Ajándékozz keresztény értékeket!

Cikkek, hírek / Ajándékozz keresztény értékeket!

Ebben a cikkben

Válassz szeretteidnek ajándékot a Bízd Rá Magad közösség szervezeteinek értékes programjai, tanfolyamai, kiadványai közül!

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony
Egyik boltból ki, a másikba be. Vegyem, ne vegyem, örülne neki? Visszatérő dilemmák karácsony előtt. Sok pénzért, kampányszerűen, divathullámoknak megfelelően vásárolt tárgyak sorakoznak az otthonunkban, de visszatérő az érzés, mintha valami hiányozna.

Gyakori hiba, hogy az elmulasztott, együtt tölthető idő és az odafigyelés helyett, költséges ajándékokkal próbálunk kompenzálni. Meddő kísérlet.

Idén ajándékozz másképpen! A Bízd Rá Magad közösségének szervezetei értékes programokat, tanfolyamokat, feltöltődési, elmélyülési, kirándulási lehetőségeket kínálnak! Lepd meg a szeretteidet az élethelyzetük alapján legmegfelelőbb ajándékkal: könyvvel, kirándulással, támogató, fejlesztő programokkal! A gondoskodó, odafigyelő szeretet és az együtt töltött idő, a közös élmények a legjobb ajándék.

Lelkigyakorlatok ajándékba: Útkeresés, feltöltődés

Lepd meg szeretteidet lelkigyakorlattal! Csendes elvonulások, csodálatos természeti környezetben az ország számos pontján.

Püspökszentlászlón, az Életrendezés házában az új év 2. napjától egyhetes csendmeditációs lelkigyakorlatra várják azokat, akik szemlélődő ima révén keresik az egyszerű, közvetlen kapcsolatteremtést Istennel. Részleteket ITT találsz!

Pilisszentkereszt-Dobogókőn a Manréza Lelkigyakorlatos Házba szóló Szent Ignác-i lelkigyakorlatos részvételi lehetőséget is ajándékozhatsz szeretteidnek. A hangsúly a szemlélődő nyugalmon, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban. Bővebb infó ITT!

A MaranaTha Háznak nemcsak a neve különleges. A Sarutlan Karmelita nővérek kolostora mellett Mánfa/Magyarszéken alapították meg a nővérek a lelkigyakorlatos házukat. MaranaTha mindössze egyszer szerepel az Újszövetségben. Az ősi arám kifejezés azt jelenti: “Ó, Uram, jöjj el!” Elcsendesedésre, lelki napokra vagy családi, baráti kirándulásokhoz, pihenéshez remek helyszín. A közelben termálfürdő, borvidék, cseppkőbarlang is várja a hétköznapokból kiszakadni vágyókat.

A Segítő Nővérek Csobánkán és Budapesten azokat várják, akik számára fontos a személyesen megélt istenkapcsolat. Személyes elcsendesedésre és lelki programokon való részvételen is lehetőség van náluk.

A bükkszentkereszti lelkigyakorlatos ház valamennyi élethelyzetben és korban lévőnek kínál lelki programokat egész évben. A Betlehem Ház előre meghirdetett eseményei között találhatsz diákoknak, érettségizőknek, édesapáknak és házaspároknak szólókat is. Ha alaposan megismernéd a lehetőségeket, kattints IDE!

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony

A Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház a csodálatos helyen fekvő Máriabesnyőn található. A családok, baráti közösségek közös időtöltéséhez remek választás. A bazilika közelsége, a ház saját konyhájának specialitásai extrák a remek, értékes kikapcsolódáshoz. Részleteket ITT találsz!

A Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház Budatétényben található. A lelki központ nyitott azoknak, akik lelki frissülésükre helyet és új programot keresnek. Egyedül vagy csoportok, valamint idősek és fiatalok, katolikusok és nem katolikusok egyaránt felkereshetik a helyet. A Verbita misszionáriusi lelkiség nyomán mindenki előtt nyitott a kapu, aki lelki támogatást keres. Bővebben ITT olvashatsz a házról és a közösségről.

