fejléc

Mire jó és kinek szól a bizdramagad.hu weboldal?

Nehéz dolog a bizalom. Kell hozzá bátorság, lendület, ami az ismeretlenbe ugrásra késztet, kell hozzá a másikba vetett hit, hogy bízni mégis érdemes és jó tapasztalat arról, hogy a másik tud segíteni, megtart és erőt ad, amikor nehéz. A bizalmon alapul a Bízd Rá Magad! kezdeményezése is. Egyrészt bíznunk kell egymásban, a közösség erejében, hogy lesz megoldás gondjainkra. Másrészt pedig bíznunk kell Istenben, merni kell rábízni a terheinket és hinni a megbocsátásban.

Mi is az a "Bízd Rá Magad!" ?

A bizdramagad.hu honlap egyedi, tematizált ajánlásgyűjteményében az emberi életút sokféle kihívásával kapcsolatban találhatunk valós, gyakorlati segítséget. Legyen szó pl. gyermekvállalásról, gyereknevelésről, párkapcsolatról, függőségekről, időskorú/beteg hozzátartozó gondozásáról, pszichológiai, érzelmi elakadásokról vagy bármilyen személyes nehézségünkről. 

Jelenleg több, mint százötven, elsősorban katolikus segítő szervezetet, „jó gyakorlatot” mutatunk be oldalunkon, akik sokféle módon tudnak támaszt, kapaszkodót nyújtani számunkra (pl. segélyhívó, pszichológiai és mentálhigiénés segítség, önsegítő kör, lelkigyakorlat, lelki vezetés, zarándoklat, tanfolyam, online társkereső, betegápoló közvetítő szolgáltatás, stb.).

Tevékenységükről, kapcsolódó tanúságtételekről részletesen is olvashatsz folyamatosan frissülő cikkeinkben és programajánlónkban.

 

Kinek ajánljuk?

  • Az oldal a mindennapok emberének szól, a mai kor kérdéseire mai válaszokat adva, hisz mindannyian számtalan nehézséggel, krízissel találkozunk az életünk során. Nem szégyen segítséget kérni, hanem egy fontos lehetőség, mellyel élhetünk, gyógyulhatunk, vagy akár csak segíthet a megalapozott döntéseinkben.
  • Ajánljuk az oldalt azoknak a katolikus, keresztény embereknek, akik megoldást keresnek a gondjaikra, és fontos nekik, hogy értékrendjüknek megfelelő lehetőséget találjanak, de nyitott természetesen a lehetőség bárki számára, vallási háttértől függetlenül.
  • Ajánljuk plébánosoknak, lelkipásztoroknak a lelki vezetés, vagy akár a gyóntatás alkalmával felmerülő kérdésekben, ha úgy érzik további, speciális szakmai segítségre, támogatásra volna szükség (pl. gyászfeldolgozás, kiégés megelőzés, elvált szülőknél a család széthullása miatti sebek gyógyítása, stb.)
  • Ajánljuk családreferenseknek, plébániai, iskolai és segítő közösségeknek is, mivel az oldal egyfajta ötlettárként, elérhető közelségbe hozza a helyben is megvalósítható, követhető jó gyakorlatokat. (pl. házasság megerősítés, családi életre nevelés, stb.)

A "Bízd Rá Magad!" segítői közössége

Weboldalunkon olyan tapasztalt világi és egyházi szakértők, szervezetek, csoportok szerepelnek, akik hosszú évek óta segítik, támogatják és gyógyítják azokat, akik hozzájuk fordulnak lelki terheikkel, kérdéseikkel, aggodalmaikkal, s mindazzal, ami ezekből fakad. Tanácsot adnak, irányt mutatnak, megerősítenek, meghallgatnak, és adott esetben meggyógyítanak.

A közösségeink által bizalommal ajánlott szervezetek az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családreferensének hozzájárulása után kerülhetnek ki a honlapra. Tehát az oldalunkon ajánlott jó gyakorlatokat, szervezeteket egyházunk is bizalommal ajánlja. Erdő Péter bíboros úr a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tartós gyümölcsének nevezte a honlapot.

Merjünk kérni, merjünk egymásra és Rá támaszkodni! Használjuk és ajánljuk a bizdramagad.hu oldal gyűjteményét, ha segítségre van szükség! Tapasztaljuk meg Szent Pállal, hogy „amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős”.

Nézz körül weboldalunkon és kövesd Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le az aktuális programokról! Ajánlj Te is további segítő szervezeteket!

Így működik a weboldal (infografika):