Borítókép

2022. március 26-án délután tartotta a bizdramagad.hu portál „Élménytér – ahol együtt játszunk – párkapcsolati időutazás” című országos párkapcsolat-gazdagító játékának online zárórendezvényét, amelynek kiemelt előadója Pál Feri atya volt.  A négy héten át tartó játékra mindazokat a Magyarországon élő párokat várták, akik társkapcsolatukat szerették volna megerősíteni és tartóssá tenni. Az Élménytérre 263 településről több mint 1300 pár regisztrált, akik közül a minimum három feladatot teljesítők értékes tárgyi nyereményekben részesülhettek sorsolás útján.

 

A játékot a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoportjához kötődő Bízd Rá Magad csapata a vonatkozó weboldal párkapcsolati témáihoz kapcsolódó szervezetekkel együtt közösen hívta életre és koordinálta: az Alpha Házaskurzussal, a CsaládKözPonttal, a KétIgen Alapítvánnyal és a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájával.

A játékban 18 év felett bárki részt vehetett, aki párkapcsolatban él, jegyes vagy házas állapotú – vallási nézeteitől függetlenül. A játékra 1310 pár regisztrált 263 településről. A játékosok 44%-ban a fővárosból, 56%-ban az ország más településeiről érkeztek, és rendkívül magas arányban mindvégig aktívak is maradtak. A 30-50 év közötti párok részvételi aránya volt a legmarkánsabb (66%), de 20 vagy akár 80 éves résztvevők is csatlakoztak a játékosok köréhez. A játékosok 35%-a 1-9 éve, míg további 35%-a 10-20 éve él a jelenlegi párkapcsolatában, míg a jelentkezők között található akár 2 hónapos ismeretség/kapcsolat is, emellett olyanok, akik 53 év házasság után is fontosnak érezték kapcsolatuk gazdagítását.

A játék 1 hónapos időtartama alatt négy, a múltból a jövőbe mutató feladatsoron át „utazott” a pár, amelyeket minden hét vasárnapján e-mailben hirdettek meg, egy erre a célra létrehozott, zárt Facebook-csoportban és a bizdramagad.hu felületén. Az országosan bárhonnan elérhető feladatok a közös múlt élményei, örömei, erőforrásai, a közös jelen örömteli megélése, a minőségi közös idő, a pozitív kommunikáció szerepe a közös jelenben és a jövőtervezés témakörökhöz kapcsolódtak.

A játék online zárórendezvényére minden regisztrált pár meghívást kapott, akik Pál Feri „Végre megint értjük egymást! – társkapcsolati kommunikáció és konfliktuskezelés” című előadását hallgathatták meg.  A játék összefoglaló kisfilmjének megtekintése után a legalább három feladatot teljesítő játékosok nyereménysorsoláson is részt vehettek, ahol – a számos támogatónak köszönhetően – 42 db értékes nyereményt sorsoltak ki; köztük több kétéjszakás szállodai voucher, SPA belépők, páros fotózás, párkapcsolati témákhoz kapcsolódó könyvek, borkóstoló és minőségi borok, valamint további tartalmas programok.

„A játék feladatai közben megélt élményekről, érzésekről és alkotásokról rengeteg visszajelzést kaptunk. A résztvevők arról számoltak be, hogy csodálatos volt megtapasztalni azt a felemelő érzést, hogy ez elmúlt hetek világeseményei mellett is ki tudtak szakadni a hétköznapok mókuskerekéből, nehézségeiből, mertek és szerettek játszani, újraélni, újragondolni, egymásban és a kapcsolatukban töltődni, gazdagodni” – mondta el Soósné Erdő Klára, a játék főkoordinátora.

Az ebből nyert közös erőre, az egymásba vetett hitre és az összakapaszkodásra most minden eddiginél nagyobb szükség van, hiszen felidézve Szent Pál szavait „Most azért megmarad a hit, a remény, és a szeretet, de e három közül legnagyobb a szeretet.”

Jó hír a játékból kimaradt, érdeklődő párok számára, hogy a játékhoz kapcsolódó feladatsorok a https://bizdramagad.hu/cikkek_hirek rovatában az „Élménytér” névre rákeresve a későbbiekben is hozzáférhetőek, bármikor és bárhonnan újrajátszhatóak. (1. hét feladatsora, 2. hét feladatsora, 3. hét feladatsora, 4. hét feladatsora )

A Bízd Rá Magad munkatársai buzdítanak mindenkit, hogy az élet más, számukra fontos területein is keressék bátran a bizdramagad.hu portál támogató lehetőségeit, legyen szó például gyermekvállalásról, gyereknevelésről,  függőségekről, időskorú/beteg hozzátartozó gondozásáról, pszichológiai, érzelmi elakadásokról.  Köszönik a játékosok kitartását és együttműködő partnereiknek és támogatóiknak (Continental Hotel Budapest, Accent Hotels, Cor-Way, Egri Korona Borház, Borfalu és Wellness Hotel, EMEX Hungary Kft, Kozmo Luxury Hotel, pethes2sofiart, illanna.hu, Gyukli Pince, Budakalászi Borklub, Szamos Marcipán, Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület, Schieszl Vendéglő és Borház, VakVarjú Étterem, Gordon Kiadó, Harmat Kiadó, EFT Alapítvány, Alpha Alapítvány), hogy ez a játék megvalósulhatott!  

Találkozzunk az Élménytéren jövőre is!

A játék menetéről, a konkrét feladatokról és a regisztrált párok visszajelzéseiről, alkotásairól készült 15 perces összefoglalóból további részleteket is megtudhatunk:

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Szerző: Bízd Rá Magad Média
Kép forrása: shutterstock