Ajándékozz igazi értékeket karácsonyra!

Cikkek, hírek / Ajándékozz igazi értékeket karácsonyra!

Ebben a cikkben

Ajándékozni nem mindig könnyű és azt hiszem, mindannyian küzdöttünk már adventkor azzal a tanácstalansággal, hogy fogalmam sincs mit is vegyek neki karácsonyra. Eltárgyiasodtak az ünnepeink, holott az olyan igazán fontos értékeket kellene előtérbe helyeznünk, mint a hitünk, az összetartozás, a kapcsolataink minősége, a család és a barátságok. Sokszor kapunk hasztalan ajándékot, vagy ugyanabból a könyvből hármat, a béna pulcsikról és a klasszikus tusfürdőcsomagról nem is beszélve.

Mi lenne, ha az idén inkább a közösen megélt élményekről szólna a karácsonyi ajándékozás?

Ajándékozz haszontalan tárgyak helyett figyelmet, együtt töltött időt, nagylelkűséget, reményt! Válassz szeretteidnek ajándékot a Bízd Rá Magad közösség szervezeteinek értékes kapcsolat erősítő programjai, lelkigyakorlatai, tanfolyamai, kiadványai közül!

Te kinek szeretnéd szebbé tenni a karácsonyát?

Karácsonyi ajándék

Szerető ajándék pároknak és párkapcsolatra vágyóknak

Ha van olyan barátod, aki még keresi a párját, támogasd őt egy lelki programmal, hogy 2024-ben ő is társra találjon! A Mátraverebély-Szentkúti lelkigyakorlatra szeretettel várják azokat a 25–45 év közötti, párkereső fiatalokat, akik szeretnének kicsit megállni, és egy imádságos légkörben, közösségben másokkal ránéznének párkeresési küzdelmeikre, az egyedülálló lét kihívásaira és lehetőségeire. Ajánld figyelmébe a párKatt.hu katolikus társkereső honlapot is!

Szívesen támogatnád párkapcsolatban élő ismerőseidet egy játékos, de mégis meghitt közös programmal? Vagy kedveseddel szeretnél egy vidám randiprogramot? A budapesti KétIgen Randiestjének biztosan örülni fognak! Ez egy egyestés, könnyed randiprogram mindazoknak, akik tudatosan szeretnének tenni párkapcsolatuk harmóniájának megőrzéséért.

Kapcsolatépítő, megerősítő programokkal is meglephetitek egymást. Ajánljuk figyelmedbe a budatétényi Mécs Napokat, amelyre fiatal párokat, jegyespárokat, fiatal házasokat várnak kapcsolatuk mélyítésére, közös lelki programra.

párkapcsolat erősítő program ajándékba

Az Ölelj át! online program egymást szerető párok számára biztosít lehetőséget úgy alakítani a kapcsolatukat, hogy a hétköznapok kihívásai közepette is egymást erősítve egyre boldogabbak legyenek! Bővebben ITT olvashatsz a kurzusokról.

Lepd meg férjed vagy feleséged a MÉCS Házas Hétvégével! Budapesten, a Szent Arnold Lelkigyakorlatos Házba azokat hívják, akik a pihenés mellett és házastársi találkozásra szánnának időt. Egy hétvége, amely során a házastársak ismét egymásra tudnak hangolódni. Részleteket ITT olvashatsz!

Válogass a családi kapcsolatokat erősítő lehetőségek közül!

Szívhez szóló ajándék lehet házastársunknak, de családi, baráti körben is adható ez a szuper Apakulcs tréning. Védett tér. Kis létszám. Apatársak. Bizalom. Nem tanítás, meghallgatás. Ötletek. Inspiráció. A szerszámosláda újrarendezése, az apa-gyermek kapcsolatok erősítésére.

Ha szeretnéd támogatni lánygyermeked és feleséged kapcsolatának ápolását, azt egy izgalmas anya-lánya hétvégével tedd meg! Jóllehet vannak időszakok a szülő-gyermek kapcsolatban, amikor az feszes élethelyzetekkel, konfliktusokkal tarkított, de a közösen töltött időben csodákra lelhettek.

kapcsolaterőstő program ajándékba

Hogyan láthatsz más szemével? És Te hogyan látod önmagad és a világot a saját szemüvegeden keresztül? Ajándékozd meg szeretteid a budapesti NagyCsaládos HarcMűvészet szuper önismereti workshopjával, ahol egy olyan szemüvegbe lehet belenézni, amelyen keresztül kicsit még jobban megérthető a családunk, a környezetünk, a világ körülöttünk.

karácsonyi ajándék

Szellemi táplálékok ajándékba

Lepd meg szeretteidet egy lelkigyakorlattal! Az állandó rohanásban álljunk meg néhány napra! Csendes elvonulások, védett idő, csodálatos természeti környezetben az ország számos pontján, igazi lelki feltöltődést adhatsz ezzel ajándékba!

Ebben nagy segítségedre lesz az egyénileg kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat, ahol a hangsúly a szemlélődő nyugalmon, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban. Bővebb információt ITT találsz!

lelki program ajándékba

A Szív Lelkiségi Központ 2024. január 26 - február 4. között Tahiban Szemlélődő meditációs lelkigyakorlat is tart Tariska Eszter és Kovács Lajos vezetésével. Erre ITT tudsz jelentkezni.

Hasonló lehetőséget kínál az Életrendezés Háza szemlélődő lelkigyakorlata, ahol légzésünkre, testünk észleléseire és Jézus nevének belső megszólalására figyelünk, ennek egyszerűségében keressük Istent, aki VAN, jelen van és cselekszik köztünk és bennünk.

Zárjuk le csendes elmélkedéssel az idei évet. A Manréza Lelkigyakorlatos Ház óévzáró lelkigyakorlatára olyan érdeklődőket várnak, akik már végeztek zárt, 8 napos meditációs lelkigyakorlatot, és szeretnék a csendben lezárni az óévet, és Isten jelenlétében várni az újévet. A program a szemlélődő, meditációs lelkigyakorlatok kereteit követi, bevezetés nélkül. Ajándéknak vagy saját részre is nagyszerű lehetőség!

Ha kimondottan a lelkigyakorlatokkal kapcsolatos programok érdekelnek, ajánljuk figyelmedbe a bizdramagad.hu oldalon lévő gyűjtésünket is, amelyet folyamatosan frissítünk az új lehetőségekkel.

Ajándéktárgyak magas eszmei értékkel

Szívből ajánlunk egy különleges kiadványt, ami méltán kerülhet a karácsonyfa alá. December 5-én jelenik meg a Krisztus a jövőnk – Ferenc pápa apostoli látogatása Magyarországon című díszkötet.

„A díszkötet többek között bemutatja az apostoli látogatás előzményeit, a szervezés egyes fázisait, és teljes terjedelmében közreadja Ferenc pápa magyarországi tartózkodása idején elmondott beszédeit, a hozzá intézett köszöntőket és a tanúságtételeket. A kiadvány végén a látogatás érdekességeibe is bepillantást nyerhetünk.”

A könyv előrendelhető az Új Ember Kiadó webshopjában. (Forrás: Magyar Kurir)

Figyelmedbe ajánljuk a Jezsuita Kiadó karácsonyi könyv kínálatát is minden korosztály számára. Biztosan találsz közöttük értékes ajándékokat szeretteid számára is.

Szintén nem hétköznapi ajándék a lélekgyógyszerként kapható rózsafüzér. A rózsafüzér egyediségét a csomagolás adja, amely gyógyszeresdobozhoz hasonlít. A doboz 1 db fából készült rózsafüzért tartalmaz, továbbá egy "betegtájékoztatót", amely részletesen ismerteti az imádkozás célját, az alkalmazás módját, a lehetséges mellékhatásokat, valamint azt is, hogy az egyes szemekre melyik imádságot és titkot kell mondani. Hívő barátaid, családtagjaid biztosan értékelni fogják!

Egyedi és sokszorosan hasznos ajándékvásárlási lehetőségre invitálunk december 9-én, 8:00-15:00 óráig, a budapesti Fény utcai piac második emeletén található FETEkert kávézóba. Aznap adventi vásárt tartanak olyan portékákból, amelyeket a felzárkózó településeken készítettetek (élelmiszer, textil, faáru, ékszer). A termékek megvásárlásával nemcsak a készítőiket támogathatod, hanem ezek ajándékba adásával lehetőséged nyílik a program terjesztésére is. A termékek nagy része a Máltai Manufaktúra webshopjában is megvásárolható.

Adj szívből!

A nagylelkűség alapvető keresztény értékünk. Gondolj azokra is, akik nélkülözésben és magányban töltik majd az ünnepet!

Ezért idén is ünnepi segítségnyújtásra hívunk minden jóérzésű embert, hogy hálánk, hitünk és lehetőségeink szerint tegyünk együtt az elmaradott falvak mélyszegénységben élő gyermekeiért, a nyomorban élő családokért, az elmagányosodott egyedülállókért és a perifériára szorult társainkért.

Kapcsolódj be segítő közösségünkbe, tudd meg cikkünkből, hogy még kinek tehetnéd szebbé a karácsonyát ebben az összefogásban!

ÁLDOTT ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST KÍVÁNUNK!

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Élj a cikkünk alatt található támogató lehetőségekkel, kapcsolódj be programjainkba, kurzusainkba és nyerj inspirációt további cikkeinkből!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Képek forrása: Freepik
Szerző: Csabai Hajnalka

Iratkozz fel hírlevelünkre

Oszd meg:

Értékeld:

Hozzászólás

Kapcsolódó támogató lehetőségek

KétIgen- Négybakancs párkapcsolat-gazdagító túra

KétIgen- Négybakancs párkapcsolat-gazdagító túra
Párkapcsolat-gazdagító túra, ha szeretnétek egy kicsit kizökkenni a hétköznapi mókuskerékből és új élményekkel gazdagodni. A túra során elgondolkodtató kérdések, feladatok segítségével beszélgethettek kettesben a kapcsolatotokról.

Segítő jelleg: párkapcsolat erősítő játék, tanösvény

Ajánljuk: szülőknek, pároknak, házasoknak, jegyeseknek

Elérhető: Nagymaros, folyamatosan

KétIgen Alapítvány

Érdekel

Manréza Lelkigyakorlatos Ház

Manréza Lelkigyakorlatos Ház
Teret, csendet és lelki kísérést biztosítunk mindazoknak, akik Isten jelenlétében, csendességben szeretnék megtalálni útjukat, testi, lelki pihenésre, megújulásra vágynak.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, lelkivezetés

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek, papoknak, szerzeteseknek

Elérhető: Pest megye, online, egész évben rendszeres jelleggel

Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Érdekel

MÉCS Napok

stat_minus_3
MÉCS Napok
A katolikus MÉCS Családközösségek által szervezett programokra vallástól, felekezeti kötődéstől függetlenül szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne közelebb kerülni önmagához, embertársaihoz és Istenhez. A MÉCS Napok tanúságtételekből, elmélkedésből, beszélgetésből, imádságból álló, kétnapos lelki programok.A MÉCS Napok Fiataloknak című program abban segíti a részt vevő 16-30 éves fiatalokat, hogy jobb, őszintébb kapcsolatba kerüljenek önmagukkal, a családjukkal és Istennel.

