// Define dataLayer and the gtag function. window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} // Set default consent to 'denied' as a placeholder // Determine actual values based on your own requirements gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });

Adj jót s jól! - Cselekvésre bátorít adventkor a Bízd Rá Magad közösség

Cikkek, hírek / Adj jót s jól! - Cselekvésre bátorít adventkor a Bízd Rá Magad közösség

Ebben a cikkben

Idén is ünnepi segítségnyújtásra hívunk, hogy hálánk, hitünk és lehetőségeink szerint tegyünk együtt az elmaradott falvak mélyszegénységben élő gyermekeiért, a nyomorban élő családokért, az elmagányosodott egyedülállókért és az olyan igazán perifériára szorult társainkért, mint a hajléktalanok, börtönben raboskodók és a kényszerprostitúció áldozatai!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Kapcsolódj be segítő közösségünkbe, tudd meg cikkünkből, hogy Te mit tehetsz, hogyan és kinek tudnád szebbé tenni a karácsonyát!

Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. (Mt 25,34-36)

Téged is közös cselekvésre hívunk! A Bízd Rá Magad segítői közösségének számos szervezete indított kampányt a rászorulók támogatására, megajándékozására. Összegyűjtöttük ezeket a kezdeményezéseket és kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten kapcsolódj be Te is és oszd meg, küldd tovább cikkünket, hogy minél többen megismerhessék e segítő szervezetek értékes misszióját és adománygyűjtő akcióit!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Küldj karácsonyi csomagot mélyszegénységben élő gyerekeknek!

December 15-ig küldj Te is egy karácsonyi csomagot az ország leghátrányosabb helyzetű településein mélyszegénységben élő gyerekeknek! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csillagszóró kampánya az ország leghátrányosabb helyzetű településein mélyszegénységben élő gyerekeknek igyekszik örömöt csempészni a szívébe advent idején. Vond be családod, barátaid, közösséged, munkatársaid és készítsetek közösen minél több csomagot! A Szeretetszolgálat munkatársai válasz e-mailben megírják nektek, hogy konkrétan milyen ajándékokra vágynak a gyerekek és Ti kiknek lehettek az angyalkái.

adománygyűjtés rászorulóknak adventben

Levélbe zárt adomány - Küldj levelet karácsonyra egy fogvatartottnak!

A Mécses Szeretetszolgálat olyan börtönmissziós tevékenységet folytat, ahol elsősorban anonim levelezőszolgálaton keresztül nyitnak ablakot a börtön falára, hogy mindkét oldalról máshogy lássuk a világot.

Írj egy karácsonyi üzenetet, képeslapot, levelet vagy imát, hogy csupán egyetlen levéllel szebbé tedd a börtönbüntetésüket töltő, külső kapcsolat nélküli, magukra maradt fogvatartottak karácsonyát. A szolgálat az üzenetek mellé egy-egy 4000 Ft-os ajándékcsomagot tesz. Az akció 2023. december 15-ig tart.

Folyamatosan várják az hosszú távú önkéntes levelezők jelentkezését is, akik anonim levelezőszolgálatunkban, havi egy levél megírásával, elkötelezett kapcsolatot vállalnak egy magára maradt fogvatartottal. Jelenleg több mint 60 levelezőtársat keresnek.

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Tedd szebbé a krízishelyzetbe került anyák és gyermekeik karácsonyi ünnepét!

A Lea Otthon küldetése, hogy krízishelyzetbe jutott várandós kismamák, kisbabás anyák és gyermekes bántalmazott nők számára nyújtson biztonságos átmeneti otthont és sokrétű támogatást az életük önálló újrakezdéséhez.

A Lea Otthonban elsősorban nyugalmat és békét találnak a hozzájuk forduló krízishelyzetben, lévő várandós vagy kisgyermekes anyák. Így őket támogathatod most egy ünnepi étkezés árával.

