// Define dataLayer and the gtag function. window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} // Set default consent to 'denied' as a placeholder // Determine actual values based on your own requirements gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });

Fiatalok az új korszak felfedezői

Cikkek, hírek / Fiatalok az új korszak felfedezői

Ebben a cikkben

…mert van egy fantasztikus hely, ahol a fiatalok elmélyítik hitüket, megtapasztalják a katolikus egyház egyetemességét és több százezer hasonló gondolkodású társsal együtt elkötelezik életüket Krisztusnak. Idén augusztus 1-6. között a portugáliai Lisszabonban rendezték meg az Ifjúsági Világtalálkozót (WYD), a katolikus egyház által szervezett legnagyobb, fiataloknak szóló rendezvényt, amely II. János Pál pápa kezdeményezésére jött létre 1985-ben.

Bízd Rá Magad Segítői Közösség, szemléletformálás, tábor

Ifjúsági világtalálkozó

A "Katolikus Woodstock" kifejezéssel is illetett eseményt nemzetközi szinten két-háromévente különböző helyszíneken rendezik meg. 2015 rekord évnek számított a résztvevők számát illetően, mivel 6 millióan hallgatták a Ferenc pápa által celebrált szentmisét a Fülöp-szigeteken. Az Ifjúsági Világtalálkozó egy egyedülálló lehetőség arra, hogy a fiatalok elmélyítsék hitüket és közelebb kerüljenek Krisztushoz az imádság és a szentségek által, több százezer fiatallal megélt közösségben, akik osztoznak érdeklődésükben és törekvéseikben.

Az idei Ifjúsági Világtalálkozón Ferenc pápa arra emlékeztette a fiatalokat, hogy “Jézus ma is velünk jár, mindannyiunk iránti szeretettel és reménnyel telve.

A félelmekre és a törékenységre mindig várakozással és vigasztalással válaszol. Kereszthalála a legnagyobb gesztus, mert „senki nem szeret jobban, mint aki életét adja másokért”.*

Legközelebb 2027-ben Szöülban, Dél-Koreában rendezik meg a Világtalálkozót! Legyél te is a részese!

Támogató korosztályos közösségek szerepe

Az Ifjúsági Világnap az egyik szép bizonyítéka annak, hogy a közösség mekkora megtartó erővel bír a fiatalok számára. Gondoljunk csak bele, ha egy fiatal “rossz társaságba keveredik”, az milyen nagy mértékben befolyásolja, merre veszi az útját, milyen értékek mellett fog kiállni, hol és hogyan képzeli el magát a világban. És ugyanígy, egy jó és biztos közösség, milyen erős alapot biztosít számára a felnőtté válása útján, önálló élete kezdetén.

Fontos szülőként a jó példát és a lehetőségeket megmutatnunk és fontos, hogy a fiatalok is lássák milyen közösségek felé fordulhatnak.

A Bízd Rá Magad portál ebben kulcsszerepet vállalt fel, hiszen legfontosabb célkitűzése, hogy bemutassa mindazon szervezeteket, akik a különböző élethelyzetekben, nehézségekben, elakadásokban a katolikus értékrendre alapozva jó utat tudnak mutatni, segítő kezet tudnak nyújtani a fiatalok számára is.

Cserkésznek lenni életforma

Világszerte talán az egyik leghíresebb ifjúsági közösség a cserkészet. A céljuk mindenhol ugyanaz: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké, felelős állampolgárokká váljanak. A több mint 14 ezer fős Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) a heti rendszerességű őrsi fogalalkások mellett számtalan további programot és nyári tábort is szervez. A nevelőmunka fontos része a természet szeretete, a természetjárás, a közösségi lét és az abban megélt hit.

Fiatalok a fiatalokért

Kamaszkorban talán leginkább egymásra hallgatnak a kamaszok, ezért nagyon fontos megerősítéseket kaphatnak olyan közösségekben, ahol maga a közösség élete is a kortársaik vezetésével és közreműködésével valósul meg. Ezekben a közösségekben meghallgatják a másikat és megosztják élményeiket, segítik társaikat, hogy tisztábban lássák személyes helyzetüket, s mindezt az Evangélium üzenetének fényében.

Erre kiváló példa a Szalézi Ifjúsági Mozgalom, ahol a fiataloknak több lehetőséget is kínálnak: lelkigyakorlatok, közösségi programok, kirándulások, a nyár folyamán keresztény táborfesztiválok, illetve az önkénteseiknek képzések, országos találkozók.

A Szentjánosbogár közösségben az évközi klubok és programok mellett az egy hetes nyári lelki napokon szintén keresztény értékek között van lehetősége a fiataloknak kikapcsolódni, feltöltődni, minőségi időt együtt eltölteni. Ha a hitéleti fejlődés is célja egy kamasznak, akkor a Váci Egyházmegye Mente Missziójában kortárs közegben, hiteles vezetők segítségével fejlődhet hitében, erősödhet a plébániájához és hitéhez való tartozása és életreszóló barátságokat köthet hasonló keresztény fiatalokkal.

A Bízd Rá Magad szervezetei közül, a több egyházmegyében is működő Antiochia a fiatalok egymást szolgáló plébániai közössége. A közösséghez a fiatalok társaik meghívására, rendszerint az ún. Antióchia Hétvégén keresztül csatlakoznak. Programjaik lehetőséget kínálnak arra, hogy a fiatalok meghallgassák egymást, megbeszéljék és jobban megértsék, mit jelent ma katolikusnak lenni.

Kimondottan lányoknak ajánljuk a Kalászt, ahol a felnőtt női közösség mellett már a kamasz lányok is értékes tapasztalatokat szerezhetnek, iránymutatást és gyakorlati segítséget kaphatnak a családi élet, valamint a nemzeti és vallási értékek kapcsán.

Az önkéntesség szerepe a jellemformálásban

Az önkéntesség egyszerre fejleszti és építi azt, aki adja és szolgálja a közösséget, kiterjeszti a társadalmi felelősségvállalást a fiatalok felé. Az ötvenórás kötelező iskolai közösségi szolgálat már több, mint egy évtizede része a középiskolák nevelési rendjének és az önkéntesség fiatalokkal való megismertetésével az össztársadalmi problémára is reflektál.

A bizdramagad.hu portálon több olyan szervezet tevékenységét megismerheted, ahol megtapasztalhatóak az önkéntesség szépségei és közösségre, barátságokra is lelhetnek a résztvevők.

Az emberi élet kezdetéről, az ehhez kapcsolódó sorsdöntő kérdésekről muszáj időben beszélni a a fiatalokkal, mert a felelős párkapcsolat és a felelős döntések a fogantatás kérdésében szó szerint és átvitt értelemben is létkérdések. Ebben a FÉSZ-től kaphatnak hiteles segítséget a 15-25 év közötti fiatalok, majd önkéntesként maguk is aktívan bekapcsolódhatnak az ifjúsági közösségek felkészítésébe, a fogantatásról, a magzat fejlődéséről, a felelős párkapcsolatról, a megelőzésről folytatott beszélgetések, előadások szervezésével.

Vannak olyan mozgalmak is, amelyek nem csak a kamaszok, de a fiatal felnőttek számára is kínálnak olyan önkéntes progamokat, ahol széles körűen megismerkedhetnek annak gyakorlati oldalával is. A 72 óra kompromisszum nélkül egy háromnapos önkéntes ifjúsági akció, amely során elsősorban 14-30 év közötti önkéntes fiatalok végeznek csaknem 400 közhasznú szociális, fejlesztő vagy ökológiai feladatot. Ezzel a fiatalok önkéntességre való nevelése mellett a teljes társadalom figyelmét is szeretnék felhívni. Mert több vagy, ha adsz!

Ha konkrét önkéntes lehetőségeket keresel, szívből ajánljuk számodra a Szent Damján Tábort, amely önkéntes segítőkkel valósítja meg nyári táborait, ahol olyan enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyerekek, tinédzserek és felnőttek vesznek részt, akiknek nincs vagy csak nagyon korlátozott lehetőségeik vannak más egyéb nyári kikapcsolódásra.

Önkéntes egyetemisták jelentkezését várják a Kórházsuli Alapítványnál is, ahol korrpetálással olyan kortársaiknak segíthetnek, akik gyógykezeléseik miatt kimaradnak az iskolákból. Segíts Te is!

A hit közösségi megélése megerősít

A közösség és a hit megélése, az Istennel való kapcsolat felfedezése és a "meghallgatottság" érzése ebben a korban különösen fontos, ezért kifejezetten hitéleti lehetőségként ajánljuk az Ifi Alpha programjait, mely segít felfedezni a keresztény hit alapjait.

A hit nem magánügy

A Katolikus Szeretetszolgálat Upspace honlapját is érdemes átböngészni, hiszen itt a tabunak számító témákban is lehetőségük van a fiataloknak hiteles forrásból, az életkoruknak megfelelően tájékozódni és biztonságosan kommunikálni, kérdéseket megfogalmazni, többek között a testkép, szerelem, kapcsolatok, elköteleződés, család és szexualitás témakörökben is, de számos a szabadidővel, az iskolával, a természetvédelemmel és a sporttal foglalkozó írás is megtalálható az oldalon.

A 777blog.hu “a hit nem magánügy" mottóval szeretné üzenni a nagyobb ifjaknak, hogy a megváltás, az üdvösség nem lehet a magánügyük. Mindezt közvetlen, vidám, érdekes hangvételben teszik, középpontba helyezve azokat a témákat, melyek a fiatalokat a leginkább érdekelnek, érintenek.

A családi életre nevelés minden életterületen fontos

A kamaszkor egyik kulcskérdése a felnőtté válás folyamata, a családi életre nevelés, amihez elengedhetetlen a biztonságos közeg. Több olyan programot is ajánlunk a Bízd Rá Magad közösségén belül, ahol mind személyiségfejlesztéssel, a családi életre neveléssel, mind a szexuális felvilágosítással és neveléssel foglalkozó szakmai szervezetek adnak muníciót a kamaszoknak és szüleiknek egyaránt. Ajánljuk például a

Ha mégis kell egy kis segítség…

A legjobb családokban is felmerülnek új körülmények, különleges és nehéz élethelyzetek, ahol a közösség, a család megtartó ereje mellett további támogatásra is szükség lehet. A legfontosabb ilyenkor, hogy kamaszunk biztonságos közeget találjon, ahol önmaga lehet, ahol őszintén megnyílhat. Az érzelmi elakadásokban, mentálhigiénés problémák esetén is van hova fordulni.

A ferences Kilátó Lelkigondozó Szolgálat ingyenes mentálhigiénés segítő beszélgetést biztosít kamaszoknak és szülőknek egyaránt, ha úgy érzik a nehézségek meghaladják az erőforrásaikat.

Az iskolai életben, barátságok kialakításában, vagy például az önelfogadásban segítenek a váci MotiVÁCió Képzési Központ tréningjei, melynek során megoldásfókuszú coaching módszerekkel támogatják a kisiskolás és kamasz korosztályt. Az egyéni és csoportos foglalkozások során megtanulhatják reálisan kitűzni a céljaikat, önmagukat motiválni és ha kell, segítséget kérni.

Bízd Rá Magad Segítői Közösség, szemléletformálás, tábor

Kamaszokat nevelni nem tartozik a legkönnyebb kihívások közé. Fölforgatja az egész család életét, és bizony a szüleik is sokszor keresik a segítséget. A szegedi Remény Háza Pár-Kapcsolat és Család Műhely a kamaszokat nevelő családokat támogatja, hogy átvészeljék a gyermekük drasztikus és szélsőséges változásaival járó érzelmi megterhelést, elérhetőek és válaszkészek maradjanak egymás és a kamasz gyerekük számára. Munkatársaik szexuális, párkapcsolati, pályaválasztási kérdésekben egyaránt segítik a családokat.

Beszéljünk a függőségekről!

A szenvedélybetegségeket még mindig tabuként kezeljük, pedig, ha kimondásra kerülnek, az lehet az első lépés a gyógyulás felé. Nem hunyhatjuk be a szemünket, mert a már említett korosztályi közösségek befolyása sajnos akkor is nagyon erős, ha “rossz útra lépnek rá”.

A szenvedélybetegségek nem győzhetők le egyedül. DE! Van segítség!

A Bízd Rá Magad közösségén belül számos olyan jó gyakorlatot találsz, ahol segítséget nyújtanak a prevenció, a szemléletformálás a korosztályra leső egyik legnagyobb veszély, a függőség témakörében.

A RÉV katolikus értékrendű szenvedélybetegeket segítő szolgálat, mely segít az érintetteknek a függőségből való szabadulásban és segíti a hozzátartozókat is támogatni a szenvedélybeteget a gyógyulás folyamatában, ill. prevenciós tevékenységet is végez. Országos hálózatán keresztül fogadja az alkohol-, drog-, gyógyszer-, társfüggés, dohányzás, játékszenvedély és egyéb függőségben érintetteket és a hozzátartozóikat.

Sajnálatos módon hazánkban és a ifjúság körében is sokakat érintenek az alkoholproblémák. Ez nem csak egy-egy embert, de egész családokat képes maga alá gyűrni, gyermeket, szülőt egyaránt. Ezért nagyon fontos, hogy olyan szakmai segítséget kapjanak az érintettek, amely elfogadó és befogadó légkörben felkeltheti a gyógyulás vágyát. A budapesti Katolikus Alkoholistamentő Szolgálatnál pont ezzel fogadják az érintetteket.

Sokszor nem csak az érintettnek, hanem az egész családjának szüksége van egy kísérőre, hogy együtt oldják meg ezeket a problémákat. A debreceni Forrás Egyesület nem csak a fiataloknak nyújt segítséget problémáik megoldásában, konfliktusok, krízishelyzetek megelőzésében és kezelésében, de az egész családot, mint rendszert erősítik, hogy a krízis ne alakuljon ki, ill. ne rögzüljön.

Minden nehéz helyzetben és minden korosztály esetén a bizalom a kulcskérdés. Kell hozzá bátorság, lendület, ami az ismeretlenbe ugrásra késztet, kell hozzá a másikba vetett hit, hogy bízni mégis érdemes és jó tapasztalat arról, hogy a másik tud segíteni, megtart és erőt ad, amikor nehéz. A bizalmon alapul a Bízd Rá Magad! kezdeményezése, jógyakorlatai és segítő szervezeteinek munkássága is. Mert bíznunk kell egymásban, a közösség erejében, hogy lesz megoldás gondjainkra. És bíznunk kell Istenben, merni kell rábízni terheinket.

Forrás: Christopher Wells / Somogyi Viktória – VatikánNews

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Élj a cikkünk alatt található támogató lehetőségekkel, kapcsolódj be programjainkba, kurzusainkba és nyerj inspirációt további cikkeinkből!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Képek forrása: freepik
Szerző: Csabai Hajnalka

Iratkozz fel hírlevelünkre

Oszd meg:

Értékeld:

Hozzászólás
#életvezetési tanácsadás #gyakorlati segítség #hitéleti segítség #közösségépítés #közösségi támogatás #kríziskezelés #lelkigondozás #személyiségfejlesztő program #szemléletformálás #tábor #tanácsadás #terápia #Bízd Rá Magad segítői közössége #prevenció

Kapcsolódó támogató lehetőségek

72 óra kompromisszum nélkül - ifjúsági önkéntes akció

72 óra kompromisszum nélkül - ifjúsági önkéntes akció
Háromnapos önkéntes akció 14-30 év közötti fiataloknak. Segíts ott, ahol igazán szükség van Rád! Évente közel 400 projektből választhatsz országszerte.

Segítő jelleg: gyakorlati segítség, közösségi támogatás, önkéntesség

Ajánljuk: kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, önkénteseknek, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek

Elérhető: országosan, évente egyszer, október 2. hétvégéjén

Ökumenikus Ifjúsági Iroda

Érdekel

777 blog - A hit nem magánügy

stat_minus_3
777 blog - A hit nem magánügy
"A hit nem magánügy" mottóval szeretnénk üzenni olvasóinknak, hogy a megváltás, az üdvösség nem lehet a magánügyünk. Ezt igyekszünk közvetlen, vidám, érdekes hangvételben tenni, középpontba helyezve azokat a témákat, melyek a fiatalokat, így bennünket is leginkább érdekelnek, érintenek. Oldalunk "Kincsesládájában" tematikus csoportokban is megtalálhatók ezek a fő témák, de kulcsszavakra rákeresve is könnyen megtalálhatók az adott témákhoz kapcsolódó blogok, interjúk, szakanyagok, szemlék vagy beszámolók.

Segítő jelleg: blog

Ajánljuk: kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, hitoktatóknak

Elérhető: online elérhető, folyamatosan elérhető

777 Közösség Egyesület

Érdekel

Családi Életre Nevelés (CSÉN) Program diákoknak

stat_minus_3
Családi Életre Nevelés (CSÉN) Program diákoknak
A „Boldogabb családokért®” Családi Életre Nevelés (CSÉN) Program szerteágazó témakörei - pl. önismeret, önértékelés, kommunikáció, konfliktuskezelés, kamaszkor, barátság, szerelem, szeretet, párválasztás, felelős párkapcsolat, szexualitás, tisztaság, házasság, családalapítás, hivatás, karrier, stb. - segítik a kamaszokat a felnőtté válás bonyolult útvesztőjében. Segítik őket a testi-lelki változások megélésében, és abban, hogy a rávezetés, elgondolkodtatás módszereit megtapasztalva érintődjenek, és bensővé váljanak bennük az igazi értékek. Célunk, hogy ne kívülről vezérelve, hanem belső meggyőződésből tudjanak érett személyiséggé válni, nevelődni, akik képesek az érett kapcsolatok kialakítására, és akik értéknek tartják az ÉLET-et, a személyt, a házasságot, a családot.

Segítő jelleg: nevelési program

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek, hitoktatóknak

Elérhető: országosan, igény szerint, igény szerint

Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület

Érdekel

CsaládEgyetem - Ciklus-show kamaszoknak

CsaládEgyetem - Ciklus-show kamaszoknak
A CsaládEgyetem keretében évente egyszer szemináriumként meghirdetjük a "Ciklus-show" nevű programot 10-12 éves lányok számára. Az MFM-Projekt minden elemének az a célja, hogy a résztvevőkben saját testük működésének különlegességét és csodálatos voltát erősítse meg.

Segítő jelleg: tanfolyam

Ajánljuk: kamaszoknak

Elérhető: Szeged-Csanádi Egyházmegye, egész évben rendszeres jelleggel

Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökség - Családközpont

Érdekel

Szalim - gyerekeknek

Szalim - gyerekeknek
Évközi hétvégi foglalkozások, nyári "ottalvós" és napközis jellegű táborok.

Segítő jelleg: hitéleti segítség, tábor, gyermekfoglalkozás

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak

Elérhető: Bárhonnan lehet a programokra jelentkezni, egész évben rendszeres jelleggel

Don Bosco Szalézi Társasága

Érdekel

Szalim - Fiatalok a fiatalokért

stat_minus_3
Szalim - Fiatalok a fiatalokért
Közösségeket kínálunk a fiataloknak, ahol nem csak barátokra tehetnek szert, hanem megtapasztalhatják az önzetlen szeretet, az önkéntesség szépségeit. A fiataloknak több lehetőséget is tudunk kínálni: lelkigyakorlatok, közösségi programok, kirándulások, a nyár folyamán a BoscoFeszt keresztény táborfesztivál, illetve az önkénteseknek képzések, országos találkozók. Fiatal felnőtteknek arra kínálunk lehetőséget, hogy keresztény közösségben töltsék szabadidejüket. A nyár folyamán egy családias hangulatú, keresztény fesztivált szervezünk, a STÉG - Szalézi Tófesztivált. Továbbá év közben kétszer van lehetőségük szalézi lelkigyakorlaton részt venni kortársaikkal. Nem csupán résztvevőként várjuk őket, hanem lehetőségük van önkéntesként is becsatlakozni programjainkba, hogy fiatalként szolgálják a többi fiatalt.

Segítő jelleg: közösségépítés, közösségi támogatás, lelkigyakorlat, tábor

Ajánljuk: kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, önkénteseknek

Elérhető: Bárhonnan lehet a programokra jelentkezni, egész évben rendszeres jelleggel

Don Bosco Szalézi Társasága

Érdekel

Kilátó- segítő beszélgetés, lelkigondozás

stat_minus_3
Kilátó- segítő beszélgetés, lelkigondozás
Ingyenes mentálhigiénés segítő egyéni beszélgetés, lelkigondozás. Fizetős csoportos foglalkozások. Várunk, ha úgy érzed, nehézségeid meghaladják az erőforrásaidat, és utadnak ezen a szakaszán jólesne, ha melléd szegődne egy kísérő. Várunk, ha olyan kérdéseid vannak, amelyeket már mindenkivel végigbeszéltél, mégis úgy érzed, egy helyben toporogsz, vagy éppen olyan kérdéseid vannak, amelyeket senkivel nem tudsz megbeszélni.

Segítő jelleg: lelkigondozás, lelkivezetés, mentálhigiénés segítség, segítő beszélgetés

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek

Elérhető: országosan, szeptembertől júniusig

Kilátó Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat

Érdekel

Pure Program

stat_minus_3
Pure Program
A Pure egy kamasz lányokat megszólító, személyiségfejlesztő program, ahol élményszerűen foglalkozunk a fiatalokat érdeklő témákkal. A kamaszkori válaszkeresésben és jövőképük tudatosításában segítjük a lányokat. Olyan közösséget biztosítunk számukra, ahol velük egykorú társaikkal beszélgethetnek az őket érintő és érdeklő kérdésekről. Elmondhatják gondolataikat, feltehetik a kérdéseiket és őszinte barátságokat köthetnek.

Segítő jelleg: személyiségfejlesztő program

Ajánljuk: kamaszoknak

Elérhető: Előadások, önkéntes képzés tekintetében országos, csoportok jelenleg Budapesten és Debrecenben működnek., egész évben rendszeres jelleggel

Misszió a teljes értékű felnőttségért Alapítvány

Érdekel

Titkos Küldetés® Kiskamasz Program - interaktív felvilágosító foglalkozás 10-13 éves fiúknak

stat_minus_3
Titkos Küldetés® Kiskamasz Program - interaktív felvilágosító foglalkozás 10-13 éves fiúknak
A foglalkozás célja a férfivá érés és édesapává válás legfontosabb lépéseinek érintése, rámutatás a férfias felelősség mibenlétére. A foglalkozáselemek a pozitív testkép és a férfiúi identitás megerősítését szolgálják. Kerettörténet segíti a fiúkat a serdülőkori testi-lelki változások megismerésében, a sokszor tabunak számító témák, kérdések érintésében. A női és férfi termékenység jellemzőit megismerve fontos, hogy ajándéknak tekintsék, amit védelmezniük kell, és amiért felelősséggel tartoznak.

Segítő jelleg: workshop

Ajánljuk: kamaszoknak, iskoláknak, ifjúsági közösségeknek

Elérhető: Országosan és határon túlon is, előre egyeztetett igény szerinti időben

Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft.

Érdekel

Magyar Cserkészszövetség

Magyar Cserkészszövetség
Kisközösségben fiatal vezető foglalkozik a gyerekekkel, mely kisközösség egy nagyobb csapat részeként működik. Számtalan szabadidős, hasznos tevékenységet nyújtanak a csapattagok számára a különböző természetközeli programok.

Segítő jelleg: közösségépítés, nevelési program, önkéntesség, tábor

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak, felnőtteknek

Elérhető: országosan, egész évben rendszeresen

Magyar Cserkészszövetség

Érdekel

Remény Háza-párterápia

Remény Háza-párterápia
A párterápiában a pár kapcsolati nehézségeiben, konfliktusai elakadásai feloldásában nyújtunk támogatást.

Segítő jelleg: terápia

Ajánljuk: pároknak, házasoknak

Elérhető: Szeged központtal Dél-Alföldi Régió, egész évben rendszeres jelleggel

Remény Háza Pár-Kapcsolat és Család Műhely

Érdekel

Magyar Antióchia - Fiatalok szolgálata fiatalokért

stat_minus_3
Magyar Antióchia - Fiatalok szolgálata fiatalokért
A közösség élete a fiatalok vezetésével és közreműködésével valósul meg. Ők vezetik a hétvégéket, ők mondják a bevezetőket, vezetik a beszélgetéseket a kiscsoportokban, és egymást szolgálják a hétvégén és utána is. Azzal, hogy meghallgatják a másikat és megosztják élményeiket, támogatják, és kihívás elé állítják egymást, segítik társaikat, hogy tisztábban lássák személyes helyzetüket az Evangélium üzenetének fényében.

Segítő jelleg: hitéleti segítség, közösségépítés

Ajánljuk: kamaszoknak, fiatal felnőtteknek

Elérhető: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Székesfehérvári Egyházmegye, Kaposvári Egyházmegye, Pécsi Egyházmegye, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, Szeged-Csanádi Egyházmegye,, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Magyar Antióchia Ifjúsági Közösség

Érdekel

Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat

stat_minus_3
Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat
Az alkohol problémában érintetteknek és családtagjaiknak nyújtunk segítséget. Közösségi programokat, lelkigyakorlatokat, lelkinapokat szervezünk, valamint lehetőséget biztosítunk egyéni lelkigondozói beszélgetésre, önsegítő csoportokon való részvételre, család konzultációra. A közösségi találkozások alapja az elfogadó, befogadó légkör, amely lehetőséget ad az őszinte beszélgetésekre.

Segítő jelleg: csoportterápia, konzultáció, lelkigondozás, lelkigyakorlat, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, tábor

Ajánljuk: fiatal felnőtteknek, felnőtteknek, időseknek

Elérhető: országosan, egész évben rendszeres jelleggel

Katolikus Szeretetszolgálat

Érdekel

MotiVÁCió - gyermek és ifjúsági coaching

stat_minus_3
MotiVÁCió - gyermek és ifjúsági coaching
Egyéni és csoportos, megoldásfókuszú megközelítéssel dolgozó gyermek és ifjúsági coaching programokat kínálunk, mindazoknak akik valamilyen fordulóponton vagy rendkívüli esemény következtében elakadtak (témáink pl. : iskolai élet, tanulási nehézségek, baráti kapcsolatok, önismeret, magabiztosság, önelfogadás, jövőtervezés, iskolaválasztás).

Segítő jelleg: mentálhigiénés segítség, személyiségfejlesztő program

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak

Elérhető: Váci Egyházmegye, de a konzultációk online is elérhetőek, előzetes bejelentkezés alapján

MotiVÁCió Képzési Központ Nonprofit Kft.

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Eger

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Eger
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése, prevenció. Kiket várunk? 16 évet betöltött alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, klub, konzultáció, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országosan, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Főegyházmegyei Karitász Központ Eger

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Székesfehérvár

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Székesfehérvár
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése, prevenció. Kiket várunk? 16 évet betöltött alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, konzultáció, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Szombathely

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Szombathely
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése, prevenció. Kiket várunk? Alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, gyakorlati segítség, konzultáció, közösségi támogatás, lelkivezetés, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, pszichológus, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Kecskemét

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Kecskemét
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése, prevenció. Kiket várunk? 16 évet betöltött alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, konzultáció, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, segítő beszélgetés, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Római Katolikus Főplébánia

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Szekszárd

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Szekszárd
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése, prevenció. Kiket várunk? 16 évet betöltött alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, konzultáció, mentálhigiénés segítség, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Pécsi Egyházmegye

Érdekel

Mente Misszió gyermek- és ifjúsági közösségek

stat_minus_3
Mente Misszió gyermek- és ifjúsági közösségek
Közösségeket szervezünk a Váci Egyházmegye különböző plébániáin kisiskolás és kamasz fiataloknak a közösségi keresztény életre való játékos felkészítés jegyében, az Egyház és a keresztény közösség iránti későbbi elköteleződés céljával. Programjainknak játékos, gyakorlati és lelki vonulata is van. Előadástémáinkat az ő korosztályos érdeklődési körüknek és élethelyzetüknek megfelelően választjuk. Közösségeinkben feltehetik kényes kérdéseiket is, melyekre igyekszünk korrekt, alapos, őszinte, katolikus válaszokat adni, hogy átgondolt döntéseket hozzanak az életükre nézve. Fiatal felnőtteknek is szervezünk közösségeket 30 éves korig. Előadástémáink, közösségi önkéntes feladataink segítenek a hivatásuk kialakulásában, egyház iránti elköteleződésükben és életre szóló döntéseik meghozatalában. A közösségben mindenki életkorának megfelelő csoportban dolgozhatja föl az aktuális előadástémákat, miközben kortárs kapcsolatok születnek. Családcsoportjainkat házasok alkotják, akik élethelyzetüknek megfelelően alakítják programjaikat a nagy közösséghez is kapcsolódva.

Segítő jelleg: hitéleti segítség, ima, közösségépítés, tábor, lelki nap

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek

Elérhető: Váci Egyházmegye: Salgótarján - Hatvan - Szolnok - Cegléd - Dabas - Gödöllő - Vác térsége, egész évben rendszeresen

Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

Érdekel

Szent Damján Tábor fogyatékkal élő fiataloknak

stat_minus_3
Szent Damján Tábor fogyatékkal élő fiataloknak
A Szent Damján táborban olyan enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő gyerekek, tinédzserek és felnőttek vesznek részt, akiknek nincs vagy csak nagyon korlátozott lehetőségeik vannak más egyéb nyári kikapcsolódásra. Amíg ők kikapcsolódnak a táborban és együtt lehetnek a hozzájuk hasonló embertársaikkal, addig a szüleiknek is van lehetőségük egy kis pihenésre

Segítő jelleg: tábor

Ajánljuk: gyerekeknek, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek, fogyatékkal élőknek

Elérhető: Az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk, minden év augusztus első hetében

Szent Damján Kör

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Budapest

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Budapest
RÉV - Remény, Élet, Változás. Célja: a szenvedélybetegek, hozzátartozóik és környezetük megsegítése. Kiket várunk? 16 évet betöltött alkoholfüggőket, kábítószerfüggőket, gyógyszerfüggőket, játékszenvedélytől függőket, egyéb függőségtől, ill. szerhasználati problémáktól szenvedőket, és a hozzátartozókat.

Segítő jelleg: életvezetési tanácsadás, konzultáció, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, pszichológus, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: országos, egész évben rendszeres jelleggel, ill. bizonyos programok évente csak néhány előre meghirdetett alkalommal

Katolikus Karitász - Caritas Hungarica

Érdekel

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Vác

stat_minus_3
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat - Vác
Szakemberekből álló csapatunkkal segítünk, hogy akár érintettként, akár hozzátartozóként eligazodj a függőségek okozta útvesztőben. Barátságos környezetben, személyes és csoportos találkozások során együtt választjuk ki a Neked legmegfelelőbb foglalkozást, ami segít a gyógyulásban, legyen szó művészetterápiáról, önsegítő csoportról, vagy Isten keresők csoportjáról. Várunk szeretettel!

Segítő jelleg: bibliodráma, konzultáció, mentálhigiénés segítség, önsegítő csoport, pszichológus, tanácsadás, prevenció

Ajánljuk: függőséggel élőknek

Elérhető: A Váci RÉV négy egyházmegyei járásban érhető el. Ezek: a Szobi, Dunakeszi, Rétsági és Váci járások., egész évben rendszeres jelleggel

Váci Egyházmegyei Karitász

Érdekel

Ifi Alpha kurzusok fiataloknak az élet és a hit nagy kérdéseiről

stat_minus_3
Ifi Alpha kurzusok fiataloknak az élet és a hit nagy kérdéseiről
Az Ifi Alpha egy olyan programsorozat, amely a mai fiatalokhoz szól és egy barátságos, őszinte és kötetlen légkörben segít felfedezni a keresztény hit alapjait. Az alkalmak célja, hogy a fiatalok beszélgessenek életről, hitről, Jézusról. Az előadások személyes történetek, animációk és utcai interjúk bemutatásával segítik feldolgozni az adott témát és kérdéseket a kiscsoportok számára.

Segítő jelleg: tanfolyam

Ajánljuk: kamaszoknak, ifjúsági közösségeknek

Elérhető: Országszerte, helyi közösségek szervezésében, egész évben rendszeres jelleggel

Alpha Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány

Érdekel

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. A részleteket megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban. Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató