Borítókép

Advent második hetére a Bízd Rá Magad jógyakorlatos közösségből a Titkos Küldetés és a CSÉN Csaba testvér üzenetét, az Oázis Teréz anya történetét osztotta meg velünk. A Cor-Way a szemlélődő imát a gyakorlatban a Nordic Walkinggal összekötő könyvét ajánlja. A Betegápolás Otthon – Non tu solus idős, beteg hozzátartozóinknak képeslap küldésére bíztat, a Down Dada karácsonyi újszülött- és családmentő szolgálatához fogadja a segíteni tudók csatlakozását.

 

 

Down Dada Sorstársak Segítő Szolgálat

December 9-én a Down-szindrómás gyerekek örökbefogadásáról beszél az orokbe.hu oldalon Steinbach Éva, a Bízd Rá Magad honlappal is együttműködő Down Dada "lelkianyja". Éva közreműködésével egy down szindrómás újszülött már családban töltheti az idei karácsonyt, most azon dolgozik – kérve, hogy ha valakinek, módja, lehetősége, helye, jó kapcsolatai vannak, segítsen - hogy egy, a három (egyikük Down-os) gyermekével egyedül maradt édesanya és övéi jutányos áron bérelhető lakásba kerülhessenek az ünnepekre.

 

A Boldogabb családokért" CSÉN Program és az Életünk a család! Titkos Küldetés projekt nevében dr. Rézné Vitus Csilla küldte el nekünk üzenetét.

-Kedves Bízd Rá Magad Közösségi tagok! Adventi elcsendesedéshez szeretettel küldjük Csaba testvér gondolatait és köszönjük, hogy számíthatunk egymásra!

„A sötétség a világosság hiánya. Nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon. Sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát. Tehát nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt.”

Betegápolás Otthon - Non tu solus

Meszleny Eszter arra hívta fel figyelmünket, hogy most, amikor a járvány miatt alig-alig van lehetőség a személyes találkozásokra, egy igazi, postán érkező képeslap sokkal többet jelent idős, beteg, és nem látogatható családtagjaink, ismerőseink számára, mint eddig bármikor. A Non tu solus a Nusko graphics betlehemes képeslapjait ajánlja. (https://www.nuskographics.com/)

Oázis

A lámpa

Ausztráliában történt, hogy elmentem egy ember házába, aki teljesen egyedül élt és megkérdeztem:

- Megengedné, hogy kitakarítsam a házát?

Erre azt felelte: - Nekem így is jó.

Én nem hagytam annyiban: - Sokkal jobban érezné magát, ha megengedné, hogy kitakarítsak.

Így aztán megengedte, hogy rendbe tegyem a lakását. A szoba egyik sarkában egy porlepte lámpára találtam. Megkérdeztem: - Nem szokta meggyújtani ezt a lámpát?

Azt felelte: - Ki miatt gyújtanám meg. Évek óta senki sem járt nálam.

Erre azt mondtam neki: - Ha a nővérek eljönnének meglátogatni, meggyújtaná a lámpát?

Azt felelte: - Hogyne.

Megtisztítottam tehát a lámpát. A nővérek rendszeresen látogatták az embert és a lámpa folyton égett.

Később teljesen el is feledkeztem róla. Két évvel később üzenetet kaptam, amely így szólt:

- Mondjátok meg a barátnőmnek, hogy a fény, amelyet az életemben gyújtott, még mindig ragyog.

(Kalkuttai Teréz anya)

Cor-Way

Molnár Renáta alapító örömmel ajánlotta A mozgás lelkisége - Nordic walking és szemlélődő ima című könyvét - a Jezsuita Kiadónál és a Libriben is beszerezhető kiváló karácsonyi ajándék, amellyel magunkat vagy szeretteinket meglephetjük.

„Advent második vasárnapja a reményhez kötődik. Áldott adventi készülődést minden kedves barátomnak és ismerősömnek! Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!” (Zsoltár 27:14)

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Fodor Erika
Kép forrása: Magyar Kurír, orokbe.hu, CSÉN, Cor-way