Borítókép

"Tisztelt Cím!

Segítséget és tanácsot szeretnék kérni egy jó barátom számára. Idén januárban váratlanul elhunyt az ismerősöm felesége. Összeroppantotta a fájdalom, harminc év után veszítette el párját és teljesen bezárkózott. Hiába próbáljuk elcsalni programokra vagy meghívni ebédre, rendre lemondja vagy el sem fogadja a meghívást. Nagyon aggódunk érte, mert egy vidám, társaságkedvelő ember volt a tragédiája előtt. Kérem, ha van tanácsuk, hogyan mozdíthatjuk ki a lelkiállapotából segítsenek.

Köszönettel, egy aggódó barát"

***************************************************************************************************************************************************************************************

Az elmúlt hetekben több segítő szakember is beszélt nekünk arról, hogy tabuként kezeljük a veszteség, különösen a halál témáját. A Bízd Rá Magad jógyakorlatai között találhatunk olyan szakembereket, akik a gyászfeldolgozásban segítik a hozzájuk fordulókat.

Olvasónk figyelmébe ajánlottuk a Boldogasszony Iskolanővérek fenntartásában működő Boldogasszony Forrása Házat, ahol csoportos módszerrel segítenek a gyászfeldolgozásban. A lelkigondozással is foglalkozó Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központ, az Oázis Lelkigondozói és Mentálhigiénés Szolgálat, valamint a  Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat szintén segít az érzelmi blokkok és elakadások feltárásában és oldásában. A gyász és veszteség feldolgozására lehetőséget kínál a Betlehem Lelkigyakorlatos Ház, ahol egyénileg is kérhetünk segítséget.

Reméljük, hogy a támogatásukkal, személyes jelenlétükkel és a felsorolt segítő szervezetek bevonásával sikerül segíteniük a nehéz élethelyzetben lévő barátjuknak.

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

 

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Novák Alíz
Kép forrása: depositphotos.com