Borítókép

Válási traumájának feldolgozásához, a feleslegesség érzésének leküzdéséhez kért segítséget olvasónk. Bea levelében arról írt, hogy egyszerre próbál megbirkózni a házasságának felbomlása utáni egzisztenciális és lelki problémáival. Úgy fogalmazott:

A 4 gyermekből, 3 már elindult a maga útján. Hol külön (népmesei vándorúton), hol együtt, vissza-vissza térve még egy pici időre a "Mama hotelba". A lélek értelemmel, életörömmel töltése lenne a legfontosabb cél most számomra. A feleslegesség érzésének a csökkentése. Köszönettel és tisztelettel: Bea”

 

A Bízd Rá Magad jógyakorlatai közül számos lehetőséget tudunk olvasónk figyelmébe ajánlani.

A válás, az elmagányosodás, a veszteség feldolgozásához segítséget nyújthatnak a sorstárs közösségek:

Egyszülős Központ

Egyedülálló szülők AVE lelkigyakorlata

Az egyéni lelki segítség, beszélgetés is támogatást jelenthet ebben a nehéz időszakban: az Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központ (Budapest és környéke), Forrás Mentálhigiénés Központ (Debrecen), Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat, és az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat munkatársai is nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

A hasznosság, az élet értelmének újrafelfedezésében a természetben eltöltött idő is jótékonyan hathat az élethelyzetünk megváltoztatására: Mátraverebély- Szentkút Nemzeti Kegyhely (egyéni vagy közösségi lelki programok), Pálos70 és a Mária Út programjait is ajánlottuk olvasónk figyelmébe.

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Novák Alíz
Kép forrása: depositphotos.com