Borítókép

2022. február 20-án különleges párkapcsolat-gazdagító játékot indított a bizdramagad.hu portál „Élménytér – ahol együtt játszunk – párkapcsolati időutazás” címmel, melynek heti feladatsorait itt is közzétesszük, hogy akik lemaradtak a regisztrációról, azoknak is legyen lehetősége a játékon kívül is inspirálódni a párkapcsolatuk gazdagítására.

 

Kedves Párok!

Az Élménytér párkapcsolati időutazásának utolsó, negyedik hetéhez érkeztünk. Sok közös élményben volt részetek az elmúlt három hét során, vissza tudtatok tekinteni kapcsolatotok szép pillanataira, minőségi időt ajándékoztatok egymásnak, dolgoztatok párkapcsolati kommunikációtokon. Most se feledjetek el a hét végéig visszajelezni felénk, mert már nagyon közeledik a március 26-i online záróeseményünk!  

Erre az ünnepi alkalomra - ha kapunk elég muníciót és felhatalmazást Tőletek - szeretnénk egy rövid “kisfilmet” készíteni. A játék során Rólatok, vagy alkotásaitokról készült fotókat és rövid (max. 20 mp-es) videókat várunk, melyen pár mondatban elmondjátok/bemutatjátok, mit jelentett Nektek ez a négy hét, mi tetszett a legjobban, mi volt a legszebb pillanatotok. Természetesen, amennyiben ez megosztható. Kérjük az ehhez felhasználható képeket, videókat töltsétek fel a játék zárt Facebook csoportjában erre létrehozott albumba, vagy küldjétek el az elmenyter2022@gmail.com mail címünkre legkésőbb március 18-ig! A képek videók megküldésével egyúttal hozzájárultok, hogy az ezekből készült kisfilm megosztásra kerülhessen a bizdramagad.hu weboldalán és Facebook oldalán, valamint levetíthessük a záróeseményen is Nektek. (A beérkező megosztások mennyiségétől függően elképzelhető, hogy rövidítenünk/válogatnunk kell majd a beérkezett videók/képek között, ami miatt előre is a megértéseteket kérjük. De a zárt Facebook csoportban vágatlanul is közzé fogunk tenni mindent.)

4. hét: Most a közös jövő tervezésére hívunk benneteket!

A járvány időszakában és a jelen nehéz helyzetében is megéljük, hogy korábbi terveinket folyamatosan átírták a körülmények, sok minden bizonytalanná vált. Ennek ellenére biztatunk benneteket, merjetek tervezni, újratervezni, álmodni, megújulni. Fogalmazzatok meg akár kisebb, akár nagyobb léptékű célokat, alkalmazkodva az új lehetőségekhez! Meg kell tanulnunk, hogy sok mindent a jövőben MÁSKÉPPEN, MÁSHOGY kell csinálnunk. Bízzunk és higgyünk kapcsolatunk erejében, a jövő lehetőségeiben! 

1. feladat: Párkapcsolat megerősítő célkitűzések

Egy meghitt beszélgetés során kettesben, otthon vagy séta közben gondoljátok át, hogy milyen párkapcsolat megerősítő célkitűzéseket szeretnétek megvalósítani az elkövetkező egy évben. Tervezzetek bátran, hozzátok be az álmaitokat is! Először hallgassátok meg egymást, majd egyesítsétek elgondolásaitokat, és jegyezzétek le mindezeket a közös naptáratokba, vagy jellege szerint akár kötetlenebb formában rögzítsétek! Legyetek kreatívak!

A kapcsolat ápolását szolgáló célkitűzéseitek lehetnek egyéni és közös elhatározások is, (pl. ami jól működött eddig, annak többszöri betervezése, valami új bevezetése, stb.), de fontos, hogy egyértelmű és megvalósítható elhatározások legyenek! (Pl: minden hónapban egy péntek estét kettesben, kütyük nélkül, beszélgetéssel töltünk. Évente egy hétvégén kettesben leszünk valahol. Nem nyomkodom a telefonomat, amikor mesélsz valamit, teljesen Rád figyelek. Gondot fordítok rá, hogy rendszeresen megdicsérjelek, mert ez a szeretetnyelved, stb…)

 

2. feladat: Időkapszula készítése

Teljesebbé válhat a feladat, ha a leírtakat egy időkapszulába teszitek, akár a mai életeteket jellemző tárggyal együtt, melyet aztán a lakás egy jól látható pontján helyeztek el, hogy rátekintve mindig eszetekbe jussanak az elhatározásaitok. Az időkapszula elkészítése, akár barkácsolása legyen a férfi feladata, de segíteni persze lehet benne! Készülhet fából, fémből, de akár egy befőttes üvegből, papírdobozból is. Díszítsétek fel együtt, majd ünnepélyesen zárjátok le és negyedévente (de akár sűrűbben is) elővéve gondoljátok át, tartjátok-e a kitűzött irányt. 

Készítsetek a séta vagy a beszélgetés közben magatokról, akár az időkapszuláról egy fotót, amit aztán meg tudtok osztani velünk. Szívesen olvasnánk közösbe tehető terveitekről is! Várjuk beszámolóitokat a játék zárt Facebook csoportjában, vagy az elemenyter2022@gmail.com e-mail címen!

 

3. feladat: Közösségi megélés

Beszéljétek meg egymással, van-e a célkitűzések között olyan, amelyet másokkal is megosztanátok! Ha mindketten jónak látjátok, meséljetek jövőtervezésetekről más baráti, ismerős párnak, pároknak, biztatva őket is kapcsolatuk hasonló módon való megerősítésére. Például lehet ez egy elhatározás: menjünk el kettesben sétálni, és közben a közös jövő célkitűzéseiről beszélgetni akár együtt, akár külön, de adjunk hírt róla a másik párnak, ezzel is motiválva egymást. Figyeljetek arra, hogy olyan dolgokat és olyan módon osszatok meg másokkal, amiben mindketten egyetértetek, és a megosztás a Ti párkapcsolatotokat is előre viszi!

Tapasztalat, hogy közösségben könnyebb a megvalósítás, hisz egy-egy közös fogadalom mentén egymás bátorítása, inspirálása, a közösségi megélés nagyon sok erőt adhat. (Erről tanúskodik a játék zárt Facebook csoportja is.:) Ha valamilyen közösség tagjai vagytok, és jónak látjátok, keressetek erre alkalmat! Ha nincs ilyen, de érdekelne benneteket, próbáljatok egy olyan lelkiségi csoportot, mozgalmat jobban megismerni, akik házaspárokkal is foglalkoznak! Akár a Bízd Rá Magad honlapján is találtok erre vonatkozó ötleteket. Bátran böngésszetek!

 

Öleljétek meg egymást, kapaszkodjatok össze! A feladatok megoldása révén egy nagyobb közösségnek - a Bízd Rá Magad Közösségének- is részesei lettetek! Keressétek bátran annak támogató lehetőségeit, keressetek akár bennünket is!

Soha ne adjátok fel!

 

FELADAT TELJESÍTVE!

 

A negyedik hét játékos feladatait szeretettel készítette számotokra a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja.

Munkacsoportunkkal 1994 óta dolgozunk a párkapcsolatok és a családi élet megerősítésén, programokat szervezünk, részt veszünk a házasságra való felkészítésben, Lelki Egészség Szolgálatot működtetünk. Közösségeink vannak, szeretnénk felölelni az emberi élet teljes spektrumát, a Baba-Mama kluboktól kezdve a családközösségeken át a gyászfeldolgozásig. Reméljük kiadványunkkal, a Családunk újsággal is találkoztatok már.

A nyereményjáték támogatói: Continental Hotel Budapest , Accent Hotels, Egri Korona Borház, Borfalu és Wellness Hotel, EMEX Hungary Kft,  Kozmo Luxury Hotel, pethes2sofiart, illanna.hu, Cor-Way, VakVarjú Étterem, Gyukli Pince, Budakalászi Borklub, Gordon Kiadó, Szamos Marcipán, Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület, Schieszl Vendéglő és Borház, Harmat Kiadó, EFT Alapítvány, Alpha Alapítvány

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média, Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja
Kép forrása: shuttetstock