Borítókép

Találkozzunk pünkösdhétfőn az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye ifjúsági- és családi napján!

„Meghívtál, hogy vízre lépjek…” – az idei évben a hivatás áll az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye által szervezett Karizmák ünnepének középpontjában.

Lassan három évtizede, pünkösdhétfőn Máriaremetén, a kegytemplom kertjében találkoznak és bemutatkoznak az egyházmegye katolikus közösségei a nyilvánosság előtt. Június 6-án több, mint negyven szervezet - köztük a Bízd Rá Magad! és több a weboldalunkon szereplő segítő szervezet is - változatos programjaival várja az érdeklődőket.

Sátrunkban valamennyi korosztály tagjai otthonosan érezhetik majd magukat. A gyerekeket óriás kirakóval, a felnőtteket csodapatikával lepjük meg és természetesen egy jó beszélgetésre is várunk mindenkit. Bemutatjuk a Bízd Rá Magad! honlapot és apró meglepetéssel kedveskedünk azoknak, akik úgy döntenek, hogy hírleveleink révén szorosabban szeretnének közösségünkhöz kapcsolódni.

 

A házasság, a szerzetesség, a papság, mint hivatás bemutatása mellett, napjainkban talán különösen fontos ismét feltenni azt a kérdést is, hogy mi az emberiség hivatása?
Erdő Péter bíboros bő tíz évvel ezelőtt húsvéti szentbeszédében úgy fogalmazott, hogy az emberiség hivatása abban áll, „hogy Istent keressük, viszontszeressük, és odaadással és elszántsággal szeressük a többi embert is.” Kell ennél szebb hivatás?

A Karizmák ünnepe „erőforrása egyházmegyénk életének” - mondta korábban a Máriaremetén celebrált szentmisén Erdő Péter. Valóban. Rácsodálkozhatunk arra a kincsre, amelyen osztozhatunk. Találkozhatunk a templomkertben azokkal az emberekkel, akik ráleltek hivatásukra. A hivatásra, a szeretetre és a szeretetből fakadó cselekedetre.

Találkozzunk pünkösdhétfőn Máriaremetén!

További értékes programokért, cikkekért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média
Kép forrása: kim.katolikus.net