Borítókép

2022. február 20-án különleges párkapcsolat-gazdagító játékot indít a bizdramagad.hu portál „Élménytér – ahol együtt játszunk – párkapcsolati időutazás” címmel, melynek heti feladatsorait itt is közzétesszük, hogy akik lemaradtak a regisztrációról, azoknak is legyen lehetősége,a játékon kívül is inspirálódni a párkapcsolatuk gazdagítására.

A játékba 2022. február 20-ig lehet REGISZTRÁLNI. A játékba regisztráltak 2022. március 26-án 17 órától egy online (Facebookon és YouTube-on streamelt) zárórendezvényre kapnak meghívást, amelynek kiemelt előadója Pál Feri atya lesz. A legalább három feladatot teljesítő játékosok nyereménysorsoláson is részt vehetnek majd, ahol -támogatóinknak köszönhetően- több mint 30 értékes nyeremény kerül kisorsolásra, köztük több két éjszakás szállodai voucher, SPA belépők, páros fotózás, borkóstoló, valamint további tartalmas páros programok, finom borok és párkapcsolati témákhoz kapcsolódó könyvek.

1. HÉT

Kedves Párok!

Köszönjük, hogy csatlakoztatok az “Élménytér - ahol együtt játszunk - párkapcsolati időutazás a Bízd Rá Magad csapatával” című játékunkhoz!  Négy héten át minden vasárnap 3 játékos feladatot fogunk megosztani Veletek, amiből kérjük, hogy hetente legalább egyet - ideális esetben legalább az elsőt - végezzétek el közösen! De ha kedvetek és időtök engedi, úgy természetesen mindet is kipipálhatjátok. Bízunk benne, hogy egyre inkább kedvet kaptok majd a feladatok közös elvégzéséhez, miközben megtapasztaljátok játékunk párkapcsolat-gazdagító voltát.

Ha nem kaptátok meg beköszönő levelünket, melyben megírtunk a legfontosabb játékszabályokat, úgy ezt ITT is eléritek.

Ne feledjetek el a hét végéig visszajelezni felénk, hogy 2022.03.26-án, az ünnepélyes online záró eseményünkön részt vehessetek a nyereménysorsolásunkon is!

Első hét - Közös múltunk élményei-örömei-erőforrásai

Az első hét témája a múltunk. Meghatároz bennünket, hogy honnan jövünk, mit hozunk magunkkal. Már azzal, hogy más-más családból származunk, azt mondhatjuk, kulturális bevándorlók vagyunk egymás életében. Más szabályokat, szokásokat, hiedelmeket hozunk magunkkal, amiket muszáj egyeztetnünk, ha tartós kapcsolatot szeretnénk. Kapcsolatunk kezdetén kíváncsiak vagyunk egymásra, közös programokat szervezünk, élményeket szerzünk, rácsodálkozunk a másikra. Aztán elsodornak/elsodorhatnak bennünket a szürke hétköznapok… De milyen felfrissítő hónapokkal-évekkel később ránézni, hogy mennyi közös boldog, szomorú, meghatározó pillanatunk volt az életben. Ezen a héten az emlékezésre hívunk titeket!

1.feladat: “Szerelmünk szubjektív térképe”

Rajzoljátok/alkossátok meg közösen szerelmetek szubjektív térképét! Milyen konkrét országok, városok, falvak, hegycsúcsok, eldugott zugok, erdők-mezők, konkrét földrajzi helyek, kávézók, éttermek, túraútvonalak voltak jelentős mérföldkövei, vagy akár csak kedves kis kavicsai eddigi közös életutatoknak? Használjatok bármilyen technikát: fotók, belépőjegyek felragasztása, rajz, festés, újságból kivágott képekkel kollázs, terepasztal készítés, vagy bármi más kreatív ötlet, de akár csak egy szépen összegyűjtött lista is szóba jöhet! A kész művet tegyétek ki jól látható helyre az otthonotokban!

Ha szívesen megosztanátok a műveteket másokkal is, készítsetek róla egy fotót, és töltsétek fel azt a játék zárt Facebook csoportjába!

2. feladat: “Két igazság - egy hazugság játék” – a klasszikus játék.

Találj ki magadról két igaz és egy hamis mondatot, amit úgy sejtesz, hogy a párod még nem tud rólad! Írd fel külön papírokra és keverd meg őket! A párodnak kell kitalálnia, mely állítások igazak és melyik hamis. (Segítség: gondolj a gyerekkorodra - óvodás jelre, háziállatokra, mitől féltél, valami különös gyermeki gondolatod a világról, családi legendák, de a szeretem/nem szeretem kezdetű mondatok is jók!)

 3. feladat: Akadálypálya - közös múltra utaló tárgyakból

Felváltva kössétek be a szemeteket és vezessétek át egymást egy akadálypályán a lakásotokban/valamelyikőtök lakásában! Ha bekötötted a párod szemét, szórj szét véletlenszerűen - általatok már előre kigondolt és összegyűjtött - olyan tárgyakat a padlón, amelyek közös múltatok egy-egy eseményére utalnak: vagy konkrét értelemben vagy esetleg csak szimbolikusan. Próbáljátok kitalálni, milyen közös emlékekre utalnak a tárgyak, mit tudtok felidézni velük kapcsolatban, mi volt esetleg a jelentőségük!  Kizárólag verbális jelzésekkel segíts a párodnak a pályán, hogy ki tudja kerülni az akadályokat! Utána beszéljétek meg, melyik helyzet volt könnyebb: vezetni vagy vezetve lenni? Érdemes azt is átbeszélni, milyen érzés volt így rábízni magad a párodra?

FELADAT TELJESÍTVE

Az első hét játékos feladatait szeretettel készítette számotokra a KétIgen Alapítvány:

A KétIgen Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy párok olyan készségeket és kapcsolathigiénés ismereteket sajátítsanak el, amelyek segítik őket a párkapcsolat erőforrásainak felfedezésében és a későbbi nehézségekkel való megküzdésben. Alapítványunk párterápiában jártas szakemberekből és önkéntesekből összeállt civil szervezet.

A nyereményjáték támogatói: Continental Hotel Budapest , Accent Hotels, Egri Korona Borház, Borfalu és Wellness Hotel, EMEX Hungary Kft,  Kozmo Luxury Hotel, pethes2sofiart, illanna.hu, Cor-Way, VakVarjú Étterem, Gyukli Pince, Budakalászi Borklub, Gordon Kiadó, Szamos Marcipán, Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület, Schieszl Vendéglő és Borház, Harmat Kiadó, EFT Alapítvány, Alpha Alapítvány

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média, KétIgen Alapítvány
Kép forrása: shutterstock.com, pexels.com