Adventi Jógyakorlatok I.

Borítókép

Advent első hetére a Bízd Rá Magad honlap jógyakorlatai közül az Oázis, a Betegápolás otthon és a 777blog.hu üzenetét osztjuk meg, illetve a palferi.hu oldalon hozzáférhető vasárnapi 18 órai miseközvetítéseket ajánljuk szeretettel.

Oázis: Sokszorozódjék most az ajándék

Az Oázis idén is - elsősorban a költészetre, szépirodalomra hagyatkozó - az adventi készületet szelíden kísérő sorokkal lesz jelen a facebookon. Szombatonként 18 órakor jelenik meg az advent vasárnapi poszt, majd hétköznapokon pedig már reggel 6 órakor érkezik a napi gondolat. 

„Az idézetek jó részét a Sapientia Könyvtárvezetőjétől, Török Beátától kaptam ajándékba évekkel ezelőtt. Sokszorozódjék most újra AZ AJÁNDÉK, és a KAPCSOLATOKAT erősítse a lélekben és a mindennapokban a fizikai távolságot is ellensúlyozva.”  Az Oázis valamennyi munkatársa nevében szeretettel: Kovács Éva szolgálatvezető

 

Betegápolás otthon: adventben is biztonságos és személyre szabott figyelem

A Non tu solus jógyakorlat üzenetét Meszleny Eszter osztotta meg velünk.

„A vírus ittléte alatt minden eddiginél jobban megtapasztaltuk, mennyire vigyáznunk kell idős hozzátartozóinkra. Ebben az időszakban is azért dolgozunk, hogy az arra rászoruló szeretteink, minél biztonságosabban és személyre szabottabban kaphassák meg a szükséges figyelmet és segítséget.”

palferi.hu: vasárnapi szentmiseközvetítés

Advent vasárnapjain a palferi.hu oldalon 18(!) órától követhetjük Pál Feri atya szentmiséit.

777blog.hu: Ünnepi ráhangoló

A 777blog.hu 5 tippet ad (https://777blog.hu/2020/11/27/5-tipp-hogy-rahangolodj-adventre/) ennek a sok bizonytalansággal, aggódással teli évnek a végén, hogy ne csak naptár szerint legyen advent, hanem meg is tudjuk élni azt.

1.Olvassátok el közösen a Biblia adventi részeit! Olvassátok el a Biblia Jézus születéséről szóló részeit az advent négy hete alatt. Létezik ugyanis egy kalauz, amely abban nyújt segítséget, hogy 24 nap alatt végigérjünk a karácsonyi történeten.

2.Tényleg gyújtsd meg a gyertyát a koszorún! Minden gyertyának megvan a maga jelentése és mindegyik segít abban, hogy egyre nagyobbra nyissuk a szívünk ajtaját Isten előtt. Ha nem volt időd koszorút venni vagy készíteni, az sem baj: négy mécsessel ugyanúgy ráhangolódhatsz az ünnepekre.

3.Lassulj le tudatosan! Ahhoz, hogy tudjunk Istenre és az advent üzenetére figyelni, muszáj tudatosan lelassulnunk. Ez sokféleképpen történhet: egy óra az értesítések és e-mailek nélkül, egy séta a szabadban imával egybekötve, egy gyertyafényes beszélgetés a szeretteinkkel, akikkel néha alig jut idő találkozni úgy igazán.

4.Hass minél több érzékszervedre! Az adventi időszakban segítség lehet a hangolódásban, ha minél több érzékszervünkre hatunk: fények, téli ízek, illatok, meleg takarók, zene, ami megnyugtat.

5.Adj hálát az év áldásaiért! Az advent remek alkalom, hogy arra figyelj, mennyi áldást kaptál Istentől. Sok mindent természetesnek veszünk, amíg nem romlik el. Most itt az idő összeszedni, mikből látod, hogy Isten jó hozzád! 

 

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: FE
Kép forrása: BRM Média, 777blog.hu, palferi.hu, Non tu solus, Oázis,