Tahiban, a Szív Lelkiségi Központ a Jézus Szíve Társasága lelkigyakorlatos háza. A Szent Ignác-i Lelkigyakorlatok lehetőséget nyújtanak a hétköznapokból való kiszakadásra és arra, hogy személyes Isten-kapcsolatból rátaláljanak az elvonulók önmagukra, a világban való hivatásukra és élettapasztalataik feldolgozására. Részletek ITT.

Különleges ajándék: támogató szeretet

Segítenél szülővé vált gyermekednek, barátnődnek, barátaidnak a gyermeknevelésben, de nem te akarod megmondani, hogy mit, hogyan csináljanak, inkább szakemberekre bíznád? Lepd meg őket egy gyakorlatorientált tréninggel, ahol megismerhetik a Gordon Módszert. Bővebb információt itt olvashatsz!

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony
Hozzásegítenéd barátnőd, feleséged ahhoz, hogy rátaláljon a modern, keresztény nő útjára? Itt a lehetőség és megajándékozhatod a Manna Keresztény Női Központ ötalkalmas ajándékutalványával. A közösségről és céljairól ITT találhatsz érdekességeket!

Babát vártok vagy már bővült a család? Fejezd ki szereteted egy kurzussal! Hogy érezze párod, hogy mellette állsz a szülés minden pillanatában, lepd meg őt egy tanfolyammal, ahol minden kérdésére választ kaphat, ami a szüléssel kapcsolatos! Készüljetek fel életetek nagy feladatára! Ha már megszületett a gyermek és szeretnéd, hogy a párod kapcsolódhasson egy jó hangulatú közösséghez, ahová a babát is magával viheti, akkor lepd meg egy Mamafonó foglalkozásra szóló ajándékutalvánnyal! Az Együtt születünk értékes munkájáról és programjairól ITT tájékozódhatsz!

Unokád, gyermeked támogatására ajándékozz Kid’s Skills programot. A módszert világszerte ismerik. A megoldásfókuszú megközelítésen alapuló coachingmódszer 4 éves és annál nagyobb gyerekeknek és fiataloknak segít. Központi gondolata, hogy a gyermekek életében felmerülő problémák jó része megfogalmazható olyan készségként, amely megtanulható és/vagy fejleszthető. Bővebben ITT tájékozódhatsz!

A család férfitagjainak, barátok számára a Pécsi Egyházmegye programsorozatot szervezett, amelybe februártól bekapcsolódhat bárki. A Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére tavaly életre hívott férfitalálkozók eseményei, a Kudarcok és sikerek témájával folytatódik. Bővebben ITT olvashatsz a helyszínekről, időpontokról.

Öt alkalmas tréningsorozat konfliktuskezelésre a NagyCsaládos HarcMűvészet biatorbágyi központjában. Hogyan lehet a jó még jobb, mit csinálhatunk másképpen, hogy kiegyensúlyozott legyen a kapcsolat a gyermekkel, a párunkkal, anyóssal, munkatársainkkal? Részletek ITT! Egyalkalmas workshopot is ajándékozhatsz, ami abban segít, hogy új szemszögből is tudd szemlélni szeretteidet. Így jobban megértheted azokat, akik a legfontosabbak az életedben. További infót ITT találsz!

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony

Két könyv, ami a 3-7 illetve a 7-12 éves gyermekeknek és szüleiknek segít, hogy a megóvják őket a rájuk leselkedő veszélyektől. Nem búra alá helyezi a gyermekeket, hanem kapaszkodókat ad ahhoz, hogy tudják mi a jó és mi a rossz. A Szent II. János Pál Intézetnél megrendelheted a köteteket. Bővebb információt és további termékeket ITT találod!

A közösen töltött, értékes idő is lehet ajándék

Lepd meg férjed vagy feleséged Kána héttel! Bodrogolasziba a Chemin Neuf Közösség azokat hívja, akik a pihenés mellett és házastársi találkozásra szánnának időt. Egy hét, amely során a házastársak ismét egymásra tudnak hangolódni. Részleteket ITT olvashatsz!

Az ünnepi időszak és az új év kedvező alkalom, hogy valami új elkezdéséhez bátorítsuk szeretteinket és önmagunkat is. Remek tipp a változtatáshoz a Cor-Way® Életmód program. A LelkesTest és a Jézusi gyaloglás lelkigyakorlatai abban segítenek, hogy hogyan lehet a mozgást és az imát összekapcsolni a hétköznapokban. További információkat, programlehetőségeket ITT találsz.

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony

Miért maradt meg a zarándoklat évezredes hagyománya a 21. században is? Milyen üzenetet hordoz a régiónkban lévő Mária Utak által a térképen kirajzolódó kereszt? A következő év jó alkalom, hogy megajándékozd magad és szeretteid azzal, hogy ezekre a kérdésekre és a bennetek meglévő továbbiakra választ kerestek a zarándoklatok során. Részleteket ITT találsz.

Péliszentföldkereszten a szalézi közösség egy különleges Teremtésvédelmi Központot hozott létre. A Gerecse Natúrparkban az értelem-vallás-szeretet hármas rendszerében kapcsolódhat ki az egész család. Változatos programok, kiállítás várja a kis és nagyobb közösségeket. Bővebben ITT olvashatsz a helyről!

Ajándékok pároknak

Kapcsolatépítő, megerősítő programokkal is meglephetitek egymást.

Az Ölelj át! program a házasságban élők számára mutat meg egy újfajta rátekintést mindennapi konfliktusokra, segít a kapcsolati szürkeség és a megfáradások leküzdésében. Bővebben ITT olvashatsz a kurzusokról.

életkérdések, lelkigyakorlat, hitélet, karácsony

A KétIgen Alapítvány párkapcsolat-gazdagító műhelyeket szervez olyan pároknak, akik kapcsolatukat komolyan gondolják. Nem kell, hogy jegyesek legyetek. Nem baj, ha már évek óta házasok vagytok. Jöhettek akkor is, ha hónapok óta vagy évtizedek óta vagytok együtt. Részletek ITT.

ÁLDOTT ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST KÍVÁNUNK!

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Élj a cikkünk alatt található támogató lehetőségekkel, kapcsolódj be programjainkba, kurzusainkba és nyerj inspirációt további cikkeinkből!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Képek forrása: depositphotos.com
Szerző: Novák Alíz

Iratkozz fel hírlevelünkre

Oszd meg:

Értékeld:

Hozzászólás

Kapcsolódó támogató lehetőségek

Gordon Módszer - Talpraesett Tinik workshop

Gordon Módszer - Talpraesett Tinik workshop
A Talpraesett Tinik (Y.E.T.) workshop lényege, hogy segítsünk a fiataloknak érzelmi és szociális kompetenciáik fejlesztésében, miközben saját személyiségük és kapcsolataik fejlesztésére is eszközöket kapnak - készségeket, melyet életük minden területén alkalmazni tudnak.

Segítő jelleg: tábor, tanfolyam

Ajánljuk: kamaszoknak, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek

Elérhető: országosan elérhető, folyamatosan

Gordon Kiadó Magyarország Kft.

Érdekel

Gordon Módszer - Szülői Eredményességi Tréning

Gordon Módszer - Szülői Eredményességi Tréning
Akár egy totyogó, akár egy tinédzser szülője vagy, jól tudod, hogy szülőnek lenni komoly kihívás - olykor talán túlságosan is. Akárhogy is, a gyerekekhez nem érkezik kezelési útmutató. És attól, hogy szülő vagy, még nem feltétlenül fogsz mindent ösztönösen tudni.

Segítő jelleg: tanfolyam

Ajánljuk: szülőknek, nagymamáknak, nagypapáknak

Elérhető: országosan elérhető, folyamatosan

Gordon Kiadó Magyarország Kft.

Érdekel

Manréza Lelkigyakorlatos Ház

Manréza Lelkigyakorlatos Ház
Teret, csendet és lelki kísérést biztosítunk mindazoknak, akik Isten jelenlétében, csendességben szeretnék megtalálni útjukat, testi, lelki pihenésre, megújulásra vágynak.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, lelkivezetés

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek, papoknak, szerzeteseknek

Elérhető: Pest megye, online, egész évben rendszeres jelleggel

Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Érdekel

Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház lelkigyakorlatai

Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház lelkigyakorlatai
Verbita missziós lelkiség jegyében, nyitva áll a kapunk bárki előtt, aki lelki támogatást, feltöltődést keres. (elcsendesedés, egyénileg vezetett lelkigyakorlat)

Segítő jelleg: ima, lelkigyakorlat, lelkivezetés, lelki nap

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek, közösségeknek

Elérhető: bárhonnan, előre bejelentkezéssel

Isteni Ige Társasága Szerzetesrend

Érdekel

Szív Lelkiségi Központ lelkigyakorlatai

stat_minus_3
Szív Lelkiségi Központ lelkigyakorlatai
Lelkigyakorlataink lehetőséget nyújtanak az imára, csendre és életreflexióra, amely elvezet egy mélyebb kapcsolatra Jézussal. A lelkigyakorlat a figyelmes hallgatás ideje, a befogadásé és a befogadottság tapasztalatáé. Nyitottá válunk arra, hogy Isten Lelke megerősítsen bennünket Jézus követésében, erőt kapunk a tanúságtételhez és döntéseinkhez.

Segítő jelleg: bibliodráma, lelkigyakorlat, lelkivezetés, mozgás és spiritualitás

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek, családoknak, egyedülállóknak, gyermeküket egyedül nevelőknek, hitoktatóknak, özvegyeknek

Elérhető: Tahitótfalu, egész évben rendszeres jelleggel

Jézus Szíve Társasága

Érdekel

Életrendezés Háza lelkigyakorlatai

Életrendezés Háza lelkigyakorlatai
A Házban megrendezésre kerülő lelkigyakorlatok segítenek az Istenkapcsolat és a hit elmélyítésében a résztvevőknek.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, ifjúsági közösségeknek, közösségeknek

Elérhető: országosan, egész évben rendszeres jelleggel

Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Érdekel

Együtt születünk - szülésfelkészítő

stat_minus_3
Együtt születünk - szülésfelkészítő
Szülésfelkészítő másként, mert szólunk a szülés-születés körüli időszak testi és lelki változásairól, úgy, hogy van lehetőséged több ismeretet szerezni, mesét, zenét hallgatni, alkotni és egymás gondolatait, érzéseit megismerni. Beszélünk többek közt fájdalomról, szülésről, gyermekágyról, szoptatásról az apa-anya-baba szemszögéből. Foglalkozunk várandósokkal és párjaikkal, egyénileg vagy kis csoportban.

Segítő jelleg: tanfolyam

Ajánljuk: várandósoknak

Elérhető: Budapest, online bárhonnan, egész évben rendszeres jelleggel

Együtt születünk Munkacsoport

Érdekel

MaranaTha Ház

MaranaTha Ház
A családias hangulatú ház, az erdő csendje és a tartalmas programlehetőségek lelki elmélyülést és feltöltődést biztosítanak. Egyéni elcsöndesedni vágyókat, csoportokat és családokat egyaránt fogadunk.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat

Ajánljuk: felnőtteknek, családoknak, közösségeknek

Elérhető: Pécsi Egyházmegye, egész évben rendszeres jelleggel

Szent Szív Társaság - Sacre Cour nővérek

Érdekel

Szent II. János Pál Intézet- párkapcsolat-gondozás

Szent II. János Pál Intézet- párkapcsolat-gondozás
Intézetünk jegyesoktatással és házassággondozással foglalkozik, valamint olyan kiadványokat jelentet meg és programokat tart, amelyek segítik a felnőttek családi életre való jó felkészülését, vagy annak jobb megélését.

Segítő jelleg: tréning

Ajánljuk: házasoknak, jegyeseknek

Elérhető: Debrecen, évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Szent II. János Pál Intézet Egyesület

Érdekel

Segítő Nővérek-elcsendesedési lehetőség és lelki kísérés

stat_minus_3
Segítő Nővérek-elcsendesedési lehetőség és lelki kísérés
Azok számára, akiknek fontos a személyesen megélt istenkapcsolat, előzetes egyeztetés alapján lehetőséget nyújtunk lelki programokon való részvételre, lelki kíséretre és/vagy személyes elcsendesedésre. Lelki kíséretet Budapesten és Csobánkán tudunk felajánlani, elvonulásra, elcsendesedésre a csobánkai házunkban van lehetőség.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, lelkivezetés, lelki nap

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek, közösségeknek

Elérhető: Csobánka, Budapest, előre egyeztetett igény szerinti helyen és időben

Segítő Nővérek Kongregációja

Érdekel

Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében

stat_minus_3
Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében
A találkozókon a férfiakat, a férfiak nagy sorskérdéseit állítják előtérbe. Az első évadban a férfi mivolt, a férfisors, a férfi és a munka, a férfi és a jellem témája volt a tematika vezérfonala. A négy nagy témában érintették a test és lélek, a fiúk nevelése, a családfői szerep, a szenvedély és erő, a magány és barátság, egészség és betegség, valamint a lelkiségi élet kérdéseit.

Segítő jelleg: előadás, közösségi támogatás, workshop

Ajánljuk: férfiaknak

Elérhető: Pécsi Egyházmegye (Baranya és Tolna megye), évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Pécsi Egyházmegye

Érdekel

NagyCsaládos HarcMűvészet - önismereti és készségfejlesztő műhely

stat_minus_3
NagyCsaládos HarcMűvészet - önismereti és készségfejlesztő műhely
A NagyCsaládos HarcMűvészet kis- és nagycsaládos édesanyáknak, nagymamáknak kínál önismereti és készségfejlesztő workshopokat, illetve egyéni kísérést. Arra hívjuk az őket, hogy befelé figyelve fedezzék fel magukban azokat a képességeket és lehetőségeket, amelyek a mindennapok örömtelibb megélésében segítenek. Lehetőséget kínálunk, hogy a résztvevők szembenézhessenek önmagukkal, hogy megláthassák, miben és hogyan lenne érdemes továbbfejlődniük a teljesebb, harmonikusabb családi élet érdekében.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, mentálhigiénés segítség

Ajánljuk: anyukáknak

Elérhető: Budapest, Pest megye, szeptemberben és januárban induló képzések

NagyCsaládos HarcMűvészet

Érdekel

Mater Salvatoris

stat_minus_3
Mater Salvatoris
A Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház a közösségi és egyéni lelkigyakorlatok megszervezésében tud segíteni a természet ölelő szépségében a Bazilika szomszédságában. Törzsvendégeink: házaspári közösségek, egyházi iskolák, Fokoláre, Cursillo, papi képzések találkozók, szolgálattevők.

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, lelki nap

Ajánljuk: felnőtteknek, időseknek, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek, hitoktatóknak, közösségeknek, papoknak, szerzeteseknek

Elérhető: országosan, egész évben rendszeres jelleggel

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatosház és Konferenciaközpont

Érdekel

Cor-Way - Mozgással egybekötött lelkigyakorlatok

Cor-Way - Mozgással egybekötött lelkigyakorlatok
Mozgáskurzussal egybekötött lelkigyakorlatok, lelki napok

Segítő jelleg: lelkigyakorlat, mozgás és spiritualitás

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek

Elérhető: Országos, évente többször

Cor-Way Molnár Renáta

Érdekel

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. A részleteket megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban. Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató