-akademia

2023.03.22-23. "Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szakrális helyet"

VEZÉRTÉMA:TURISTA- ÉS ZARÁNDOK-FOGADÁS (BEKAPCSOLÓDÁS - BEFOGADÁS - BEMUTATÁS) 

Hogyan fogadjunk turistákat / zarándokokat szent helyeken? Milyen eszközökkel támogathatjuk a hiteles megtapasztalást? Hogyan segíthetjük elő a lelki elmélyülést?

Ezt a témát járja körül a Zarándok Akadémia 2, amelyet március 22-23-án nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton rendeznek meg. A szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők a tapasztalatok és jó gyakorlatok nyomán összeállított hasznos kódexet tesznek közkinccsé.

A turisztikai szakemberek közül elsősorban a látogatómenedzsmenttel és a turizmusfejlesztéssel foglalkozó kollégákat várják a szervezők és a házigazda, Orosz András Lóránt kegyhelyigazgató az „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!” címmel meghirdetett rendezvényre.

Az alkotómunkában a zarándokhelyek, szálláshely-üzemeltetők, a látogatókat kiszolgáló desztinációmenedzsment-szervezetek és vállalkozók is részt vesznek. A cél az, hogy a résztvevők segítsék egymást abban, hogy bárki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő vendégek vallási meggyőződésétől. Az idei vezérgondolat a turista- és zarándokfogadás, amelynek három aspektusáról, a bekapcsolódásról, a befogadásról, illetve a bemutatásról kapnak többek között Kovács Balázstól (GD Consulting, Ausztria) és Marco Schmidtől (Élő Kövek és City Pastoral, Svájc) indító előadásokat a megjelentek, valamint betekinthetnek a távol-keleti zarándoklás és zarándokfogadás világába is.

A kerekasztal-beszélgetéseket aktív alkotó programok teszik teljessé annak érdekében, hogy együttesen megfogalmazzák, hogyan fogadjunk turistákat és zarándokokat, milyen eszközökkel támogathatjuk hiteles megtapasztalásaikat, és miként segíthetjük elő a lelki elmélyülést.

Bővebb információk, program: https://www.zarandokakademia.hu/program/

Jelentkezni az alábbi űrlapon lehetséges: https://forms.gle/zdFCjE3dusTpd7yXA

Jelentkezési határidő: 2023.03.15.

Ha szeretnél többet megtudni Mátraverebély Nemzeti Kegyhelyünkről és annak programjairól, akkor olvasd tovább bemutatkozó oldalukat!

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!