Élménytér - ahol együtt játszunk 2023 - 3. hét

Borítókép

2023. február 19-én különleges párkapcsolat-gazdagító játékot indított a bizdramagad.hu portál „Élménytér – ahol együtt játszunk 2023” címmel, melynek heti feladatsorait itt is közzétesszük, hogy akik lemaradtak a regisztrációról, azoknak is legyen lehetősége, a játékon kívül is inspirálódni a párkapcsolatuk gazdagítására.

 

 

 

 

3. HÉT

Kedves Párok!

A harmadik hét feladatsora a kapcsolatotok következő időszakához, az úgynevezett gyakorló szakaszhoz kalauzol el Titeket.

 

3. HÉT – KALAND ÉS ÚJRAFELFEDEZÉS

Ez a szakasz akkor következik be, ha az előző szakasz pszichológiai kihívását, az illúzióvesztést, tanulásra tudjuk fordítani. Ha nem a sértettség, a követelőzés, a harc, az egyik fél alárendelődése következik be, ha nem fáradunk bele az élet hozta szükségszerű nehézségekbe, ha nem hidegülünk reménytelenné, nem válunk mártírrá, vagy nem nyúlunk pótszerekhez (munka, drog, szex, külső kapcsolat, stb.) a hiányérzetünk pótlására, kilátástalanságunk elfedésére, akkor ebben a szakaszban megélhetjük egymás másságának az inspiráló oldalait.

Ennek a szakasznak a feladatait biztosabban láthatjuk, ha nem vagyunk bezárkózva, ha élő kapcsolatban vagyunk hűségben elkötelezett párokkal, ha tudatosan nézünk a kapcsolatunkra, ha keressük a megerősítő élményeket, s ha szükséges, akkor segítséget veszünk igénybe. Elkezdhetjük bírni és értékelni a távolságot, amelyben ráláthatunk társunk és magunk új erőforrásaira, meglepő felfedezéseket tehetünk magunkban és a párunkban, ezáltal kapcsolatépítő új tapasztalatok szerzésére nyithatunk teret. Jöhetnek az új kalandok, új, biztonságosabb szexualitás, immár nagyobb kockázatvállalással és szabadságfokkal.

Mivel annyi mindent kibírtunk együtt, egyre inkább értékeljük a már együtt eltöltött időt, s az előttünk levőt. Egyszerűen elkezdjük megengedni magunknak és a másiknak, hogy azok és olyanok legyünk, akik és amilyenek ott és akkor tudunk. Az összetartozás élménye új minőségben fölerősödik. (forrás: Szásziné Fehérváry Anikó Reményháza Pár-Kapcsolat és Családműhely, https://hazassag4kepben.blog.hu)

 

1. feladat:

Sikerek ünneplése

Kapcsolatunkban közös céljaink vannak. Ezek elérése, megvalósítása megérdemli az ünneplést. A problémák megoldása is sikernek számít. Együtt, közösen törekedjetek a stabil és erős párkapcsolatra, amelyhez a sikerek megünneplése is hozzá tartozik! Forduljatok egymás felé, szeretettel hallgassátok a társatokat! Fejezzétek ki szereteteteket, mert ez visz előre benneteket egy közös úton! Teremtsetek olyan párkapcsolatot, amilyenre mindig vágytatok!

Ünnepeljetek egy kettesben töltött vacsorával, akár otthon, akár egy étteremben. Beszéljetek róla, mi volt közös sikereitek titka, további életeteket hogyan viszi ez előre. Osszátok meg egymással álmaitokat, további céljaitokat! Jó lenne, ha ezeket - az eddigi közös sikereitek titkait és a további álmaitokat, céljaitokat - összegyűjtve leírnátok valamilyen formában. Valami szép alkotás születhetne ebből, ami szemetek előtt lehetne a továbbiakban, akár bekeretezve, vagy valamilyen kreatív formában megjelenítve.

Ha beszélgetéshez az otthoni, közösen elkészített vacsorafőzést választottátok, akkor tegyünk bele egy csavart! Válasszon Mindkettőtök 5-5 fő alapanyagot, ezt írjátok le egy papírra. Ezek az alapanyagok szimbolizálják a különböző álmaitokat, céljaitokat. Az összes alapanyag felhasználásával készítsétek el közös ételeteket!

Küldjétek el nekünk a közös étel receptjét, vagy fotóját, de ha étteremben ünnepeltetek, akkor a szeretetasztalról kérnénk egy fotót. Örülnénk - amennyiben megosztható -, ha az eddigi közös sikereitek titkait, és a további álmaitokat, céljaitokat megjelenítő kreatív alkotást elküldenétek nekünk, vagy megosztjátok az Élménytér játék zárt Facebook csoportjában.

Az első játékot szeretettel készítette számotokra a Veszprémi Egyházmegye Családpasztorációs Irodája.

 

2. feladat:

Kedvességek / Meglepetések napja

A szeretet döntés. Most arra hívunk meg Benneteket, hogy ajándékká váljatok egymás számára.

Válasszatok ki egy napot, amelyen mindvégig a párotok kedvében akartok járni! Ha már tudod, hogy milyen dolgok idegesítik a párodat benned, csinálj neki egy olyan napot, ahol megpróbálsz “mindent” úgy csinálni, ahogy ő szereti. Rejts el meglepetéseket (elpakolt zoknik), tégy gesztusokat (váratlan ölelés, üzenet) stb.! A nap végén fedjétek fel, hogy miket vettetek észre, esetleg mi minden lehet az, amit átvisztek a mindennapokba!

Írjatok róla egy-egy rövid verset a „tökéletes napról”!  És/vagy válasszátok ki a legkedvesebb aznapi meglepetést, és készítsetek egy-egy fotót vagy rajzot vagy kép- vagy tárgymontázst arról a meglepetésről, amit kaptatok a párotoktól!

A második játékot szeretettel készítette számotokra a CsaládEgyetem.

 

3. feladat:

Mutasd, hogy mit kedvelsz!

A közös programok, élmények nagyon erős kapocsként tartják össze a kapcsolatokat. De mindenkinek megvan a maga kedves tevékenysége, amit a párja nem ért, nem tud, nem érdekli. Persze szükség van az egyéni megvalósításokra, de ezzel együtt kellenek az újabb kapocsok, legalább a megismerés szintjén. Ezen a héten koncentrálj a párod kedvenc időtöltésére! Vond be a te hobbydba! Tölts időt az ő örömében! Ha ő nagyokat sétál vagy kirándul, de te inkább a fotelban ülve kézimunkázol, akkor most végezzétek ezeket együtt, legalább a megismerés szintjén! Ha párod a konyhában jeleskedik, állj oda mellé, és készítsd vele a süteményt, viszont vidd ki kedvesed a garázsba, és meséld el. miért olyan elbűvölő egy autó karburátora!

Várjuk azokat a fényképeket, élménybeszámolókat, amit a párod hobbyjának megismerése alatt gyűjtöttél. Mutasd meg azt a „tüzet”, amit felfedeztél benne és magadban, miközben bevezetett téged kedvenc időtöltésébe! Örömmel vesszük, ha elkülditek nekünk a képeket, vagy megosztjátok az Élménytér játék zárt Facebook csoportjában.

A harmadik játékot szeretettel készítette számotokra a Bízd Rá Magad Szolgálat.

 

A nyereményjáték támogatói: 

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média, Veszprémi Egyházmegye Családpasztorációs Irodája, CsaládEgyetem - A boldogság t
Kép forrása: depositphotos.com