Összefogás, adománygyűjtés: cselekvésre bátorít adventkor a Bízd Rá Magad közösség

Cikkek, hírek / Összefogás, adománygyűjtés: cselekvésre bátorít adventkor a Bízd Rá Magad közösség

Ebben a cikkben

Küldhető, megosztható kiadványban gyűjtöttük össze a Katolikus Egyház által is elismert és ajánlott segítő szervezetek adventi kezdeményezéseit, adománygyűjtő akcióit. A célunk, hogy minél több jószándékú ember megismerje és kapcsolódni tudjon ezekhez.

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás
Advent első vasárnapján a várakozás reményével telt szívvel, közös cselekvésre hívunk. A Bízd Rá Magad közösség számos szervezete indított kampányt a rászorulók támogatására, megajándékozására. Összegyűjtöttük ezeket a kezdeményezéseket az alábbi képre kattintva letölthető kiadványba. Arra kérünk, hogy segíts abban, hogy minél többen megismerhessék a Katolikus Egyház által is ajánlott segítő szervezetek jó gyakorlatait, programjait!

Add tovább a hírt kiadványunkról, az adománygyűjtési lehetőségekről és egyéb szívet melengető akciókról jószándékú ismerőseidnek, barátaidnak, munkatársaidnak és kérünk, hogy oszd meg a közösségi média felületeiden is!

Október 1-én a Bízd Rá Magad II. Országos Találkozóján megtapasztaltuk, hogy milyen hatalmas ereje van annak, ha közösen mozdulunk, gondolkodunk és cselekszünk. Most itt az idő!

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás

Karácsonyi segítség, adománygyűjtés a hajléktalanoknak

Budapest szívében, a VI. kerületben működik katolikus missziós és szociális segítő központként a Csak Egyet Szolgálat. A szervezet célja a nappali melegedő működtetésén túl, a rászorulók karitatív támogatása és a hit továbbadása a szociális munka eszközeivel.

A szolgálat a lehető legszemélyreszólóbb segítségnyújtást igyekszik adni a hozzá betérőknek.

A Csak Egyet Szolgálat nappali melegedőjét naponta 130-150 hajléktalan, szociálisan rászoruló keresi fel. Nagyon örülnek, ha jó állapotú sapkával, kesztyűvel, sállal segíted őket, hogy védekezni tudjanak a hideg ellen. Az adományokat a Budapest, 1068 Király utca 98/a. címen, hétköznapokon 8-14 óra között adhatod le. Előtte keresd Barta Annát az anna.barta@csakegyet.hu címre küldött levéllel!

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás
A szolgálathoz naponta betérőket karácsonykor szeretnék megajándékozni egy (kb. 4 ezer forint értékű) csomaggal. Ha lehetőséged van, segítsd a Csak Egyet Szolgálat Alapítványt, a pénzadományozásról minden információt megtalálsz ITT.

A szolgálat rendkívül értékes munkájáról a Krisztust adni a senki gyermekeinek c. cikkünkben mi is írtunk!

Levelek és adománygyűjtés: az élet jelei a börtönökben

Küldj egy képeslapot néhány gondolattal, kedves szóval, egy verssel olyanoknak, akiknek senki nem kíván majd boldog karácsonyt, a fogvatartottaknak! A Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság 1991-ben alakult, a társadalom legmegvetettebb, legkitaszítottabb rétegének szolgálatára.

Célja, hogy arra ösztönözzön bennünket, hogy a megtévedt, a társadalom perifériájára szorult emberekben, a börtönben lévő elítéltekben, a rácsok mögül szabadultakban, a hajléktalanokban, a prostituáltakban is képesek legyünk felismerni a mindenkiben jelen lévő Krisztust.

Lehetőségünk van arra, hogy imával, tevékeny szeretettel cselekedjünk a bennük felismert Krisztusért. Neked pár perc, hogy néhány kedves sort, egy szép verset, egy bátorító üzenetet megírj, aki kapja annak a leveled ablak lesz ez a világra.

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás
Lackfi János író, költő így bátorít bennünket arra, hogy tollat ragadjunk: „A börtönben minden életet ad, ami "kívülről" jön. A látogató, a pénz, a cigi, és a jó szó. A személyes jó szó. Amely azt üzeni, még nem írt le engem végleg mindenki. Még van, akinek számítok. Még van, aki hisz bennem. A bennem lévő emberben, akit ugyanúgy Isten teremtett, mint bárki mást. Küldjetek hát életjeleket a börtönökbe, adjatok életet!

Csak keresztnévvel írd alá a leveled és december 10-ig add postára az 1327 Bp, Újpest/3, Pf. 30. címre, vagy elküldheted e-mailben is mecsesbp@gmail.com címzéssel.

Csomagküldésre évente egyszer, karácsony előtt van lehetőség a büntetés-végrehajtási intézmények jelenleg érvényes szabályai szerint.

Az elítéltek a szigorú szabályok miatt csak központilag összeállított csomagot kaphatnak. Ha szeretnéd, hogy a kedves szavaid mellé a szeretetszolgálat egy apró ajándékkal is meglephesse a fogvatartottakat, akkor ezt pénzadománnyal is támogathatod: Mécses Szeretetszolgálat, CIB Bank 10700323-69393668-51100005, közlemény: adomány.

A szolgálat tevékenységéről ITT olvashatsz bővebben!

Adománygyűjtés orvosi segédeszközre idős, beteg embereknek

A Katolikus Szeretetszolgálat advent idején két intézménye, a Lajosmizsén működő Szent Lajos Otthon és a dabasi Zárdakert Idősek Otthona számára gyűjt adományokat. Az idős, kerekesszékes és demenciával küzdő embereket gondozó intézményeknek nagy szüksége lenne fürdető ágyakra, hogy a rájuk bízott embereket a lehető legmagasabb szinten láthassák el.

A demenciával élő betegek számára külön részleget alakítottak ki, ahol garantált a fizikai biztonságuk és kellemes, ingergazdag a környezet. Az intézmény munkatársai és lakói számára nagy segítséget jelentene a fürdető ágyak beszerzése, amelynek darabja nagyságrendileg 900 ezer forintba kerül.

Hálával fogadják az e célra szánt pénzadományokat a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítvány 11711034-20844534 számlaszámra, „adomány fürdetőágyra” megjegyzés feltüntetésével.

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás

Ha többet tudnál meg a 21. század milliókat érintő problémájáról, a demenciáról, olvasd el a témában írt cikkeinket a demencia árulkodó jeleiről, az első vizsgálatokról és kezelési lehetőségekről és arról, hogyan válhatunk valódi támaszává a deminciával élőknek.

Segítő kéz a krízishelyzetbe kerülőknek

A Szent Erzsébet Karitász Központ tartós élelmiszert, gyermekjátékokat, édességet és tisztálkodási szereket gyűjt a krízishelyzetbe került idősek és családok számára. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segítő szervezete a Főegyházmegye területén élő rászorulókat, családokat a helyi plébániai karitászcsoportokon keresztül támogatja.

Az adományokat a gyűjtőpontokon adhatjuk le:

Pénzadománnyal is segíthetünk! A Szent Erzsébet Karitász Központ bankszámlaszáma OTP Bank ZRT: 11706016-20468198, közlemény: téli krízis

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás


Idén is bekapcsolódhatsz a Karitász Angyalbatyu kezdeményezésébe.

Lepj meg nehéz körülmények között élő gyermekeket!

Állítsd össze egy lány vagy fiú számára a korának megfelelő játékokat, könyveket, kifestőt egyéb meglepetést – édességet, ruhát, tisztálkodási szert - rejtő dobozt! Kösd át egy szalaggal a dobozt, hogy az kinyitható legyen, azért, hogy a szervezet önkéntesei további meglepetéseket rakhassanak bele és írd rá, hogy milyen életkorú fiúnak vagy lánynak készítetted a meglepetést. Az Angyalbatyut is a fent felsorolt Karitász gyűjtőpontokon adhatod át.

Ha szívesen bekapcsolódnál a szervezet állandó plébániai karitatív munkájába is, úgy tudj meg többet cikkünkből, hogy „Miért jó karitászosnak lenni?”

Kiskarácsony: Kis közösségek adománygyűjtései, nagy tettei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Kiskarácsony kezdeményezésében hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermekeket lephetsz meg karácsonykor. A szolgálat a Felzárkózó települések program részeként 38 faluban, közel 10 000 gyermekről gondoskodik. A segítő szervezet munkatársai az ünnep közeledtével 1300 nélkülözésben élő gyermeket kérdeztek meg arról, hogy milyen ajándékra vágynak régóta. A Szeretetszolgálat cselekvésre hívja a kis közösségeket, hogy valóra válhasson a gyermekek karácsonyi álma!

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás

Légy Te is részese és támogatója a küldetésüknek, hogy adventkor ott is beköszöntsön az ünnep, ahol nem is számítanak rá! A Máltai Szeretetszolgálat akciója a munkahelyi, plébániai közösségeket, cégeket, szervezeteket, sportegyesületeket, baráti társaságokat szólítja meg. Lepjétek meg közösen a gyermekeket apró, de régóta vágyott ajándékkal. A közösségek jelentkezését a kiskaracsony@maltai.hu címen várják december 16-ig. Itt a jelentkezők megtudhatják, hogy mivel lephetik meg a gyermekeket! Még ötszáz kérés vár a cselekvő, szerető közösségekre!

Az idén is segítheted az Adni öröm! kezdeményezést, ami a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar már hagyományosnak mondható közös adventi akciója. Országszerte a Spar és Interspar üzletekben a vásárlásodból felajánlhatsz tartós élelemiszert az adománygyűjtést segítő boltokban lévő önkénteseknek. Ezekből a szervezet raktáraiban egységcsomagokat állítanak össze a rászorulók számára.

Közös ünnepi asztal

A Lea Otthon küldetése, hogy krízishelyzetbe jutott várandósok, kisbabás anyák és gyermekes bántalmazott nők számára nyújtson biztonságos átmeneti otthont és sokrétű támogatást az életük önálló újrakezdéséhez. Az Otthon abban kéri a támogatásunkat, hogy lakói számára a karácsonyi ünnep idején közös étkezést szervezhessen. Lea Otthonban élő édesanyákat és gyermekeiket a Lea Otthon 10702105-47120804-51100005 számlaszámra küldött adománnyal segítheted.

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás

Süss és csalj mosolyt az arcokra

A cserkészek december 5-16. között arra bátorítanak, hogy készítsünk szépen feldíszített mézeskalácsokat, apró kézműves ajándékokat. A kedves meglepetésekkel kórházakban fekvő gyermekeknek, ukrajnai menekült fiataloknak, egyedülállóknak kedveskednek. A mézeskalácsokat munkanapokon 9 és 17 óra között a Cserkészszövetség székházában (Budapest, II. Tömörkény utca 3/a.), vagy vasárnap 8:30 és 12 óra között a Zugligeti Szent Család templom (Budapest 1025 Szarvas Gábor út 52.) sekrestyéjében adhatod le. A beérkező ajándékokat a cserkészek személyesen adják át.

A Cserkészszövetségről bővebben ITT és ITT olvashatsz!

adománygyűjtés, advent, cselekvés, összefogás

További adventi programokat, kapcsolódási lehetőséget találsz a programajánlónkban. Kövesd a facebook oldalunkat, honlapunkat, ha még nem tetted meg, iratkozz fel a hírlevelünkre is! Oszd meg saját facebook oldaladon a kiadványunkat és küldd el barátaidnak, ismerőseidnek is!

A Zsoltárok könyve részletével kívánunk áldott, szeretettel teljes adventet: „De lám, Isten az én segítségem, az Úr ereje tartja fenn életem.” Zsolt. 54,7

További értékes cikkekért, programokért, tanúságtételekért iratkozz fel havi hírlevelünkre itt!

Élj a támogató lehetőségekkel, kapcsolódj be programjainkba, kurzusainkba és nyerj inspirációt további cikkeinkből!

Forrás: Bízd Rá Magad Média
Képek forrása: depositphotos
Szerző: Novák Alíz

Iratkozz fel hírlevelünkre

Oszd meg:

Értékeld:

Hozzászólás

Kapcsolódó támogató lehetőségek

Weboldalunk olyan megoldásokat (feltétlenül szükséges, valamint statisztikát támogató sütik) használ, melyekkel a jobb szolgáltatás érdekében elemzi a weboldal forgalmát, és személyre szabottabb élményt kínál. A részleteket megtalálod az Adatkezelési tájékoztatónkban. Jó böngészést kívánunk!

Mindet elfogadom Beállítások

Süti beállítások

Feltétlenül szükséges sütik
A weboldalon működő szolgáltatásokhoz szükséges.

Statisztikához használt sütik
Ezeket a sütiket arra használjuk, hogy információkat gyűjtsünk weboldalunk forgalmáról webhelyünk használatának elemzéséhez. Ezek a nyomkövető és teljesítménnyel kapcsolatos sütikkel összegyűjtött információk egyetlen személyt sem azonosítanak.

Beállítások mentése   Adatkezelési tájékoztató