Borítókép

"Kedves Ügyintéző! Érdeklődni szeretnék, hogy a 7 éves kisfiam számára mozgásfejlesztő tornalehetőséget tudnak-e javasolni? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anikó"

Olvasónk figyelmébe ajánlottuk a Manóházat, ahol a fejlesztő tornák és foglalkozások online formában is elérhetőek és szakemberek segítenek annak elsajátításában.

A magatartás- és tanulászavarok megelőzésére, illetve a meglévő problémák kezelésére fejlesztette ki Jean Ayres amerikai gyermekpszichológus és kutató a szenzoros integrációs módszert. Ennek alapja az a feltevés volt, hogy a gondok az érzékelések összerendezésének zavarából eredeztethető, ez pedig az idegrendszer éretlenségének a következménye. A gyermekek játékos mozgásgyakorlataival fejlődnek az érzékletek és ezek összerendezése is. Ezáltal a kicsik felfedezik önmagukat és a világot is.

A Manóház ezt a tudásanyagot építette be a módszerei közé. Sokrétű támogatást nyújtanak a szülőknek, már a csecsemőkortól. Jól érthető útmutatókkal segítik az anyukákat és apukákat, hogyan követhetik és ellenőrizhetik gyermekük egészséges fejlődését. Ha problémákat észlelnek a szülők, akkor egy alapos diagnózissal kezdődik a közös út a Manóházban. Ezután állítják össze a terápiát.

A szenzoros integrációs terápia a tapintás- és az egyensúlyérzék ingerlésén át fejleszti az idegrendszeri integrációs szintet. Ayres terápiájának modern változatában, a teszteredmények ismeretében, egyénileg alakítják ki azokat az ingereket, amelyek meghatározott ismétlésszám és az edzéselmélet szabályai mentén fokozatosan nehezebbé válnak, ezáltal fejlesztik a páciens szenzoros képességeit.

Ha azt látjuk, hogy gyermekünk számára nehézséget okoz az elhangzottak megjegyzése és felidézése, ha nem tud koncentrálni, problémát jelentenek az egyszerű sportmozdulatok, nehézséget jelent a betűk leírása és az olvasása, zavarok jelentkeznek a szobatisztaságban, a táplálkozásban, akkor forduljanak időben szakemberhez! Megkérhetjük a gyermekünkkel foglalkozó pedagógust is, hogy figyelje meg, hogy küzd-e gyermekünk beilleszkedési nehézségekkel, szorong-e az órai munka során, tapasztalnak-e nála önbizalomhiányt.

Bővebb információt a Manóházban folyó szakmai munkáról ITT találhatsz!

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Novák Alíz
Kép forrása: depositphotos.com