Segítő jelleg: ima, lelkigyakorlat, tanúságtétel, lelki nap

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, családoknak, egyedülállóknak, házasoknak, papoknak, szerzeteseknek

Elérhető: Budapest, évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

MÉCS Egyesület

Érdekel

párKatt.hu katolikus társkereső

párKatt.hu katolikus társkereső
A honlap célja, hogy segítse az olyan, azonos értékrendet valló emberek egymásra találását, akik egymással szentségi házasságot szeretnének kötni, és erre alapozzák családjuk jövőjét.

Segítő jelleg: társkereső

Ajánljuk: egyedülállóknak, párkeresőknek

Elérhető: online, folyamatosan

Párkatt Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft.

Érdekel

Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely - zarándoklat, lelki feltöltődés

Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely - zarándoklat, lelki feltöltődés
A test és lélek kikapcsolódását és a zarándoklat révén újból Istenhez találását segítjük elő.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, zarándoklat

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, közösségeknek

Elérhető: Bárhonnan lehet a programokra jelentkezni, -

Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány

Érdekel

Szív Lelkiségi Központ lelkigyakorlatai

stat_minus_3
Szív Lelkiségi Központ lelkigyakorlatai
Lelkigyakorlataink lehetőséget nyújtanak az imára, csendre és életreflexióra, amely elvezet egy mélyebb kapcsolatra Jézussal. A lelkigyakorlat a figyelmes hallgatás ideje, a befogadásé és a befogadottság tapasztalatáé. Nyitottá válunk arra, hogy Isten Lelke megerősítsen bennünket Jézus követésében, erőt kapunk a tanúságtételhez és döntéseinkhez.

Segítő jelleg: bibliodráma, lelkigyakorlat, lelkivezetés, mozgás és spiritualitás

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek, családoknak, egyedülállóknak, gyermeküket egyedül nevelőknek, hitoktatóknak, özvegyeknek

Elérhető: Tahitótfalu, egész évben rendszeres jelleggel

Jézus Szíve Társasága

Érdekel

EFT - Ölelj át! - párkapcsolat-gazdagító program

EFT - Ölelj át! - párkapcsolat-gazdagító program
A 8 alkalmas vagy hétvégi program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk javításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.

Segítő jelleg: párkapcsolati tréning

Ajánljuk: pároknak, házasoknak

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel

Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány

Érdekel

NagyCsaládos HarcMűvészet - önismereti és készségfejlesztő műhely

stat_minus_3
NagyCsaládos HarcMűvészet - önismereti és készségfejlesztő műhely
A NagyCsaládos HarcMűvészet kis- és nagycsaládos édesanyáknak, nagymamáknak kínál önismereti és készségfejlesztő workshopokat, illetve egyéni kísérést. Arra hívjuk az őket, hogy befelé figyelve fedezzék fel magukban azokat a képességeket és lehetőségeket, amelyek a mindennapok örömtelibb megélésében segítenek. Lehetőséget kínálunk, hogy a résztvevők szembenézhessenek önmagukkal, hogy megláthassák, miben és hogyan lenne érdemes továbbfejlődniük a teljesebb, harmonikusabb családi élet érdekében.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, mentálhigiénés segítség

Ajánljuk: anyukáknak

Elérhető: Budapest, Pest megye, szeptemberben és januárban induló képzések

NagyCsaládos HarcMűvészet

Érdekel

Apakulcs tréning - az erősebb kapcsolódásért

stat_minus_3
Apakulcs tréning - az erősebb kapcsolódásért
Az Apakulcs elsősorban olyan apák és nagyapák számára nyújt segítséget, akik erősebben szeretnének kapcsolódni a gyermekükhöz, unokájukhoz - függetlenül a gyermek életkorától. Az Apakulcs-tréningek kis létszámú egész napos alkalmak, amelyeken közelebb kerülünk saját apai működésünk erősségeihez és fejlesztendő területeihez.

Segítő jelleg: könyv, tanfolyam

Ajánljuk: szülőknek, férfiaknak, apukáknak

Elérhető: Budapest, egész évben rendszeres jelleggel

Süveges Gergő

Érdekel

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. A részleteket megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban. Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató