Ölelj át! – Intenzív, érzelmi fókuszú hétvége házaspároknak - 2023.08.25-08.27.

Program képe

Időpont: 2023-08-25 00:00:00
Helyszín: MotiVÁCió Képzési Központ, Vác, Galamb köz 5.
Programszervező: EFT Párterápia / Szőke Attila és Etelka
További információ: https://www.eft-parterapia.hu/hold-me-tight-program/

A programot Dr. Sue Johnson – klinikai szakpszichológus, párterapeuta – dolgozta ki, aki az Érzelmekre Fókuszáló Párterápia (ÉFT) módszerének kifejlesztője, a párkapcsolatok új tudományának elismert vezető szakembere, számos könyv, cikk szerzője, képzések vezetője Észak-Amerikában és szerte a világon. A módszer egészen friss, 2016 óta elérhető Magyarországon. Sue új látásmódjával forradalmasította a párterápiát. Módszerét átdolgozta kiscsoportos tréning (6-8 pár) formájára is.  

nyolcalkalmas tréning egy tudományosan (klinikailag) megalapozott megközelítés. Hatékonysági vizsgálatai visszaigazolták, hogy 10 résztvevő párból 7 esetében a frusztráció és a magányosság érzéséből egy biztonságosabb, szeretetteljesebb kapcsolat alakult ki. A cél tehát a párkapcsolatok javítása, a házassággondozás. Nem terápia, tehát súlyosabb válság esetén nem alkalmazható, válás előtt állóknak, ahol bántalmazás, vagy valamilyen függőség van jelen, ott más szakirányú segítséget kell keresni.

A trénerek minden alkalommal egy rövid felvezető előadást tartanak, melyet követően a párok külön mennek, és a kérdésekkel segített feladatot négyszemközt hajtják végre, melyet végül kiscsoportos visszajelző kör követ. A lényegi munkát a párok tehát szeparáltan végzik, ahová a trénerek be-bekapcsolódnak, de mások nincsenek jelen. A csoportban csupán a feladat, a helyzet milyenségéről kell/lehet visszajelzést adni, a személyes vallomásokról, jelentősebb érzelmi érintettségről nem kötelező.

A találkozások alkalmával egy házaspár terápiás üléseinek videós epizódjaiba is betekintünk, akik saját valódi történetükkel szemléltetik az éppen aktuális témát. Ezek a videók beszélgetésekre hívnak, – ahol a csoportos körben szintén nem kötelező megszólalni, – majd azután következik páronként feladatlapok és vezérfonalak segítségével a külön beszélgetés.

Egyéb humoros és igazán szemléltető videóbejátszások is gazdagítják az alkalmakat, oldják a feszültséget és segítenek bennünket a mélyebb érzelmek megértésében.

A beszélgetések témái:

  1. Ismerkedés, csoportképződés
  2. Hogyan ismerjük fel az Ördögi Párbeszédeinket?
  3. Hol az igazi fájó pont?
  4. Visszatérés egy rázós pillanathoz.
  5. Érzelmi elköteleződés és kapcsolódás: Tarts szorosan! – bármi jön…
  6. Hogyan bocsássuk meg a régi sérelmeket?
  7. Kötődésalapú szexualitás, kötődés érintések útján
  8. Hogyan tartsuk életben a szerelmet?

Az első négy alkalom a bizalmatlan kötődés leépítését tűzi ki célul. A második négy alkalom pedig a biztonságos kötődés felépítését kívánja létre hozni.

A tréninget jó szívvel ajánljuk olyan házaspárok számára, akik úgy érzik, van valami nehézség a kapcsolatukban, szükségük lenne valami megoldásra ahhoz, újra közel tudjanak egymáshoz kerülni. Akik vágynak a bizalmi, biztonságos kötődésre, igazi intimitásra, de mintha valami rossz kovász lenne a tésztában, ami lassan megkeleszti akár az egészet is.

Nem érdemes az utolsó pillanatig tétlenül várakozni, mert van megoldás!

Jelentkezés ezeken az elérhetőségeken.

Ha szeretnél többet megtudni az Ölelj át párkapcsolat-gazdagító tréningről, akkor olvasd tovább cikkünket!

Ha szeretnéd jobban megismerni a MotiVÁCió Képzési Központ értékes tevékenységét és további programjait, akkor olvasd tovább a bemutatkozó oldalukat!

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!