Az Otthon abban kéri a támogatásodat, hogy ünnepi ételek kerülhessenek a közös asztalra a karácsonyi három napban. December 23-ig Te is segíthetsz abban, hogy ünnepi ebédje, vacsorája legyen az otthonban élők anyukáknak és gyermekeiknek!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Segítő kéz a krízishelyzetbe kerülőknek

A Szent Erzsébet Karitász Központ tartós élelmiszert, gyermekjátékokat, édességet és tisztálkodási szereket gyűjt a krízishelyzetbe került családok és idős emberek számára. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segítő szervezete a Főegyházmegye területén élő rászorulókat, családokat a helyi plébániai karitászcsoportokon keresztül támogatja.

A december 19-ig tartó Segítő Kéz akcióban hosszú lejárati idejű tartósélelmiszert, higiéniai terméket adományozhatsz a gyűjtőpontokon.

Állandó vagy alkalmi segítők jelentkezését is várják, így ha szívesen vállalnál önkéntes szolgálatot, úgy olvasd tovább erről szóló cikkünket!

ANGYALBATYU készítésével is támogathatod a nehéz sorsú gyermekeket! Gondold végig, hogy hány éves lányt vagy fiút szeretnél meglepni. Ennek megfelelően tölts meg egy dobozt játékokkal, könyvekkel, színezővel, de írószert, tisztálkodási terméket, édességet, sapkát, sálat és apró ajándékokat is tehetsz a csomagba. Írj a batyu mellé néhány kedves sort is! Kösd át szalaggal a dobozt, ne ragaszd le, hogy az önkéntesek plusz ajándékokat tehessenek hozzá! Nézd meg, hogyan készíts Angyalbatyut! Varázsolj boldog mosolyt egy gyerkőc arcára!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Segítsd tartós élelmiszerrel a nélkülözőket az adventben!

Fogj össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és segítsd tartós élelmiszerrel az ország legszegényebb településein élőket, egyedülálló időseket, fogyatékkal élőket, nagycsaládosokat és hajléktalanokat. Adni öröm! akciójukba december 14-19. között kapcsolódhatsz be a Spar áruházakban.

A Bízd Rá Magad segítő szervezetei nagyon sok olyan JÓ ÜGYET képviselnek, amelyeken keresztül TE is megtapasztalhatod, milyen örömet ad, ha összefogunk és szívből adjuk, ami lehetőségeinkből telik. Adni jó cikkünkben gyakorlati tippekkel segítünk, hol keresd és hogyan találd meg a saját jó ügyedet!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Szolidaritással a szükségben élők nőkkel

A Ferenc pápa által a világ sebének nevezett emberkereskedelem, valamint a kényszer prostitúció globális kihívása motiválta a SOLWODI alapítóit, mint a Katolikus Egyház tagjait, hogy tevékenyen részt vállaljanak az áldozatok segítésében, illetve a társadalom és az Egyház e témában történő érzékenyítésében.

Karácsonyi akciójuk során a kapott pénzbeli vagy ruha, élelmiszer és egészségügyi adományokból csomagokat állítanak össze. Ezzel igyekeznek az utcai prostitúciót végző lányoknak, illetve a már védett házban élő nőknek segítséget nyújtani. Az adományokat december 12-14. között fogadják. A részletes információkat ITT éred el!

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Küldj imaszándékot! A Szeretetszolgálat idősotthonaiban lakók imádkoznak érte!

A Katolikus Szeretetszolgálat idősotthonai december 24-ig folyamatosan várják az imaszándékokat! A Szeretetszolgálat idősotthonaiban több mint 1100 egyházi és világi embertársunk kap szakszerű ellátást keresztény értékek mentén.
Kérj egy imát valakiért és az idősotthonok lakói közösségben imádkoznak a beküldött imaszándékokért.

„Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,19-20)

adománygyűjtés rászorulóknak Adventben

Csak Egyet Adj - Adventi adománygyűjtés a hajléktalanokért

Segíteni nem mindig könnyű… A katolikus karizmatikus missziós szolgálatként működő Csak Egyet Szolgálaton keresztül azonban minden hozzájuk betérőt támogathatsz. Hajléktalanoknak, mélyszegénységben élő embereknek segítenek, célzott szakmai és személyre szabott szempontok alapján.

A Budapest Pasarét Páduai Szent Antal Plébánián december 3-án, az Országúti Ferences Plébánián pedig december 17-én önkénteseik adománygyűjtést szerveznek a miséket követően. Mind a hat, napi szentmisét követően lehetőség van pénz adományozásra és a jócselekedet mellett örömmel fogadják, ha megállsz mellettük pár mondatra, rövid beszélgetésre is. A szolgálat képviselői ezzel a megmozdulással is igyekeznek élő kapcsolatot kialakítani a missziójuk iránt érdeklődőkkel.

Emellett két kiadványuk megvásárlásával is segítheted munkájukat: az Értékek éve című öröknaptár, illetve a Senki gyermekei című könyvüket is szívből ajánljuk figyelmedbe.

Add tovább az adománygyűjtő kampányok hírét ismerőseidnek, barátaidnak, munkatársaidnak és kérünk, oszd meg a közösségi média felületeiden is!

A Zsoltárok könyve részletével kívánunk áldott, szeretettel teljes adventet:

„De lám, Isten az én segítségem, az Úr ereje tartja fenn életem.” (Zsolt 54,7)

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Élj a cikkünk alatt található támogató lehetőségekkel, kapcsolódj be programjainkba, kurzusainkba és nyerj inspirációt további cikkeinkből!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Képek forrása: freepik.com
Szerző: Csabai Hajnalka

Iratkozz fel hírlevelünkre

Oszd meg:

Értékeld:

Hozzászólás
#gyakorlati segítség #önkéntesség #szemléletformálás #adományozás

Kapcsolódó támogató lehetőségek

Csak Egyet Szolgálat - Szociális Segítő Központ

stat_minus_3
Csak Egyet Szolgálat - Szociális Segítő Központ
Hajléktalanoknak, mélyszegénységben élő embereknek segítünk; római katolikus karizmatikus missziós szolgálatként működünk. Ételt, fürdési, mosási lehetőséget; internet, telefon-hozzáférést biztosítunk. Igény esetén egyénileg foglalkozunk a hozzánk betérőkkel, a szociális munka eszközeit használva. Segítőbeszélgető, közbenjáró imaszolgálatot tartunk fenn. Heti egy-egy alkalommal ökumenikus bibliaóra, illetve dicsőítés várja a hozzánk betérőket.

Segítő jelleg: gyakorlati segítség, hajléktalan ellátás, ima, szociális tevékenység

Ajánljuk: felnőtteknek, időseknek

Elérhető: Budapest, folyamatos

Csak Egyet Szociális Segítő Központ

Érdekel

Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona

stat_minus_3
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona
Célunk, hogy állandó Otthont nyújtsunk középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, mozgásában korlátozott, illetve halmozottan sérült fiatalok, felnőttek részére, akiket a szülők a család keretén belül már nem tudnak gondozni, ellátni, miközben állandó ápolást, felügyeletet igényelnek.

Segítő jelleg: szociális tevékenység

Ajánljuk: fogyatékkal élőknek

Elérhető: országos felvevőkörrel rendelkezünk, folyamatosan

Katolikus Szeretetszolgálat

Érdekel

Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon

stat_minus_3
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon
Az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes nyugdíjkorhatáron felüli, vagy 18. életévét betöltött szenvedély - és pszichiátriai betegségekben nem szenvedő nők teljes körű ellátása, akik jogszabályban meghatározott gondozási szükséglettel rendelkeznek.

Segítő jelleg: szociális tevékenység

Ajánljuk: időseknek, nőknek

Elérhető: országos, folyamatosan

Katolikus Szeretetszolgálat

Érdekel

Lea Otthon /Anyaotthon

stat_minus_3
Lea Otthon /Anyaotthon
A Lea Otthonban elsősorban nyugalmat és békét találnak a hozzájuk forduló krízishelyzetben lévő várandós vagy kisgyermekes anyák. Komplex gondozási intézményként feladatuknak tekintik, hogy ezeket az anyákat mentálisan támogassák, felkészítsék az önálló életvitelre, segítsék őket anyai szerepük erősítésében, készségeik fejlesztésében, korábbi traumáik feldolgozásában.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, fejlesztő foglalkozás, gyakorlati segítség, jogi tanácsadás, mentálhigiénés segítség, pszichológus, szociális tevékenység

Ajánljuk: várandósoknak, anyukáknak

Elérhető: Bárhonnan lehet hozzájuk fordulni, folyamatosan

Székesfehérvári Egyházmegye

Érdekel

Szent Erzsébet Karitász Központ - karitatív tevékenység

Szent Erzsébet Karitász Központ - karitatív tevékenység
Amennyiben nehéz anyagi körülmények között él, illetve szociális nehézségei adódtak, vagy ha csupán egy kedves szóra, mosolyra van szüksége, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Segítő jelleg: gyakorlati segítség, közösségi támogatás, kríziskezelés, szociális tevékenység

Ajánljuk: felnőtteknek, időseknek, családoknak, egyedülállóknak

Elérhető: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területe, egész évben rendszeres jelleggel

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye - Szent Erzsébet Karitász Központ

Érdekel

Mécses Szeretetszolgálat - Börtönpasztorációs szolgálat

stat_minus_3
Mécses Szeretetszolgálat - Börtönpasztorációs szolgálat
Börtönpasztorációs szolgálatunk célja a reintegráció keresztény módra. Anonim levelező önkénteseink börtönben lévő magukra maradt fogvatartottakkal építenek személyes, elkötelezett és hosszútávú emberi kapcsolatokat védett, biztonságos keretek között. Személyes és közösségi formában, lelki kíséréssel alapozzuk meg az elítéltek társadalomba visszavezető útját a börtönbüntetés alatt, illetve a szabadulás után.

Segítő jelleg: börtönpasztoráció

Ajánljuk: felnőtteknek, időseknek, önkénteseknek

Elérhető: országosan, folyamatosan

Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság

Érdekel

Jelenlét program - mélyszegénységben élő családoknak

stat_minus_3
Jelenlét program - mélyszegénységben élő családoknak
A Jelenlét egy használható, működő válasz a nyomorra. Arra a nyomorra, amely nem egyenlő a szegénységgel, hanem annál sokkal mélyebb, nyomasztóbb, kilátástalanabb. Ahol nincs holnap, csak a napi cél és szükséglet. Ahol nincs tervezés, mert már a másnap is beláthatatlan messzeségben van.

Segítő jelleg: előadás, fejlesztő foglalkozás, gyakorlati segítség, korrepetálás, mozgásfejlesztés, szociális tevékenység

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak, várandósoknak, családoknak

Elérhető: országosan, folyamatosan

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Érdekel

SOLWODI - Segítségnyújtás a kényszerprostitúció és a családon belüli erőszak áldozatainak

SOLWODI - Segítségnyújtás a kényszerprostitúció és a családon belüli erőszak áldozatainak
A SOLWODI Egyesület segítséget nyújt az emberkereskedelem - azon belül a kényszerprostitúció, a családon belüli erőszak és a kényszerházasságok áldozatai számára.

Segítő jelleg: egészségügyi ellátás, életvezetési tanácsadás, gyakorlati segítség, kríziskezelés, mentálhigiénés segítség, segítő beszélgetés, szociális tevékenység

Ajánljuk: nőknek

Elérhető: Bárhonnan lehet hozzájuk fordulni, folyamatosan

SOLWODI Hungary Egyesület

Érdekel

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. A részleteket megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban. Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató